تکنیکهای سئو ویدیو و تصاویر +تمپلیت،چک لیست سئو و ویدیو
سئو ویدیو و تصاویر
سئو ویدیو و تصاویر یکی از شاخصهای مهم سئو برای گوگل محسوب میشود. به دلیل آنکه هر چه جلوتر میرویم، علاقه مخاطبان به قالبهای ویدیویی و تصاویر بیشتر از گذشته میشود. افزایش کاربران اینستاگرام و بازدیدهای یوتویوب، یکی از شواهد بر این موضوع هستند. به همین منظور است که در طی سالهای گذشته، گوگل الگوریتمهای خود را به سمت تقویت ارزیابی تصاویر و ویدیوها سوق داده است. ما نیز در گام قبلی به توضیح سئو محتوای متنی پرداختیم و در این گام قصد داریم تا شما را با نکات بهینه سازی ویدیو و تصاویر به جهت سئو سایت آشنا سازیم. در ادامه میتوانید بخشی از ویدیو آموزشی بهینه سازی ویدیو و تصاویر را مشاهده نمایید.
ویدیو آموزشی بهینهسازی ویدیو و تصاویر
ویدیو معرفی دوره آموزش سئو
دریافت مجموعه کامل آموزش سئو (SEO)
این مجموعه شامل 28 فایل از چکلیستها، تمپلیتهای سئو، فایل اکسل قابل ویرایش و همچنین 16 ساعت ویدیوی دوره جامع آموزش سئو (SEO) طبق موارد زیر است: (توضیحات بیشتر دوره)
1- کلیات و انواع سئو 2- سئو کلاه سفید 3- سئو درون صفحه (سئوی داخلی) 4- کلمات کلیدی در سئو 5- عنوان و تگ متا در سئو 6- سئو محتوای متنی 7- سئو ویدیو و تصاویر 8- ابزارهای سئو درون صفحه 9- سئو برون صفحه (سئوی خارجی) 10- لینکسازی خارجی 11- کامنت مارکتینگ، شبکه اجتماعی و رپورتاژ 12- ابزارهای سئو برون صفحه 13- سئوی فنی (سئوی تکنیکال) و دریافت گزارش 14- سرعت و امنیت سایت 15- ابزارهای سئوی فنی
میتوانید این 15 گام را از دو روش زیر بهطور کامل دریافت کنید:
بهینه سازی تصاویر
به همین خاطر قرار دادن عکسهای مناسب در سایت به همراه تگ آلت مناسب میتواند منجر به افزایش بازدید سایت شود.
دقت داشته باشید که تصاویر تا جایی که امکان دارد، خلاقانه باشد و از سایتهای دیگر دانلود نکرده باشید. هرچه میزان تازگی یک عکس بیشتر باشد، گوگل امتیاز بیشتری برای سئو آن مطلب در نظر میگیرد.
همچنین یک عکس باید گویای مطالب منتشر شده باشد. به صورتی که اگر خواننده متن را مطالعه نکند، با دیدن تصاویر متوجه مقصود مورد نظر ما شود. صرفا قرار دادن عکسهای کلی که کمکی به مخاطب نمیکند و بیشتر به منظور خالی نبودن سایت بارگزاری میشوند، کمکی به بهبود سئو نمیکند. تصاویر باید گویای محتوا باشند و مخاطبان به راحتی از روی تصاویر عبور نکنند.
تمپلیت بهینهسازی تصاویر چه کمکی به ما میکند؟
نکته مهم این است که صرفا دانستن تکنیکهای بهینهسازی تصاویر کافی نیست. بلکه باید آنها را اجرایی کرد. اجرایی نمودن تکنیکهای بهینهسازی تصاویر کار بسیار دشوار و وقتگیری است. به همین منظور در این تمپلیت سعی شده است تا با تبدیل کردن این تکنیکها به چکلیست سئو، امر بهینهسازی تصاویر برای سئو را تسهیل کنیم.
به منظور آشنایی بیشتر شما با این تمپلیت، به برخی از موارد آن در زیر اشاره شده است.
1- از تصاویر یکتا و منحصر به فرد استفاده کنید
تصاویر کپی و دم دستی نهتنها برای مخاطب کم ارزش است بلکه به سئو شما نیز کمک نمیکند.
2- فرمت محتوا (BMP، GIF، JPEG، PNG، SVG و )
برای تصاویر بزرگ از فرمت JPEG و برای عکسهای کوچکتر که قصد دارید وضوح بیشتری داشته باشند از فرمت PNG استفاده کنید.
3- حجم تصاویر
اگر حجم تصاویر سایت شما بیشتر از 100 کیلوبایت باشند، منجر به کاهش سرعت سایت میشود.
