مدلها و تمپلیت‌ها, مقالات

تقویم محتوایی سایت و بلاگ + ویدیو آموزشی، تمپلیت و مثال

تقویم سایت و بلاگ
زمان مطالعه: 15 دقیقه

تقویم محتوایی سایت و بلاگ

تقویم محتوایی سایت چیست؟

تقویم محتوایی سایت همان تقویم محتوایی کسب و کار است؟

در تقویم محتوایی بلاگ به چه مواردی پرداخته خواهد شد و آیا این موارد می‌تواند گره‌ای از کار محتوایی ما باز کند؟

آیا روشی وجود دارد که ما بتوانیم میزان موفقیت محتوا در سایت و بلاگ را اندازه‌گیری کنیم؟

در این مطلب به دنبال پاسخ به این سوالات هستیم. سوالاتی که ذهن هر استراتژیست محتوایی، صاحبان کسب و کار، تولیدکنندگان محتوا و هر شخص یا گروهی که با محتوا سر و کار داشته باشد رادرگیر می‌کند. همچنین در این مطلب نمونه تقویم محتوایی نیز آورده شده است.

تقویم محتوایی واژه‌ای است که بسیار به گوش ما خورده است، اما شاید کمتر شکل ظاهری آن را دیده یا از آن در کارمان استفاده کرده باشیم. حتما شما نیز بسیار شگفت زده خواهید شد که اگر اثربخشی و خروجی کاربردی تقویم محتوایی را در سایت، شبکه‌های اجتماعی و به صورت کلی در کسب و کارتان ببینید. فقط کافیست که گام به گام با ما همراه باشید تا با قابلیت‌ها و کارکردهای تقویم محتوایی آشنا شویم. چرا که پس از تدوین تقویم محتوایی متوجه خواهید شد که چه میزان تولیدات و انتشارات محتوایی شما نظم خواهد گرفت.

ما در دوره تقویم محتوایی استراتژی محور سعی کرده‌ایم که به تمام نکات مهم در خصوص تحقیقات، تدوین و ارزیابی تقویم محتوایی بپردازیم. در گام قبلی از دوره تقویم محتوایی استراتژی محور به مبحث مهم “انواع قالب‌های محتوایی” پرداختیم و حال قرار است تا با جزئیات و نکات تقویم محتوایی سایت و بلاگ آشنا شویم.

ویدیو زیر مختصری از آموزش ساخت تقویم محتوایی را نشان می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم برای درک بهتر و عمیق‌تر آموزش تدوین تقویم محتوایی بلاگ و سایت، این ویدیو را مشاهده نمایید.

ویدیو آموزشی

ویدیو معرفی دوره آموزش جامع تقویم محتوایی

 

ثبت نام در دوره آموزش جامع تقویم محتوایی استراتژی محور

دوره آموزش جامع تقویم محتوایی کامل‌ترین دوره تقویم محتوایی با بیش از 120 ویدیو است که شما در این دوره به طور کامل بازاریابی محتوایی و ساختن یک فرآیند محتوایی را به صورت آکادمیک و تجربه‌محور آموزش می‌بینید. این دوره بر مبنای چرخه تقویم محتوایی آماده شده و متشکل از چهار سرفصل اصلی زیر و 28 گام است. (توضیحات بیشتر دوره)
1- تحقیقات محتوایی (7گام)
2- تدوین تقویم محتوایی (11گام)
3- مدیریت و اجرای تقویم محتوایی (4گام)
4- سنجش و توسعه تقویم محتوایی (6گام) 

ویدیوها و فایل‌های این دوره به صورت هفتگی بارگزاری می‌شوند و تا دی ماه به پایان خواهد رسید. در حال حاضر بخش زیادی از ویدیوها و فایل‌های دوره آپلود شده و پس از ثبت‌نام در پایان هر هفته، ویدیوهای جدید در پنل کاربری شما قرار می‌گیرند. هم اکنون تا پایان آذر فرصت دارید که این دوره را با 15 درصد تخفیف تهیه نمایید:

” کد تخفیف 15 درصدی آذر: rcmd9 “

تقویم محتوایی چیست؟

تعاریف متعددی از تقویم محتوایی شده است که ما برای سادگی و درک بهتر آن، تعریف تقویم محتوایی از نگاه سایت خوب backlinko را آورده‌ایم:

تقویم محتوایی چیست؟

همان‌طور که از تعریف بالا مشخص است تقویم محتوایی که به آن تقویم تحریریه هم می‌گویند، به صورت کلی وظیفه برنامه ریزی و سازماندهی تمامی محتواهای (آنلاین و آفلاین) یک کسب و کار را بر عهده دارد. به همین دلیل است که در یک تقویم محتوایی جامع، تمام محتواهایی که قرار است در بسترها و کانال‌های یک کسب و کار مانند سایت، بلاگ، شبکه‌های اجتماعی، کمپین‌ها، محصولات و … نشر پیدا کند، گنجانده شده است. اما نکته بسیار مهم این است که این تقویم چه کمکی به ما خواهد کرد؟ آیا علاوه بر سازماندهی و مدیریت محتواها، می‌تواند به استفاده کنندگان از آن نیز در اجرا کمک کند؟

تقویم محتوایی چه کمکی به ما می‌کند؟

تقویم محتوایی یکی از ابزارهای کلیدی در برنامه‌ریزی استراتژیک برای تولید محتوا است. این ابزار به کسب‌وکارها و تولیدکنندگان محتوا کمک می‌کند تا با برنامه‌ریزی دقیق، انتشار منظم و متناسب با زمان‌بندی مشخص، مخاطبان خود را جذب و نگه‌داری کنند. با استفاده از تقویم محتوایی، می‌توان تقویم‌های فصلی، مناسبت‌های ویژه، روزهای تعطیل و دیگر رویدادهای مهم را شناسایی کرده و محتوای مرتبط با آنها را تولید کرد تا بازدیدکنندگان احساس نزدیکی بیشتری به برند پیدا کنند. همچنین این تقویم به مدیریت زمان و منابع نیز کمک کرده و از پراکندگی و هرج و مرج در فرآیند تولید محتوا جلوگیری می‌کند.

علاوه بر این، تقویم محتوایی به تیم‌های محتوا این امکان را می‌دهد که به‌صورت هماهنگ و منسجم عمل کنند. وقتی همه اعضای تیم از برنامه‌ریزی و اولویت‌های محتوا مطلع باشند، می‌توانند به راحتی وظایف خود را تقسیم کرده و از هدر رفتن زمان و انرژی جلوگیری کنند. همچنین این ابزار امکان پیش‌بینی و ارزیابی عملکرد محتوا را فراهم می‌کند، به طوری که تیم می‌تواند بر اساس داده‌های گذشته، استراتژی‌های بهتری برای آینده تنظیم کند. در نهایت، استفاده از تقویم محتوایی به افزایش بهره‌وری، بهبود کیفیت محتوا و در نهایت دستیابی به اهداف تجاری کمک می‌کند.

برنامه ریزی منظم تولید و انتشار محتوا، هماهنگی بین تیم‌های مختلف محتوایی و بازاریابی، استمرار و مداومت در تولید محتوا، مدیریت زمان و هزینه، شناسایی مناسبت‌ها و برنامه ریزی برای کمپین‌های تبلیغاتی، تولید محتوا برای مخاطب هدف، توزیع متوازن محتوا نمونه‌ای از محاسن داشتن تقویم محتوایی محسوب می‌شود.

مساله بسیار مهم این است که یک کسب و کار اگر دارای بهترین برنامه‌ریزی تولید محتوا باشد و باکیفیت‌ترین محتوا را بر اساس یک تقویم محتوایی خوب نیز تولید کند و سپس انتشار دهد اما این محتوا کمکی به برندینگ و یا بازاریابی و فروش محصولات نکند، عملا هیچ کاری انجام نشده است. یک تقویم محتوایی سایت یا بلاگ و یا هر بستر انتشار محتوا زمانی اثر بخش می‌شود که امر برندینگ و فروش را تسهیل کند.

اینباندمارکتینگ یا همان بازاریابی درونگرا به عنوان یکی از روش‌های بازاریابی نوین، مخاطبان را از طریق محتوا جذب می‌کند. به همین دلیل نمی‌توان از تقویم محتوایی صحبت کرد اما سخنی از بازاریابی درونگرا نکرد.

استفاده از تقویم محتوایی در اینباند مارکتینگ و بازارایابی محتوایی

تقویم محتوایی نقش مهمی در بهبود و تقویت استراتژی‌های بازاریابی درونگرا (اینباند مارکتینگ) ایفا می‌کند. در این نوع بازاریابی، هدف جذب مشتریان از طریق محتوای ارزشمند و مرتبط است، به‌طوری‌که مشتری به‌طور طبیعی و بدون نیاز به تبلیغات تهاجمی به سمت برند شما کشیده می‌شود. در اینجا چگونگی کمک تقویم محتوایی به این استراتژی آورده شده است:

1- برنامه‌ریزی محتوای ارزشمند و متناسب با نیاز مخاطب:

تقویم محتوایی به شما این امکان را می‌دهد که محتوای خود را بر اساس نیازها و دغدغه‌های واقعی مخاطبان برنامه‌ریزی کنید. به عنوان مثال، می‌توانید مقالات، وبینارها، یا ویدیوهایی منتشر کنید که به سؤالات رایج مشتریان پاسخ دهد و مشکلات آن‌ها را حل کند. این کار باعث می‌شود که مخاطبان شما به شما اعتماد کرده و به طور طبیعی وارد فرآیند خرید شوند. در گام‌های ابتدایی دوره تقویم محتوایی به صورت مفصل درباره تحلیل پرسونای مخاطب برای تقویم محتوایی صحبت کرده‌ایم.

2- زمان‌بندی مناسب برای جذب مخاطب:

یکی از اصول بازاریابی درونگرا، جذب مخاطبان در زمان مناسب است. تقویم محتوایی به شما کمک می‌کند تا محتوای خود را در زمان‌های مناسبی مانند تعطیلات، فصول مختلف سال یا زمان‌های خاص که مشتریان به اطلاعات خاصی نیاز دارند، منتشر کنید. این زمان‌بندی دقیق می‌تواند به بهینه‌سازی نتایج بازاریابی و جذب بیشتر مشتریان کمک کند.

3- تعامل مداوم و پیوسته با مخاطب:

در بازاریابی درونگرا، شما باید به طور مستمر با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و آن‌ها را در هر مرحله از سفر خرید همراهی کنید. تقویم محتوایی کمک می‌کند تا محتواها و پیام‌ها به صورت پیوسته و هماهنگ ارسال شوند تا مخاطب احساس کند که در هر مرحله از فرآیند تصمیم‌گیری از شما حمایت می‌شود. به عبارتی هر کدام از محتواها، متناسب مخاطبان مراحل مختلفی از قیف بازاریابی هستند. برای اطلاع بیشتر از مبحث قیف بازاریابی و ارتباط آن با تقویم محتوایی می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.

قیف بازاریابی در تقویم محتوایی

4- تقویت استراتژی‌های جلب توجه و آگاهی از برند:

با برنامه‌ریزی دقیق محتوا و انتشار آن در زمان‌های مختلف، می‌توانید آگاهی از برند خود را افزایش دهید. تقویم محتوایی به شما این امکان را می‌دهد که از محتواهایی مانند پست‌های وبلاگ، اینفوگرافیک‌ها، مقالات و مطالعات موردی استفاده کنید تا به تدریج اعتماد مخاطب را جلب کرده و آن‌ها را به مشتریان وفادار تبدیل کنید. همچنین لازم است تا برندینگ کسب و کار یا پرسونال برند شخصیتان را نیز در محتواهای تولیدی خود وارد نمایید. این مورد که به نام “برند در محتوا” شناخته می‌شود، در گام پنجم این دوره معرفی و توضیح داده شده است.

برند در محتوا در تقویم محتوایی

5- بهینه‌سازی فرآیندهای تولید محتوا و تجزیه‌وتحلیل نتایج:

تقویم محتوایی به شما کمک می‌کند تا تمام تلاش‌های خود را به طور سیستماتیک رصد کرده و بازخورد مخاطبان را تحلیل کنید. این اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند که استراتژی‌های خود را اصلاح کرده و محتوای خود را به شکلی بهتر و کارآمدتر ارائه دهید، که به نوبه خود باعث بهبود عملکرد بازاریابی درونگرا می‌شود.

6- فراهم کردن محتوای شخصی‌سازی‌شده:

در بازاریابی درونگرا، شخصی‌سازی محتوا برای هر گروه مخاطب یک اصل اساسی است. تقویم محتوایی به شما این امکان را می‌دهد که محتوای خود را با توجه به ویژگی‌های خاص هر بخش از مخاطبان، مانند نیازها، علایق و رفتارهای خرید آن‌ها، طراحی کنید و بدین‌گونه تجربه بهتری برای هر مخاطب ایجاد کنید.

7- تسهیل فرآیند تبدیل لید به مشتری:

در اینباند مارکتینگ، هدف اصلی تبدیل لیدها (سرنخ‌ها) به مشتریان واقعی است. با برنامه‌ریزی محتوای آموزشی، رایگان و مفید از طریق تقویم محتوایی، می‌توانید به تدریج اعتماد لیدها را جلب کنید و آن‌ها را از مرحله آگاهی به مرحله تصمیم‌گیری هدایت کنید.

به طور کلی، تقویم محتوایی به شما این امکان را می‌دهد که به‌طور منظم، هدفمند و دقیق، محتوای ارزشمند تولید کرده و استراتژی بازاریابی درونگرا را به بهترین شکل اجرا کنید.

تقویم محتوایی استراتژی محور

تا به اینجای کرد سعی کردیم شما را با مفاهیم تقویم محتوایی و کاربردهای آن آشنا کنیم. اما زمان آن رسیده است تا با انواع تقویم‌های محتوایی آشنا شوید و سپس به سراغ توضیحات تقویم محتوایی سایت و بلاگ برویم.

در تصویر زیر تقویم محتوایی استراتژی محور را مشاهده می‌کنید.

تقویم محتوایی استراتژی محور

تقویم محتوایی استراتژی محور این امکان را برای ما فراهم کرد که پس از پیدا کردن ترندهای مهم حوزه کسب و کاریمان، آن‌ها را به عناوین مختلفی تقسیم کنیم. این عناوین محتوایی بسیار کلی هستند و می‌توان در بسترهای مختلفی از آن‌ها استفاده کرد. مثلا می‌توان این عنوان‌ها را در سایت، بلاگ، اینستاگرام، یوتیوب، تلگرام، لینکدین، صفحات محصولات، کمپین‌ها و … به کار برد و برای هر کدام از آن‌ها متناسب با کانال انتشارشان، تولید محتوا انجام داد.

به همین دلیل ما تقویم محتوایی استراتژی محور را به عنوان یک تقویم پایه‌ای و کلان در نظر می‌گیریم که تمامی عنوان‌های محتوایی در آن حضور دارند. در این تقویم است که برای هر عنوان، کانال انتشار، نوع محتوا، مرحله قیف بازارایابی و قالب محتوایی تعیین می‌شود. هر کدام از موارد مذکور را در یک گام جداگانه توضیح داده‌ایم. این موارد گام‌های دوره تقویم محتوایی را تشکیل می‌دهند و می‌توانید از طریق لینک‌های داخل کادر سبز رنگ در انتهای این مطلب به آن‌ها دسترسی داشته باشید و مدل‌ها و تمپلیت‌های آن‌ها را دانلود نمایید.

تقویم محتوایی سایت و بلاگ

زمانی که کانال انتشار هر یک از عنوان‌های تقویم محتوایی استراتژی محور را در مرحله قبل مشخص کردیم، نوبت آن می‌رسد که عناوینی که قرار است در بلاگ و سایت منتشر شوند را به تقویم محتوایی سایت و بلاگ انتقال دهیم. این بدان جهت است که تقویم محتوایی استراتژی محور با محوریت برنامه‌ریزی و سازماندهی محتوا تکمیل می‌شود و سایر تقویم‌ها مانند تقویم بلاگ و سایت با محوریت اجرایی تکمیل خواهند شد. یعنی استفاده کنندگان از تقویم محتوایی مانند تولید کنندگان محتوای بلاگ، منتشرکنندگان محتوای سایت، تیم ارزیابی محتوا و … از تقویم محتوایی سایت و بلاگ استفاده می‌کنند. در ادامه می‌توانید نمونه تقویم محتوایی سایت و بلاگ را مشاهده نمایید.

تمپلیت تقویم محتوایی سایت و بلاگ

تقویم محتوایی بلاگ

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، تقویم محتوایی بلاگ و سایت دارای اجزای مختلفی است که در ادامه به تشریح هر کدام از این اجزا می‌پردازیم:

1- ترند یا سرفصل محتوایی:

زمانی که شما می‌خواهید عنوان تولید کنید، ابتدا باید ترندهای حوزه کسب و کاریتان را بشناید و آن‌ها را استخراج کنید. ما در گام‌های قبلی به صورت مفصل، استخراج ترندها برای تقویم محتوایی را توشیح داده‌ایم. ترندها مباحث پر سرچی هستند که مخاطبان در یک بازه زمانی خاص، به جستجوی آن‌ها می‌پردازند. همچنین این ترندها می‌توانند کلمات یا عبارتی از محصولات شما باشند که در فضای مجازی بیشتر ارائه می‌شوند. به عبارتی وجهی دیگر از محصولات شما در ترندها مشخص می‌شود. مثلا اگر در حوزه تلفن همراه فعالیت می‌کنید، آیفون 16 می‌تواند جز محصولات شما باشد اما واژه منحصر به فرد “خرید اپل 16” یا “تعویض اپل 16 با اپل 13” جز ترندهای پرطرفدار حوزه فعالیت شما باشد. باید سعی کنید در تقویم محتوایی این ترندها را به عناوین تبدیل کنید.

2- عنوان:

عنوان‌های محتوایی، به‌عنوان مشخص‌کننده و نماینده اصلی هر بخش از محتوا در تقویم، کمک می‌کنند تا تیم تولید محتوا به‌طور منظم و هدفمند محتوای خود را ایجاد کند. این عناوین علاوه بر جذابیت برای مخاطب، باید با استراتژی و هدف‌های تجاری کسب‌وکار همخوانی داشته باشند. برای مثال قبل می‌توان این عنوان را برای ترند مشخص شده، تعیین کرد : “خرید اپل 16 با بهترین قیمت”

3- شناسه

برای آنکه افراد و یا تیم‌های استفاده کننده از تقویم محتوایی میان انبوهی از عناوین، سردرگم نشوند و بتوانند منشا و ارتباط هر عنوان را در تقویم‌های مختلف پیدا کنند، برای هر عنوان یک شناسه تعیین می‌کنیم.

4- هدف عنوان

باید بدانیم که عنوان‌های ذکر شده در تقویم، به چه جهت تولید و انتشار پیدا می‌کنند. این امر قطعا به تولید هدفمند محتوا کمک خواهد کرد. مثلا یک عنوان به جهت آشنایی مخاطب با محصول است یا می‌خواهیم او را با برندمان آشنا کنیم. آیا هدفمان از تدوین این عنوان، خرید مخاطب است یا می‌خواهیم او را به یک صفحه دیگر هدایت کنیم؟ این موارد می‌تواند هدف عنوان را مشخص کند. مثلا در عنوان مثال آیفون می‌توان گفت که هدف این عنوان ترغیب کردن مخاطب برای خرید از فروشگاه ما است.

5- پرسونای هدف

پرسونای هدف نمایانگر یک شخصیت فرضی از مخاطب ایده‌آل است که بر اساس داده‌های واقعی و تحلیل‌های بازار ساخته می‌شود. این شخصیت به تیم محتوا کمک می‌کند تا محتوای تولیدی خود را دقیقاً بر اساس نیازها، خواسته‌ها و مشکلات مخاطبان هدف طراحی کنند. در تقویم محتوایی، توجه به پرسونای هدف باعث می‌شود که محتوای تولید شده به گونه‌ای باشد که بتواند بیشترین تاثیر را بر روی مخاطبان بگذارد.

پرسونای هدف ما در مثال قبل می‌تواند تمامی افرادی باشند که آیفون‌های مدل پایین‌تر دارند و می‌خواهند تلفن همراه خود را ارتقا دهند.

6- سفر مشتری

سفر مشتری (Customer Journey) در تقویم محتوایی به مسیر و مراحلی اطلاق می‌شود که مشتری از لحظه آشنایی با برند شما تا خرید و وفاداری به آن طی می‌کند. این مراحل شامل آگاهی، بررسی و مقایسه، تصمیم‌گیری و در نهایت خرید و پشتیبانی پس از خرید است. در تقویم محتوایی، می‌توانید بر اساس هر مرحله از سفر مشتری، محتوای مناسب و هدفمند ایجاد کنید تا مخاطبان را در هر مرحله از این مسیر هدایت کنید و آن‌ها را به مشتری تبدیل نمایید.

در مثال قبل می‌توان گفت که مخاطبانی که مطلب یا محتوای خرید آیفون 16 را مطالعه می‌کنند، در مراحل آخر سفر مشتری یعنی تصمیم‌گیری و خرید قرار دارند.

7- برند در محتوا

برند در محتوا در تقویم محتوایی به شیوه‌ای گفته می‌شود که هویت و پیام برند در تمام محتواهای تولیدی و منتشرشده در طول زمان گنجانده می‌شود. برند در محتوا شامل همه جنبه‌های ارتباطی، تصویری، و احساسی است که مخاطب با برند شما در تعامل است. به‌طور خاص، در تقویم محتوایی، شما باید مشخص کنید که هر محتوای تولیدی چگونه باید هویت برند شما را منعکس کند و به آن کمک کند تا به اهداف بازاریابی و تجاری شما برسد.

در مثال قبل اگر کسب و کار شما از نظر برندینگ خود را به مخاطبان یک برند مورد اعتماد و با کیفیت معرفی کرده است لازم است تا در عنوان شما و همچنین تولید محتوا شما نیز این ویژگی نمایش داده شود.

8- نوع محتوا و ایده محتوایی

در گام انواع محتوا به این مطلب پرداخته شد که محتواها می‌توانند بر اساس نوع به چهار دسته آموزشی، سرگرم‌کننده، متقاعد کننده و الهام بخش تقسیم شوند. در اینجا نیز لازم است تا هر عنوان را در یکی از این 4 دسته قرار دهیم و همچنین در صورت داشتن ایده‌ای خاص برای بهتر دیده شدن محتوا، آن ایده را در اینجا ذکر کنیم. در این مثال می‌توانید از روش‌هایی که منجر به متقاعد کردن مخاطب برای خرید آیفون 16 از شما می‌شود استفاده کنید.

9- قالب محتوایی

قالب محتوایی به نوع خاصی از فرمت یا ساختار اطلاق می‌شود که برای ارائه اطلاعات یا پیام به مخاطب استفاده می‌شود. قالب‌های محتوایی می‌توانند بسته به نوع رسانه، هدف محتوا و نیاز مخاطب متفاوت باشند. انتخاب قالب مناسب برای هر نوع محتوا به شما کمک می‌کند تا به طور مؤثرتر پیام خود را منتقل و تعامل بیشتری با مخاطبان خود ایجاد کنید. متن، تصویر، ویدیو، اینفوگرافیک، پادکست، موشن گرافی و … از انواع قالب محتوایی محسوب می‌شوند.

10- زیرعنوان و میان تیتر

زمانی که مطلب شما دارای عمق و توضیحات است، حتما لازم است از زیرعنوان و میان تیتر استفاده کنید. این کار هم منجر به مطالعه راحت‌تر و بهتر مخاطب می‌شود و هم از نظر سئو، الگوریتم‌های گوگل به شما امتیاز مثبت می‌دهند.

11- کلمه کلیدی کانونی

کلمه کلیدی کانونی (Core Keyword) به کلمه یا عبارت خاصی گفته می‌شود که محور اصلی یک محتوای آنلاین را تشکیل می‌دهد و هدف اصلی آن کمک به موتورهای جستجو برای شناسایی موضوع اصلی محتوا و ارتباط آن با جستجوهای کاربران است. کلمه کلیدی کانونی معمولاً عبارتی است که بیشترین ارتباط را با هدف محتوای شما دارد و به آن کمک می‌کند تا در نتایج جستجو برجسته‌تر ظاهر شود.

مشخص کردن کامه کلیدی کانونی برای هر عنوان، به تولید کنندگان محتوا کمک می‌کند تا از این کلمه به صورت صحیح در محتوا استفاده کنند. همچنین مسئول انتشار نیز در هنگام بارگزاری و انتشار محتوا، لازم است تا کلمه کلیدی کانونی را بداند.

در این مثال “خرید آیفون 16” می‌تواند کلمه کلیدی کانونی باشد.

12- کلمه کلیدی فرعی

کلمه کلیدی فرعی (Secondary Keyword) به کلماتی اطلاق می‌شود که با کلمه کلیدی کانونی (اصلی) مرتبط هستند و به محتوای شما کمک می‌کنند تا در جستجوهای مختلف به نمایش درآید. این کلمات کلیدی، برخلاف کلمه کلیدی کانونی که موضوع اصلی محتوا را مشخص می‌کند، به‌عنوان پشتیبان عمل کرده و جزئیات بیشتری از محتوای شما را پوشش می‌دهند.

برای مثال مذکور می‌توان کلمات کلیدی فرعی را اینگونه تعیین کرد: ویژگی‌های آیفون 16، قیمت آیفون 16 و آیفون 16 پرومکس

13- دعوت به اقدام (cta)

دعوت به اقدام (Call to Action , CTA) به عباراتی گفته می‌شود که در انتهای یک محتوا، تبلیغ یا صفحه وب قرار می‌گیرد و از مخاطب خواسته می‌شود که اقدام خاصی انجام دهد. این اقدامات می‌توانند شامل خرید محصول، ثبت‌نام در یک خبرنامه، دانلود یک فایل، تماس با تیم پشتیبانی، یا هر فعالیت دیگری باشند که هدف شما را از ارائه محتوا به مخاطب تحقق بخشد.

زمانی که دعوت به اقدام را در تقویم محتوایی مشخص می‌کنیم، اولا کار را برای تولید کنندگان محتوا راحت می‌کنیم، ثانیا هدفی را که در ابتدا برای این عنوان مشخص کرده بودیم را به شکل اجرایی در می آوریم.

14- کانال انتشار کمکی

این تقویم، تقویم سایت یا تقویم بلاگ است. به همین دلیل کانال انتشار آن نیز مشخص است. اما برخی کانال‌های دیگر می‌توانند به عنوان کانال انتشار کمکی به نشر هرچه بهتر این عنوان کمک کنند. مثلا کانال‌های متعلق به دیگران و کانال‌های پولی می‌توانند جز این موارد باشند.

