طراحی کمپین در عین حال که کار پیچیدهای به نظر نمیرسد، نکات ریزبینانهای دارد که در صورت عدم توجه به آنها، یک کمپین تبلیغاتی یا کمپین محتوایی با هزینه بالا با شکست مواجه میشود. انتخاب اینفلوئنسرهای مناسب در طراحی کمپین اینستاگرام از جمله همین نکات است. نکتهای که بسیاری از صاحبان کسب و کار به آن دقت نمیکنند و همین امر متحمل هزینههای جبران ناپذیری برای آنان میشود. در این مطلب قصد داریم تا نکات مهمی در انتخاب اینفلوئسرها به شما آموزش دهیم. اما لازم است قبل از آن با مفهوم کمپین و اینفلوئنسر آشنا شویم.
کمپین چیست؟
البته کمپین به لحاظ عمومی به معنی همراه شدن گروههای اجتماعی برای حل یا توجه به یک دغدغه اجتماعی یا سیاسی مطرح میشود. مثلا کمپین حفاظت از محیط زیست یا کمپینهای انتخاباتی. اما در حوزه دیجیتال مارکتینگ، کمپینها به منظور معرفی یک برند یا فروش محصولات انجام میگیرند. البته بنا به دلایلی در ایران کمپینهای تبلیغاتی و محتوایی به صورت مناسبتی مانند شب عید، روز پدر، روز ولنتاین و … اجرا میشوند.
نکته مهم در اجرا کمپینهای تبلیغاتی، درک مخاطب، شناخت کمپین، زمان اجرا آن، تیمسازی مناسب و … است. هر چه میزان درک ما از این موارد بیشتر باشد، به طبع آن هزینههای کمپین نیز کمتر میشود. به عبارتی بخش عمدهای از هزینه اجرا کمپین که همان وایرال کردن (viral) محتوا است کاهش پیدا میکند و توسط مخاطبان انجام میشود.
یکی از روشهایی که میتواند به ما در کاهش هزینههای اجرا کمپین کمک کند، انتخاب اینفلوئنسر مناسب است.
البته اینفلوئنسر با واینرها و بلاگرها شباهت و تفاوتهای قابل توجهی دارند که در سایر مطالب همین سایت به آنها پرداخته شده است.
“تفاوت بلاگر لایف استایل و فشن بلاگر چیست؟ تبلیغات اینستاگرام”
واژه اینفلوئنسر از زمانهای گذشته در سایر کشورها مرسوم بوده و مورد استفاده افراد بوده است. اما چند سالی است که در ایران به واسطه شبکههای اجتماعی همچون فیس بوک و اینستاگرام بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
انواع اینفلوئنسرها:
1) نانو اینفلوئنسرها
به اینفلوئنسرهایی گفته میشود که در پیجهای شبکههای اجتماعی، کمتر از 10 هزار نفر دنبال کننده یا فالور دارند. مزیت نانو اینفلوئنسرها برای کسب و کارها، قیمت مناسب آنان برای تبلیغات است. البته شاید تصور شود به دلیل فالورهای کمی که این دسته از اینفلوئنسرها دارند، بازدهی خوبی در تبلیغات نداشته باشند، اما برعکس به دلیل آنکه به صورت تخصصی درباره یک موضوع فعالیت میکنند میتوانند گزینه مناسبی برای تبلیغ کسب و کارها تلقی شوند. همچنین میزان اثرگذاری یک اینفلوئنسر کوچک در شهرستانها بیشتر از اینفلوئنسرهایی با میلیونها دنبال کننده است. نانو اینفلوئنسرها به دلیل تعامل بالایی که با مخاطبانشان دارند میتوانند بر روی جامعههای کوچک تاثیرگذار باشند.
مزایا نانو اینفلوئنسرها:
- مناسب برای تبلیغات کسب و کارهای نوپا
- فعالیت تخصصی در یک حوزه خاص
- مناسب برای ورود به بازارهای محلی (مثلا ورود به بازارهای شهرستانها)
2) میکرو اینفلوئنسرها
به اینفلوئنسرهایی گفته میشود که در پیجهای شبکههای اجتماعی، بین 10 تا 100 هزار نفر دنبال کننده یا فالور دارند. میکرواینفلوئنسرها هم مانند نانو اینفلوئنسرها، میزان تعامل بالایی با مخاطبانشان دارند اما مخاطبان عمومیتر نسبت به گروه قبلی دارند. کسب و کارهای متوسطی که میخواهند یک کمپین با هزینه نرمال طراحی کنند میتوانند از میکرو اینفلوئنسرها برای تبلیغات خود استفاده کنند.
مزایا میکرو اینفلوئنسرها:
- مناسب برای کسب و کارهایی که در مرحله رشد قرار دارند.