4- نام فایل تصاویر
اطمینان حاصل کنید که نام فایل تصویر، توصیفی از محتوای تصویر باشد و نه یک نام عمومی، مانند DSC099778.jpg.. همچنین بین کلمات در نام فایل از خط تیره استفاده کنید. مثلا: سئو-درون-صفحه
5- تگ آلت
آلت تصاویر یا متن جایگزین میتواند مهمترین عامل در بهینهسازی تصاویر محسوب شود. در تگ آلت باید از کلمات کلیدی مناسب استفاده شود. به صورتی که مخاطبان بعد از سرچ کلمات کلیدی، به تصاویر شما دست پیدا کنند. دقت داشته باشید طول متن جایگزین نباید بیشتر از 125 کارکتر باشد. برای تصویر شاخص میتوانید از کلمه کلیدی کانونی و برای سایر تصاویر از کلمات کلیدی ثانویه استفاده کنید. البته این یک قاعده کلی محسوب نمیشود. بلکه بهترین کلمه کلیدی برای تصاویر، کلمهای است که مخاطب با سرچ آن به تصویر مورد نظر دست پیدا کند.
6- میزان استفاده از تصاویر
به صورت کلی باید بعد از هر پاراگراف (150 تا 300 کلمه) یک تصویر استفاده شود.
7- موبایل فرندلی
دقت داشته باشید در سایت از تصاویری استفاده کنید که علاوه بر حالت نمایش دسکتاپ، در تلفنهای همراه نیز به خوبی لود شود.
8- استفاده از کلمات کلیدی در متن اطراف تصویر
یکی از شرایطی که گوگل تشخیص میدهد که تصاویر مورد استفاده شما در سایت مرتبط با چه موضوعی است، استفاده از متن اطراف تصاویر (بالا و پایین تصاویر است) میباشد. الگوریتمهای گوگل با این کار متوجه میشوند که تصویر مورد نظر درباره چه موضوعی است.
9- اندازه تصاویر
هر قسمت از سایت برای تصاویر، یک اندازه خاص در نظر میگیرد. به همین خاطر قبل از بارگذاری تصاویر به اندازه استاندارد آن بخش در قسمت پیشفرض عکس دقت کنید.
10- عرض تصاویر
تصاویر نباید از کادر مورد نظر شما خارج شود. قبل از انتشار متون در سایت، حتما نحوه بارگذاری تصاویر را چک کنید.
11- قرار دادن لوگو برند بر روی عکس
این کار علاوه بر جلوگیری از کپی شدن عکس، باعث برندینگ کسب و کار شما نیز میشود. به این کار اصطلاحا واتر مارک میگویند. واتر مارک کردن تصاویر این امکان را فراهم میکند تا در صورت ارسال آن تصویر توسط مخاطب به سایرین، افراد با برند شما نیز آشنا شوند.
12- و …
دقت داشته باشید برای تکمیل این تمپلیت، باید تصاویر یک صفحه (یک مطلب) را (که معمولا 5 الی 10 تصویر است) در این چک لیست وارد نمائید. سپس هر یک از موارد موجود در چک لیست را برای هر تصویر بررسی کنید و در صورت تایید، رو به روی آن تیک و در غیر این صورت ضربدر وارد نمائید. با این کار شما میتوانید در یک نگاه، متوجه بهینه سازی تصاویر موجود در هر یک از صفحات سایتتان شوید.
البته در صورتی که اکسل این چک لیست را تهیه نمایید میتوانید از قابلیت فرموله بودن آن استفاده کنید و به جای وارد کردن تیک و ضربدر، مقادیر عددی وارد نمایید. با این کار میتوانید در یک نگاه از وضعیت سئو تصاویر سایتتان مطلع شوید. برای تهیه این اکسل (فایلهای دوره جامع آموزش سئو) به کادر آبی رنگ در بالاتر مراجعه کنید.
در تمپلیت زیر میتوانید چک لیست سئو تصاویر و ویدیو را مشاهده کنید. در ادامه مطلب به توضیح سئو ویدیو پرداخته شده است.
تمپلیت سئو ویدیو و تصاویر
بهینه سازی ویدیو
این روزها تقریبا غیرممکن است که در طول روز حداقل یک محتوای ویدیویی نبینیم. گفته میشود که انفجار ویدیو در میان محتواهای بستر اینترنت اتفاق افتاده است و همین مسئله بهینهسازی ویدیو برای موتورهای جستجو را سختتر از قبل کرده است.
اگر بگوییم که همه چیز در عرض 4 سال یعنی 2019 تا 2024 اتفاق افتاده است، بیراه نگفتهایم. به طوریکه در حال حاضر امکان قرارگیری در لیست ویدیویی گوگل بسیار کار دشواری شده است.
کسب رتبه ویدیو در موتورهای جستجو ارتباط زیادی با اعتبار سایت، میزان تمرکز آن بر روی محتواهای ویدیویی و رتبهبندی آن برای جستجوهای مرتبط با ویدیو دارد.
در ادامه به چند نکته درباره بهینه سازی ویدیو توجه کنید:
1- در برخی سایتها، متن بیان شده در ویدئو را در زیر ویدئو تایپ میکنند تا در صورتی که کاربران از سرعت اینترنت مطلوبی برای مشاهده آن برخوردار نیستند بتوانند از محتوای ویدئو مطلع شوند. در این صورت حتماً در ابتدای آن مشخص کنید که این بخش همان متن ویدئو است.
2- همان طور که برای عکسها از تگ alt استفاده میکنید، برای ویدئو خود نیز حتماً تگ alt یا متن جایگزین داشته باشید.
3- حجم ویدئو را قبل از بارگذاری در سایت توسط افزونه یا سایتهای کاهش حجم ویدیو کاهش دهید.
4- قسمتهای زائد و غیرضروری ویدیو را حذف کنید تا ویدیو به اندازه کافی کوتاه باشد. ویدیوهای طولانی شانس کمتری برای دیده شدن دارند.
5- مخاطب با مشاهده چند ثانیه ابتدایی ویدیو تصمیم میگیرد که به مشاهده آن تا انتها ادامه دهد یا خیر؛ بنابراین گیرا بودن ویدیو در این چند ثانیه بسیار حیاتی است.
6- بهتر است ویدیو، افزونه افزایش سرعت و کیفیت داشته باشید تا مخاطب با دست بازتری به تماشای ویدیو بنشیند.
7- حداقل مقدور از فرمتهای رایج مانند MP4 برای ویدیوهای خود استفاده کنید.
8- ابزارهای فشردهسازی مانند Blazemp و HandBrake حجم فایلهای ویدئویی را بدون کاهش کیفیت تصویر کاهش میدهند. فایلهای رسانهای کوچکتر سریعتر بارگذاری میشوند، بنابراین میتوانید با فشردهسازی کلیه ویدئوهای خود زمان قابل توجهی را برای کاربر ذخیره کنید.
موارد مذکور به همراه سایر نکات بهینهسازی ویدیو در تمپلیت چک لیست سئو ویدیو و تصاویر در میانه متن موجود است. پیشنهاد میشود پس از مشاهده ویدیو آموزشی، فایل این تمپلیت و سایر تمپلیتهای دوره جامع آموزش سئو را از طریق لینکهای موجود در کادر آبی رنگ دانلود نمایید.
و اما در آخر باید بگوییم که:
اکثر نکات مهمی که در سئو داخلی باید به آن پرداخته میشد تا به اینجای کار بیان شده است. (نکات سئو ویدیو و تصاویر در این مطلب و سایر نکات در گامهای قبلی آورده شده است). اما زمان آن رسیده است تا با استفاده از ابزارهای گوناگون، نکات آموزش دیده شده را پیادهسازی کنیم. به همین دلیل در گام آخر از آموزش سئو داخلی، به معرفی ابزارهای سئو درون صفحه (سئو داخلی) پرداختهایم. شما میتوانید از طریق لینک زیر این مطلب را مطالعه کنید. همچنین سایر گامهای دوره جامع آموزش سئو را در انتهای صفحه (کادر سبز رنگ) مشاهده نمایید.
⇐ ابزارهای سئو داخلی (20 سایت مهم) + تمپلیت، چک لیست سئو و ویدیو ⇒
سایر گامها و تمپلیتهای سئو (SEO)
شما در این مطلب با گام هفتم “دوره جامع آموزش سئو (SEO)” یعنی بهینه سازی ویدیو و تصاویر آشنا شدید. همچنین میتوانید سایر گامهای دوره جامع آموزش سئو را از طریق لینکهای زیر مطالعه و تمپلیتهای مرتبط را دریافت کنید.
دریافت مجموعه کامل سئو
“””نکته مهم: از طریق لینکهای بالا میتوانید به سایر گامهای دوره جامع آموزش سئو دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت تمام فایلها، تمپلیتها و ویدیوهای 15 گام بالا (دوره جامع آموزش سئو) از طریق دکمه زیر اقدام کنید.”””
دوره جامع آموزش سئو شامل دروس سئو داخلی، سئو خارجی و سئو فنی میباشد که میتوانید برای تهیه فایلها و ویدیوهای آموزشی آن به کادر آبی رنگ در اواسط صفحه مراجعه کنید. اما علاقه مندان به حوزه سئو داخلی میتوانند از طریق لینک زیر، فقط دروس سئو داخلی را تهیه کنند. (توضیحات بیشتر دوره سئو داخلی)
سلام دوست عزیز. برای اضافه کردن کلمه کلیدی به ویدیوهای سایتمون چی کار باید بکنیم. تشکر می کنم راهنمایی کنید.
سلام وقت بخیر
اگر از هاست داخلی ویدیو میگذارید که خب میتونید کلیدواژه انتخاب کنید و در قسمت بارگزاری این بخش هست
اگر از هاست دانلود قرار میدید که کمی سئوی ویدیو پیچیدگی بیشتری داره و با نصب افزونه یا تغییراتی این موضوع رو اضافه کنید
واقعا سئو تصاویر مهمه و باعث میشه گوگل توجه ویژه ای به سایت بکنه. اینو از روی تجربه میگم.
سلام وقت بخیر
بله به این علت که مخاطبان با تصویر اطلاعات رو سریعتر دریافت میکنند