15- لینک ورودی:

لینک ورودی (Inbound Link یا Backlink) به لینکی گفته می‌شود که از یک وب‌سایت یا صفحه دیگر به صفحه شما در سایت خود ارجاع داده می‌شود. این نوع لینک‌ها معمولاً به عنوان یک رای مثبت در نظر گرفته می‌شوند که از سوی سایر سایت‌ها به محتوای شما داده می‌شود، و معمولاً برای بهبود سئو (SEO) و افزایش اعتبار وب‌سایت شما در موتورهای جستجو استفاده می‌شود.

16- لینک خروجی:

لینک خروجی (Outbound Link) به لینکی گفته می‌شود که از سایت شما به سایت‌های دیگر ارجاع می‌دهد. به عبارت ساده‌تر، وقتی شما در محتوای خود لینکی را قرار می‌دهید که کاربر را به یک صفحه خارج از وب‌سایت شما هدایت می‌کند، آن لینک یک “لینک خروجی” است.

لازم است که هم لینک‌های خروجی و هم لینک‌های ورودی برای هر عنوان مشخص شود تا تیم‌های مرتبط مانند تولید کنندگان محتوا، ادمین سایت، مسئول رپورتاژ و آگهی‌های تبلیغاتی و … از این موضوع استفاده کنند.

17- دسته و تگ:

دسته‌بندی (Category) و تگ (Tag) ابزارهایی هستند که در سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس برای سازمان‌دهی و طبقه‌بندی محتوا استفاده می‌شوند. این دو ویژگی به شما کمک می‌کنند تا محتوای سایت خود را به شکل بهینه‌تری برای کاربران و موتورهای جستجو مرتب کنید. فردی که مسئول بارگزاری محتوا در سایت و بلاگ است می‌تواند از این مورد استفاده کند.

18- بازه زمانی انتشار

بازه زمانی انتشار در تقویم محتوایی به برنامه‌ریزی مشخص و زمان‌بندی دقیق برای انتشار محتوای مختلف اشاره دارد. این بخش از تقویم محتوایی تعیین می‌کند که هر قطعه محتوا چه زمانی باید منتشر شود، چه فاصله‌ای بین انتشار مطالب مختلف باید باشد، و اینکه چه روز و ساعاتی بهترین زمان برای انتشار است تا بیشترین تأثیر را داشته باشد.

19- وضعیت محتوا

در این قسمت، وضعیت محتوا را  از نظر تولید و انتشار تعیین می‌کنیم، یک محتوا می‌تواند تولید نشده باشد یا تولید شده باشد یا بارگزاری شده ولی منتشر نشده باشد و یا انتشار پیدا کرده باشد. زمانی که شما این مولفه را برای هر عنوان قرار می‌دهید، می‌توانید در یک نگاه متوجه شوید که چند عنوان در وضعیت تولید و چند عنوان در وضعیت انتشار و .. قرار دارند.

20- وضعیت سئو

زمانی که محتوا هر عنوان را بارگزاری و یا منتشر کردید، می‌توانید وضعیت سئو آن را مشخص کنید و در این فیلد وارد نمایید. از این مورد می‌توانید در تمپلیت ارزیابی محتوای بلاگ استفاده کنید.

بعد از آنکه با این 20 مورد از تمپلیت تقویم محتوایی سایت آشنا شدید، می‌توانید عنوان‌هایی که در مراحل قبلی وارد تقویم محتوایی استراتژی محور کرده بودید را به این تمپلیت وارد کنید. با وارد کردن این عناوین به تمپلیت تقویم محتوایی سایت و بلاگ، می‌توانید تولید محتوای بلاگ را بر اساس اولویت‌بندی محتواها، تولید نمایید.

در انتها باید بگوییم که

در این مطلب سعی شد تا شما را با تقویم محتوایی سایت و بلاگ آشنا کنیم. این تقویم جز کامل‌ترین تقویم‌های محتوایی است که جنبه کاملا اجرایی دارد. فقط کافیست برای آن زمان بگذارید و با حوصله مواردی که در تقویم آمده است را تمکیل کنید. به این موضوع توجه کنید که شاید شما لزوما تمامی این 20 مورد را نتوانید و یا با توجه به پتانسیل مجموعتان نخواهید که آن را تکمیل کنید. این موضوع مشکلی را برای شما ایجاد نمی‌کند. فقط سعی کنید مواردی را که در تمپلیت تقویم محتوایی تکمیل می‌کنید بادقت انجام شود تا خللی در کار تولیدکنندگان محتوا و منتشرکنندگان آن ایجاد نکند.