- بالا بودن نرخ تبدیل در آنها
- پایین بودن هزینه تبلیغات نسبت به ماکرو اینفلوئنسرها
3) ماکرو اینفلوئنسرها
به اینفلوئنسرهایی گفته میشود که در پیجهای شبکههای اجتماعی، بین 100 هزار تا 1 میلون نفر دنبال کننده یا فالور دارند. بلاگرها معمولا جز ماکرو اینفلوئنسرها محسوب میشوند. این دسته از اینفلوئنسرها در زمینه لایف استایل فعالیت میکنند و مخاطب عمومیتری نسبت به میکرو اینفلوئنسرها دارند. شادی بیوتی، هما رستمی، فرانک تمنا از اینفلوئنسرهای این دسته به شمار میروند.
مزایا ماکرو اینفلوئنسرها:
- مناسب برای کسب و کارهایی که مخاطبانشان در یک دسته خاص سنی، جنسی، طبقه اجتماعی قرار دارند.
- مناسب برای آگاهی از برندهای متوسط و بزرگ
4) مگا اینفلوئنسرها
به اینفلوئنسرهایی گفته میشود که در پیجهای شبکههای اجتماعی، بیشتر از 1 میلون نفر دنبال کننده یا فالور دارند. مگا اینفلوئنسرها، بزرگترین اینفلوئنسرها از نظر تعداد فالور به شما میروند. مخاطبان این دسته از اینفلوئنسرها، عموم جامعه با هر سلیقه را تشکیل میدهند به همین دلیل برای معرفی یک برند مناسب هستند. مگا اینفلوئنسرها بیشترین میزان نشر و کمترین نرخ تعامل و ترخ تبدیل را بین سایر اینفلوئنسرها دارند. البته قطعا میزان توجه و حتی فروش محصولات از طریق این دسته از اینفلوئنسرها نسبت به سایرین بیشتر است اما با توجه به هزینه بالایی که برای تبلیغاتشان میگیرند معمولا به صرفه نیستند.
مزایا مگا اینفلوئنسرها:
- مناسب برای آگهی از برند ( Brand Awareness)
- مناسب برای وایرال شدن محتواهای عمومی که گسترهای از سلایق عمومی را پوشش میدهد.
- مناسب برای جهتدهیهای فکری نسبت به یک برند یا محصول خاص
مواردی که در انتخاب اینفلوئنسرها تاثیرگذار هستند
حال که با انواع اینفلوئنسرها آشنا شدهایم، لازم است برای طراحی کمپینهای تبلیغاتی و محتوایی از اینفلوئنسرهای مناسب با کسب و کارمان استفاده کنیم. همان طور که در بالا به آن اشاره شد، کسب و کارهای کوچک برای تبلیغات باید به سراغ نانواینفلوئنسرها و میکرو اینفلوئنسرها بروند و کسب و کارهای متوسط و بزرگ از ماکرواینفلوئنسرها و مگااینفلوئنسرها استفاده کنند. همچنین شبکههای اجتماعی، کانالهای انتشاری، جنسیت غالب مخاطبان، زمینه فعالیت کسب و کار، میزان اثرگذاری اینفلوئنسر در انتخاب محصولات و یا جذب فالور، میزان بودجه و … در انتخاب اینفلوئنسر اثرگذارند.
تناسب جوایز یا پاداش کمپینهای تبلیغاتی با پرسونا مخاطب از دیگر موارد مهم است. به همین دلیل داشتن استراتژی محتوایی برای هر کسب و کار ضروری است. به جهت آنکه در استراتژی محتوایی، پرسونا مخاطب یک کسب و کار شناسایی و تحلیل میشود و با توجه به آن یک کمپین و جزئیات آن مانند انتخاب اینفلوئنسر، طرح ریزی و اجرا میگردد.
در آخر باید بگوییم:
در اجرا کمپینها باید به این مساله نیز توجه کرد که تبلیغ شما در چه زمانی، چه قالبی (پست، استوری و …) و با چه هشتگهایی منتشر شود. همچنین تبلیغات صرف اینفلوئنسرها با جمله هایی مثل « این محصول خیلی خوبه و حتما به پیجشون سر بزنید» بدون آنکه به تجربههای شخصی خودشان از استفاده آن محصول، اشاره کنند، میزان نرخ تبدیل را به شدت کاهش میدهد. به صورت اصولی بهتر است یک تبلیغ در چند استوری یا پست به نحو هوشمندانه و با ایجاد یک دغدغه به مخاطبان ارائه شود و در مرحله آخر آنان را تشویق به خرید و بازدید از پیج نمود.
برای آشنایی بهتر شما با نکات راه اندازی کمپین موفق، لینک زیر قرار داده شده است: