عنوان یابی و عنوان سازی برای تقویم محتوایی+ویدیو، تمپلیت و مثال
عنوان سازی و عنوان یابی چیست و چگونه این کار انجام میشود؟
عنوان چه نقشی در محتوا دارد و چرا اهمیت آن زیاد است؟
استراتژی کسب و کار و برنامه بازاریابی چه تاثیری در ساختن عنوان در تقویم محتوایی دارند؟
آیا تیتر با عنوان متفاوت است؟
عنوان دروازه آشنایی مخاطب با شما است. پس احتمال دیده شدن محتواهایی که عنوان جالب، جذاب، کاربردی، جامع و پرمغزی داشته باشند به مراتب بالاتر از محتواییهایی با عناوین معمولی است. دقیقا شبیه مشتریان یک مغازه یا فروشگاه که ابتدا ویترین آن را مشاهده میکنند و سپس وارد آن میشوند. به هر میزان که ویترین یک مغازه زیبا و دلنشین باشد به همان میزان احتمال ورود مشتری به مغازه افزایش مییابد. عنوان نیز همین نقش را برای محتوا ایفا میکند.
مطلب عنوان نویسی در تقویم محتوایی آنقدر با اهمیت است که به آن به صورت مجزا و مستقل پرداختهایم. چرا که محتوایی با عناوین غیر جذاب و غیر تاثیرگذار، تمام زحمات تولید محتوا و و تدوین تقویم محتوایی را از بین میبرد. عنواننویسی که میتواند هم به صورت عنوان یابی و هم عنوان سازی انجام گیرد دارای اصول و تکنیکهایی است که لازم است هر تولید کننده محتوا یا استراتژیست محتوایی با آن آشنا باشد. برای آشنایی با این آموزش میتوانید قسمتی از آن را در ویدیو زیر مشاهده کنید.
ویدیو آموزشی عنوانیابی و عنوان سازی برای تقویم محتوایی
ویدیو معرفی دوره جامع آموزش تقویم محتوایی
ثبت نام در دوره آموزش جامع تقویم محتوایی استراتژی محور
دوره آموزش جامع تقویم محتوایی کاملترین دوره تقویم محتوایی با بیش از 200 ویدیو است که شما در این دوره به طور کامل بازاریابی محتوایی و ساختن یک فرآیند محتوایی را به صورت آکادمیک و تجربهمحور آموزش میبینید. این دوره بر مبنای چرخه تقویم محتوایی آماده شده و متشکل از چهار سرفصل اصلی زیر و 28 گام است. (توضیحات بیشتر دوره)
1- تحقیقات محتوایی (7 گام)
2- تدوین تقویم محتوایی (11 گام)
3- مدیریت و اجرای تقویم محتوایی (4 گام)
4- سنجش و توسعه تقویم محتوایی (6 گام)
ویدیوها و فایلهای این دوره به صورت هفتگی بارگزاری میشوند و تا اسفند ماه به پایان خواهد رسید. در حال حاضر بخش زیادی از ویدیوها و فایلهای دوره آپلود شده و پس از ثبتنام در پایان هر هفته، ویدیوهای جدید در پنل کاربری شما قرار میگیرند. هم اکنون میتوانید این دوره را با 15 درصد تخفیف تهیه نمایید:
" کد تخفیف 15 درصدی : rcmd "
اگر با دوره تقویم محتوایی استراتژی محور همراه بوده باشید، میدانید که این گام (یعنی گام عنوان یابی و عنوان سازی)، هشتمین گام از این دوره میباشد. در هفت گام قبلی به مباحث تحقیقاتی و جمع آوری دادههای محتوایی و تبدیل آن به پلن بازاریابی و استراتژی محتوایی پرداختیم. به صورتی که در گام قبلی روشهای ایدهیابی برای تقویم محتوا مورد بحث قرار گرفت و توضیح داده شد. حال در ادامه این روند و در مرحله تدوین تقویم محتوایی از سری مراحل چرخه تقویم محتوایی به سراغ مرحله عنوان یابی و عنوان سازی رفتهایم. این گام اولین گام اجرایی و عملیاتی از تدوین تقویم محتوایی استراتژی محور است.
عنوان نویسی نیز مانند سایر ارکان تولید محتوا دارای روشهای مختلف و اصول است. اولین کاری که هر تولیدکننده محتوا باید به آن آشنا باشد، رعایت اصول نوشتن عنوان است. در ادامه به چند تکنیک عنواننویسی آشنا خواهید شد که در ویدو آموزشی به صورت کامل و همراه با مثال توضیح داده شده است.
تکنیکها و اصول عنواننویسی
1- برای نوشتن عنوان، هدفی دارید؟
اگر پاسخ شما به این سوال خیر است حتما باید جواب آن را بیابید. نوشتن عنوان بدون داشتن هدف کاری بیهوده و وقت تلف کردن است. چرا که ما در انتها میخواهیم که این عنوان و سپس محتوای آن برای کسب و کارمان آورده داشته باشد. این آورده میتواند فروش بیشتر، آشنایی مخاطب با برند، آگاهی مخاطب از محصول، مسئولیت اجتماعی، جذب سرنخ و … باشد. پس لازم است قبل از آن که به نوشتن عنوان بپردازید، هدف محتوا را دانسته و متناسب با آن به نوشتن عنوان بپردازید.
- مثلا آیا هدف شما از نوشتن این عنوان جذب مخاطب است یا صرفا میخواهید آگاهی از برند (brand awareness) ایجاد کنید؟
- این محتوا قرار است چه گرهای از کار مخاطب را باز کند؟
- آیا مخاطب در انتهای این مطلب به ارتباط با برند و محصول ما میرسد یا اینکه این محتوا مقدمهای است برای ارتباط بیشتر با سایر محتواها؟
2- در نوشتن عنوان از ایدههای محتوایی کمک بگیرد
زمانی که شما ایدههای محتوایی را لیست کرده باشید، به سادگی میتوانید از طریق آنها عنوان نویسی کنید. (در گام قبلی به صورت کامل درباره ایدههای محتوایی صحبت شده است). فقط کافیست این ایدهها را با توجه به استراتژی کسب و کار و با در نظر گرفتن محدودیتهای اجرایی به عناوین تبدیل کنید. مقایسه محصولات، اشتباهات رایج، محتواهای آموزشی، استفاده از تقویم مناسبتی، به کارگیری تعاریف و اصطلاحات نا آشنا و … از جمله روشهای ایدهیابی محسوب میشوند.
حال شما بگویید که اگر پیج اینستاگرام و یا فروشگاه اینترنتی فروش تلفن همراه و موبایل داشتید، با استفاده از روش ایدهیابی “مقایسه محصولات”، چه عنوانهایی برای ترند آیفون 16 مینوشتید؟ شاید یکی از عناوین شما این میشد: “مقایسه امکانات سخت افزاری و نرم افزاری آیفون 16 با آیفون 15”
3- سعی کنید عناوینی متناسب با برندتان انتخاب کنید
مگر میشود محتواهای شما بر خلاف استراتژی برند و پیام برند شما باشد؟
مگر میشود لحن برند شما با لحن محتوا سازگار نباشد؟
مگر میشود بدون در نظر گرفتن برند در محتوا به نوشتن محتوا پرداخت؟
اینها سوالاتی است که جواب آن مشخص است و کافیست در هنگام نوشتن محتوا و مهمتر از آن انتخاب عنوان، نکات اساسی برندینگتان را مد نظر قرار دهید. به طور مثال نمیتوان شعار برند شما تولید محصولات ارزان با رعایت حفظ محیط زیست باشد اما محتوا و عناوین شما خلاف آن را نشان دهد.
4- در نوشتن عنوان برای تولید محتوا، نگاه جزیرهای نداشته باشید
اینکه تیم تولید محتوا و یا تدوین تقویم محتوای یک نگاه داشته باشد و تیم برندینگ و بازاریابی یک نگاه دیگر، اولین نشانههای عدم موفقیت در تدوین تقویم محتوایی است. این مساله را جدی بگیرید. چرا که تولید محتوا با نگاه جزیرهای و با در نظر نگرفتن خواسته و استراتژی سایر واحدها، قطعا ناکام خواهد ماند. قبل از هر گونه اقدام برای تولید محتوا و در راس آن عنوان نویسی، با سایر تیمها جلسه و همفکری داشته باشید تا عنوانی متضاد با استراتژی این تیمها تولید نکنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که ما در دوره تقویم محتوایی استراتژی محور این مساله را حل کردیم. به نحوی که به تمامی ملزومات نوشتن تقویم محتوایی از جمله انواع استراتژیهای کسب و کاری توجه شده است.
5- ابتدا پلن بازاریابی را بخوانید سپس عنوان تولید کنید
قبل از ساختن عنوانها لازم است تا با پلن بازاریابی آن کسب و کار آشنا باشید.
به صورتی که بدانید یک کسب و کار در چه مرحلهای قرار دارد؟
روی معرفی چه محصولاتی فوکوس کرده است؟
چه محصولاتی را در اولویت فروش دارد؟ نقاط تمرکز کسب و کاری را کجا قرار داده است؟
پاسخ به این سوالات، راه تدوین تقویم محتوایی و نوشتن عنوانهای کاربردی را برایتان هموار میکند.
6- به اندازه بودجه کارفرما، عنوان تولید کنید
شاید در نگاه اول این جمله اهمیتی نداشته باشد اما بسیاری از شکستها در زمینه استراتژی محتوایی، عدم توجه به هزینهها و بودجه است. ابتدا KPI ها را مشخص کنید. سپس برای رسیدن به هر یک از شاخصها زمان و هزینه را مشخص کنید. این گونه است که میتوانید بدانید دستتان برای چه تعداد تولید محتوا باز است. بر این اساس است که عناوین را گلچین شده و با دقت بیشتری انتخاب میکنید.
7- عنوان ساده بنویسید
جذابیت و جالب بودن عنوان تا جایی عنوان را پیچیده نکند جایز است. هرگونه کلمات مبهم، پر ریسک، اشتباه آفرین و … که منجر به پیچیدگی لفظی و مفهومی عنوان شود، مخاطب را از ما دور میکند. بدتر از آن این است که ما در عناوین خود چیزی را بیان کرده باشیم که اثری از آن در محتوا نباشد. به خاطر داشته باشید نارضایتی مخاطب یعنی نارضایتی گوگل و الگوریتمهای اینستاگرام. عنوانها را در عین جذابیت، ساده بنویسید.
8- این عنوان برای محتوای پیلار است یا کلاستر؟
داشتن تقویم محتوایی استراتژی محور این مساله را حل کرده است. محتوای پیلار و کلاستر که در مطلبی جدا به آن پرداختهایم، محتواها را به محتواهای اصلی (بدنه) و فرعی (خوشه محتوا) تقسیم میکند. پس قطعا جنس عناوینی که برای محتوای پیلار مینویسید متفاوت از جنس عناوینی برای محتوای کلاستر است. محتواهای اصلی یا همان پیلارها، به کلیات اشاره دارند در صورتی که محتوای کلاستر به جزئیات و توضیح انواع و روشها. دانستن این موضوع بسیار به درک گراف محتوایی و برقراری ارتباط بین محتواها با استفاده از لینک کمک میکند.
9- عنوان با تیتر فرق میکند؟
بله. عنوان به شکل سرنخ به تولیدکننده محتوا کمک میکند تا موضوع اصلی محتوا را بداند و آن را تولید کند. در صورتی که تیتر منجر به بالاتر رفتن جذابیت عنوان میشود. به عبارتی تیتر همان شکل نهایی عنوان است که هم الگوریتمهای گوگل در آن دیده شده و هم برای مخاطب جذاب است. در گامهای بعدی به صورت مستقل به تیتر نویسی و انواع تیتر پرداخته شده است.
10- استفاده از واژگان مناسب
وقتی هدف محتوا مشخص باشد میتوان راحتتر و متمرکزتر به نوشتن عنوان پرداخت. زمانی که قصد شما صرفا فروش محصولات باشد و یا قصد شما ایجاد سرنخ برای مخاطبان باشد، واژگان متفاوتی را به کار خواهید برد. برخی واژگان مانند خرید، فروش، تضمین، تخفیف و … برای برخی عنوانها و بعضی واژگان مانند اشتباهات رایج، مزایا، معایب، معرفی، راهنمایی و … برای بعضی دیگر از عناوین به کار برده میشوند. هدف تولید محتوا، واژگان را مشخص میکند.
11- عنوان یابی یا عنوان سازی؟
مخاطبانی که از قبل با دورههای آموزشی گروه مشاوران سندلوس آشنا بودهاند با واژههای عنوان یابی و عنوان سازی و تفاوت این دو با هم آشنا هستند. امری که در دوره تحقیق کلمه کلیدی و ترندیابی به آن مفصلا پرداخته شده است. زمانی که صحبت از جستجو و سرچ محتوای رقبا میشود، عناوینی به چشم ما میخورد که میتوان بدون کپی برداری از آنها و صرفا با گرفتن ایده، آنها را به عنوانهای تقویم محتواییمان اضافه کرد. به این کار عمل عنوان یابی میگویند. اما زمانی با استفاده از تکنیکهای ساخت عنوان به تولید عنوان میپردازیم، عنوان سازی انجام دادهایم. به خاطر داشته باشید که برای تدوین تقویم محتوایی هم نیاز به عنوانیابی داریم و هم عنوان سازی.
مواردی که تا به اینجای کار بیان شد، در نوشتن عنوان بسیار کمک خواهند کرد. هرچه بیشتر به این نکات و سایر نکاتی که در ویدیو آموزشی عنوان سازی در تقویم محتوایی به آن اشاره شده است توجه شود، پایه و اساس تقویم محتوایی محکمتر خواهد شد. اما نکته مهم این است که این عنوانها را در چه قالب و فرمت محتوایی وارد کنیم تا بر اساس ترندهای استخراج شده به بهترین عناوین برسیم. برای این کار مانند سایر گامها، تمپلیت تقویم محتوایی استراتژی محور طراحی شده و میتوانید از آن استفاده کنید. تصویر این تمپلیت را در زیر مشاهده میکنید. فایل اکسل آن را نیز میتوانید از طریق لینکهای قرار داده شده در اواسط صفحه دانلود کنید.
تمپلیت عنوان یابی و عنوان سازی برای تقویم محتوایی
در انتها باید بگوییم که
در فضای پر رقابت محتوایی کار بسیار سختی است که یک محتوا دیده شود. یکی از راههای مهم دیده شدن توجه به جزئیات و نکات مهم در تولید محتوا است. عنوان سازی یکی از این نکات بسیار مهم است که درصد موفقیت دیده شدن محتوای شما را بالا میبرد. در این گام سعی شد تا با بیان اصول عنواننویسی و بیان تفاوت آن با تیتر نویسی، کمکی به بهتر دیده شدن محتوای شما بکنیم. در ادامه و در گام نهم از دوره تدوین تقویم محتوایی استراتژی محور به توضیح انواع محتوا و محتوای پیلار و کلاستر پرداخته شده است. در این راه آموزشی با ما همراه باشید.
سایر گامها و تمپلیتهای دوره جامع تقویم محتوایی
شما در این مطلب با گام هشتم “دوره جامع آموزش تقویم محتوایی استراتژی محور” یعنی عنوان یابی و عنوان سازی برای تقویم محتوایی آشنا شدید. همچنین میتوانید سایر گامهای دوره جامع آموزش تقویم محتوایی استراتژی محور را از طریق لینکهای زیر مطالعه و تمپلیتهای مرتبط را دریافت کنید. ضمنا توجه داشته باشید که گامهایی که قابل کلیک هستند، مطالب آنها بارگزاری شده و مطالب سایر گامها به صورت هفتگی بارگزاری و تا پایان دی ماه تکمیل خواهند شد.
دریافت مجموعه کامل تقویم محتوایی استراتژی محور
“””نکته مهم: از طریق لینکهای بالا میتوانید به سایر گامهای دوره تقویم محتوایی استراتژی محور دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت تمام فایلها، تمپلیتها و ویدیوهای 28 گام بالا (دوره جامع آموزش تقویم محتوایی استراتژی محور) از طریق دکمه زیر اقدام کنید.”””