این یکی از تقویم‌های اجرایی از دوره تقویم محتوایی استراتژی محور بود و در گام‌های بعد به سراغ سایر تقویم‌های اجرایی مانند تقویم محتوایی اینستاگرام، تقویم محتوایی شبکه‌های اجتماعی، تقویم محتوایی محصول و تقویم محتوایی کمپین می‌رویم. اما قبل از آن لازم است تا با مبحث گراف محتوایی و خوشه‌بندی محتوا آشنا شوید. این موضوع به شما کمک می‌کند تا نحوه ارتباط صحیح هر یک از عناوین در سایت را باهم و همچنین ارتباط این عناوین با سایر بسترهای انتشار محتوای کسب و کارتان را درک کنید.

گام چهاردهم دوره تقویم محتوایی استراتژی محور: خوشه بندی و گراف محتوایی

سایر گام‌ها و تمپلیت‌های تقویم محتوایی

شما در این مطلب با گام سیزدهم “دوره جامع آموزش تقویم محتوایی استراتژی محور” یعنی تقویم محتوایی سایت و بلاگ آشنا شدید. همچنین می‌توانید سایر گام‌های دوره جامع آموزش تقویم محتوایی استراتژی محور را از طریق لینک‌های زیر مطالعه و تمپلیت‌های مرتبط را دریافت کنید. ضمنا توجه داشته باشید که گام‌هایی که قابل کلیک هستند، مطالب آن‌ها بارگزاری شده و مطالب سایر گام‌ها به صورت هفتگی بارگزاری و تا پایان دی ماه تکمیل خواهند شد.

  • گام 15: تقویم محتوایی اینستاگرام+تمپلیت‌
  • گام 16: تقویم محتوایی شبکه‌های اجتماعی+تمپلیت‌
  • گام 17: تقویم محتوایی محصول+تمپلیت‌
  • گام 18: تقویم کمپین و تبلیغات+تمپلیت‌
  • گام 19: تقویم محتوایی سایر کسب‌وکارها+تمپلیت
  • گام 20: مدیریت و اجرا تقویم+تمپلیت
  • گام 21: تقویم محتوایی یک ماهه+تمپلیت
  • گام 22: ابزارهای مدیریت تقویم محتوایی+تمپلیت
  • گام 23: اندازه‌گیری نتایج تقویم محتوایی+تمپلیت
  • گام 24: بازخورد و بروزرسانی تقویم محتوایی+تمپلیت
  • گام 25: دعوت به اقدام (CTA)+تمپلیت
  • گام 26: نکات تیترنویسی حرفه‌ای+تمپلیت
  • گام 27: نکات تولید محتوا+تمپلیت
  • سایر
  • چرخه تقویم محتوایی (مدل RCMD)
  • گام 1: تحقیقات محتوایی+تمپلیت‌
  • گام 2: تحلیل مخاطب و تعیین پرسونا+تمپلیت‌
  • گام 3: تحلیل استراتژی محتوایی رقبا+تمپلیت‌
  • گام 4: ترندیابی و استخراج سرفصل‌ها+تمپلیت‌
  • گام 5: برند در محتوا در تقویم محتوایی+تمپلیت
  • گام 6: پلن بازاریابی و استراتژی‌محتوایی+تمپلیت
  • گام 7: ایده‌های محتوایی+تمپلیت
  • گام 8: عنوان‌ یابی و عنوان‌ سازی+تمپلیت
  • گام 9: انواع محتوا + پیلار و کلاستر+تمپلیت
  • گام 10: قیف بازاریابی محتوایی+تمپلیت
  • گام 11: کانال‌های توزیع محتوا+تمپلیت
  • گام 12: انواع قالب‌های محتوایی+تمپلیت
  • عکس-تیک-سبز گام 13: تقویم محتوایی سایت و بلاگ+تمپلیت
  • گام 14: خوشه‌بندی و گراف محتوایی+تمپلیت

دریافت مجموعه کامل تقویم محتوایی استراتژی محور

“””نکته مهم: از طریق لینک‌های بالا می‌توانید به سایر گام‌های دوره تقویم محتوایی استراتژی محور دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت تمام فایل‌ها، تمپلیت‌ها و ویدیوهای 28 گام بالا (دوره جامع آموزش تقویم محتوایی استراتژی محور) از طریق دکمه زیر اقدام کنید.”””

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *