یکی از خروجیهای استراتژی محتوایی، تدوین و اجرا کمپین محتوایی است. کمپین محتوایی به شما کمک میکند تا ترافیک ارگانیک سایتتان را بالا ببرید. افزایش ترافیک سایت، معیاری است که برای الگوریتمهای موتورهای جستجو بسیار مهم تلقی میشود. شما میتوانید با آشنایی با مراحل اجرا یک کمیپن محتوایی موفق، مقدمات افزایش بازدید سایت مورد نظرتان را فراهم کنید. اگر صرفا برای چند عنوان در بلاگتان به تولید محتوا بسنده کردهاید، بدانید حداقل بازاریابی محتوایی را اجرا کردهاید. برای اجرا استراتژی محتوایی، تولید محتوا لازم است ولی برای معرفی کسب و کار شما به سایرین و گسترش آن کافی نیست. اجرا کمپین محتوایی به شما کمک میکند تا بازید سایت، نرخ تبدیل و در نهایت فروشتان را افزایش دهید.
کمپین محتوایی چیست؟
سایت معتبر ceralytics کمپین بازاریابی محتوا را اینچنین تعریف میکند:
مراحل اجرا کمپین محتوایی چیست؟
- هدف خود از اجرا کمپین محتوایی را مشخص کنید.
قبل از آنکه تولید محتوا را شروع کنید باید بدانید قرار است برای چه مخاطبی محتوا تولید کنید و نتیجه این تولید محتوا چیست. حتما یک کمپین محتوایی باید یک یا چند هدف تجاری شما را پوشش دهد. به همین منظور به 6 هدف تجاری از یک کمپین محتوایی اشاره میکنیم:
الف) آگاهی و سلامت برند
ب) بهینهسازی بازاریابی
ج) تولید درآمد
د) بهروری عملیاتی
ه) بهبود تجربه مشتری
ی) شناسایی چالشهای مشتری (خلاقیت)
2) معیار اندازه گیری موفقیت کمپین را مشخص کنید
مشخص کنید قرار است بعد از اجرا کمپین چه میزان فروش شما افزایش پیدا کند؟ چه میزان از ورودیهای سایت به خریداران تبدیل شوند؟ کدام یک از دردهای مشتری حل میشود؟ چه تجربه خوبی به مشتری دست میدهد؟
3) مخاطب را به خوبی بشناسید
دقت داشته باشید که این کمپین قرار است برای چه مخاطبی اجرا شود و چه مشکلی از وی را حل کند. اگر به به دنبال افزایش فروش و حفظ مشتریان هستید، مشتریان فعلی مخاطبان شما هستند. اما اگر قصد شما از اجرا کمپین، آگهی از برند و یا توسعه بازار میباشد، مشتریان بالقوه میتواند تارگت شما باشد. پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطلب “نقش پرسونانویسی و تحلیل پرسونا در استراتژی محتوایی” را مطالعه نمائید.
4) موضوع محتوا را مشخص کنید
از مواردی که به بهتر مشخص شدن موضوع محتوا میپردازد، انتخاب کلمات کلیدی مناسب است. برای این کار میتوانید از ابزار استخراج کلمات کلیدی استفاده کنید و میزان سختی آنان را بسنجید. هر چه سختی کلمه کلیدی بالاتر باشد بدان معنی است که مخاطبان بیشتر به دنبال آن هستند. از طرفی میزان رقابت با رقبا بر سر آن کلمه کلیدی زیاد است.
5) محتوا چگونه مخاطب را به هدف شما میرساند
هیچگاه قصد نهایی خودتان را به مشتری اعلام نکنید. چرا که آنان از این فراری هستند. سعی کنید نقاط درد مخاطب را شناسایی کنید و پس از ایجاد آگاهی و تعامل با وی، قصد خود را به صورت پیشنهاد به او ارائه نمایید. مثلا به جای اینکه بگویید “همین الان با کلیک بر روی لینک زیر میتوانید از کفشهای فروشگاه ما دیدن کنید” بگویید “اگر سلامتی بدن و دوری از دردهای مفاصلی برای شما مهم است مطلب زیر را مطالعه کنید.”
6) تبلیغ خود را نشر دهید
از تمامی کانالهای انتشاری که مخاطبان هدف شما در آن حضور دارند استفاده کنید. برای این کار میتوانید از بسترهای پولی مانند گوگل ادز و نشردهنگان ایرانی استفاده کنید. همچنین میتوانید با برگزاری مسابقه از طرافدارانتان بخواهید شما را در این امر یاری کنند.
7) نتایج کمپین را بررسی کنید
دقت کنید به کدامیک از اهدافی که در گام اول و دوم تعیین کردهاید، دست پیدا کردهاید. همچنین چه موانعی باعث شده تا نتیجه دلخواهتان را نگیرید. به این توجه کنید که راههای ارتباطی بعدیتان با مخاطبان برقرار باشد. برای این کار نیاز به مدیریت ارتباط با مشتری قوی دارید.
طراحی و اجرا کمپین محتوایی چه تاثیری بر افزایش بازدید سایت دارد؟
در اجرا کمپین محتوایی شما میتوانید از ابزارهای گوناگونی به منظور افزایش بازدید سایت استفاده کنید. استفاده از شبکههای اجتماعی (مانند کمپین محتوایی اینستاگرام)، استفاده از شبکههای اجتماعی سایرین، استفاده از پلفرمهای تبلیغاتی، ایمیل مارکتینگ، اس ام اس مارکتینگ، تبلیغات کلیکی، تبلیغات گوگلی مانند گوگل ادز، استفاده از لینکدین و توئیتر، پوش نوتیفیکیشن و … میتواند شما را در اجرا کمپین کمک کند. از طریق این ابزار میتوانید برای سایتتان ورودیهایی بگیرد که اصطلاحا به آن افزایش ترافیک ارگانیک میگویند. در مطلب “معرفی جامع انواع کمپین محتوایی + راهنمایی راهاندازی کمپین” به جزئیات به نکات آن اشاره شده است.
زمانی که شما با محتوا کاربردی، افراد را به سمت سایت خود دعوت میکنید، این امر منجر به افزایش تایم آن سایت (Time on site) و در نهایت بهبود سئو میشود. به عبارتی استفاده از کمپین محتوایی هم به صورت مستقیم منجر به افزایش فروش و آگاهی از برند میشود و هم به صورت غیر مستقیم با بهبود بخشیدن سئو سایت، منجر به افزایش رتبه سایت میگردد.
چند نمونه کمپین موفق ایرانی و خارجی
فقط یه ایرونی میدونه
احتمالا بسیاری از افراد هنگام عبور از خیابان با این تابلو رو به رو شدهاند. اما در ابتدا هیچکس نمیدانست که پیام این تبلیغ چیست و برای کدامیک از شرکتهای زیر اجرا شده است. در حقیقت شرکت اسنوا با خلاقیتی که در اجرا این کمپین به کار برده بود، با ایجاد دو حس در مخاطب، توجه او را به سمت کمپانی خود جلب نمود. اول با ایجاد حس کنجکاوی و در وهله دوم ایجاد حس یکپارچگی و همدردی با مخاطبان. همچنین اسنوا با این پیام به ایرانی بودن برند خود اشاره و افتخار میکند.
بیا دورش بگردیم
“بیا دورش بگردیم” پیام کمپین کمپانی اسنپ تریپ بود. پیامی که در آن به عدد 1648195 اشاره دارد. عددی که نشاندهنده مساحت کشور عزیزمان ایران است. اسنپ تریپ در این کمپین با هوشمندی بالا، توانست با ایجاد حس میهنپرستی در مخاطبان، کمپین تبلیغاتی خود را به ثمر بنشاند. استفاده از آقای سروش رفیعی و سرکار خانم کیمیا علیزاده به عنوان ورزشکار و سرکار خانم لیلی رشیدی به عنوان بازیگر توانست مخاطبان خانم و آقا زیادی را جذب این کمپین نماید.
عظمت خود را پیدا کنید (Find Your Greatness)
زمانی که آدیداس به عنوان اسپانسر پوشاک ورزشی المپیک تابستانی 2012 انتخاب شد، کمپانی نایک برای پاسخ به آن کمپین ” عظمت خود را پیدا کنید” را راهاندازی کرد. در این کمپین نشان داده میشود که مردم عادی در حال بازی کردن راگبی، فوتبال و … هستند. صدا پیشه در این تبلیغ بیان میکند: ” برای عالی بودن نیازی به حضور در المپیک ندارید. شما میتوانید عظمت خود را در هر جایی پیدا کنید.” پیام این برند به صورتی مطرح شد که کمپانی نایک به فکر همه مردم است. در حالی که کمپانی رقیب یعنی آدیداس به فکر افراد خاص و ورزشکاران المپیکی است.
کمپین استراتوس ردبول
در سال 2012، یک فضانورد به نام فلیکس باومگارتنر از منطقه لایه اوزون خود رو به سمت زمین پرتاپ میکند. این پرش از فاصله 38 کیلومتری زمین انجام شد و برای اولین بار با پرش یک انسان دیوار صوتی شکسته شد. اسپانسر این حرکت، کمپانی رد بول بود. این برنامه در سراسر دنیا به صورت زنده پخش شد و کمپین تبلیغاتی خوبی برای شرکت ردبول محسوب شد.
در آخر باید بگوییم:
اجرای کمپینهای محتوایی، گامی بلند در به ثمر رساندن بازاریابی درونگرا محسوب میشود. اجرا کمپینهای محتوایی و بازاریابی منوط به برنامهریزی دقیق و استفاده از استراتژی محتوایی مناسب است. در اجرا یک کمپین محتوایی باید هدف کمپین، معیارهای موفقیت، مخاطب، محتوا، نوع تبلیغات و نتیجه آن مشخص باشد. همچنین باید ساختار بسترهای کسب و کارتان مانند سایت، شبکههای اجتماعی و … نیز فراهم باشد تا در اجرا کمپین با مشکل رو به رو نباشید. در آخر نیز لازم است تدبیری اندیشه باشید تا مخاطبان جذب شده به مشتریان وفادار برند شما تبدیل شوند.