مدلها و تمپلیت‌ها

ترندیابی برای ساختن تقویم محتوایی+ ویدیو، تمپلیت و مثال

تمپلیت ترندیابی برای تقویم محتوایی
زمان مطالعه: 9 دقیقه

ترندیابی برای تقویم محتوایی

ترندیابی برای تقویم محتوایی به دلیل آنکه بنای اصلی تدوین یک تقویم محتوا را پایه‌گذاری می‌کند، از این رو بسیار مهم است. اما شاید واژه ترند، ترندیابی، ترندسازی، ترند محتوا، محتوای ترند و … واژه‌های نا آشنا برای ما باشد. چرا که در ایران برای تدوین تقویم محتوایی کمتر به این موضوع پرداخته می‌شود. به نحوی که اکثر افراد واژه ترند را به صورت مفاهیمی مانند آهنگ ترند اینستاگرام، آهنگ خارجی ترند، آهنگ ترند ریلز و … به گوششان خورده است.

به صورت کلی مفهوم ترندیابی برای اولین بار توسط گروه مشاوران سندلوس تبیین شده است. چرا که از قدیم برای مواردی نظیر راه‌اندازی کسب و کارها، طراحی محصول، یافتن استراتژی‌ محتوایی، تدوین استراتژی فروش و بازاریابی و … از روش‌های قدیمی تحقیقات بازار استفاده می‌شد. اما با افزایش سرعت تغییرات در نیاز مخاطب و همچنین نفوذ گسترنده تکنولوژی در فرآیندهای کسب و کاری، نیاز به یافتن ترندهای روز، بیش از پیش احساس می‌شود. به همین دلیل برای یافتن ترندهای پر کاربرد (اصطلاحا ترندهای داغ) و همچنین همراستا با فعالیت یک کسب و کار، مفهوم “ترندیابی” به کار گرفته شد.

در گام چهارم از دوره “تدوین تقویم محتوایی استراتژی محور” که یکی از مراحل چرخه تقویم محتوایی است به موضوع مهم ترندیابی پرداخته‌ شده است. این مفهوم به همراه تحلیل پرسونا در تقویم محتوایی و تحلیل رقبا در تقویم محتوایی از مراحل ابتدایی و تحقیقاتی “دوره آموزش تقویم محتوا” محسوب می‌شوند.

برای آشنایی با این گام می‌توانید بخشی از ویدیو آموزشی “ترندیابی برای تقویم محتوایی” را مشاهده نمائید.

 

ویدیو آموزشی ترندیابی برای تقویم محتوایی

قبل از آنکه به سراغ توضیح مراحل ترندیابی و استخراج سرفصل‌های محتوایی برویم، لازم است تا با مفهوم ترند بیشتر آشنا شویم. به تعریف ترند در سایت vocabulary دقت کنید.

ترند چیست؟

ترند چیست؟

همچنین در سایت business.qld به اینکه تحلیل ترند چگونه انجام می‌گیرد، اشاره شده است.

تحلیل ترند

ویدیو معرفی دوره آموزش جامع تقویم محتوایی

 

ثبت نام در دوره آموزش جامع تقویم محتوایی استراتژی محور

دوره آموزش جامع تقویم محتوایی کامل‌ترین دوره تقویم محتوایی با بیش از 120 ویدیو است که شما در این دوره به طور کامل بازاریابی محتوایی و ساختن یک فرآیند محتوایی را به صورت آکادمیک و تجربه‌محور آموزش می‌بینید. این دوره بر مبنای چرخه تقویم محتوایی آماده شده و متشکل از چهار سرفصل اصلی زیر و 28 گام است. (توضیحات بیشتر دوره)
1- تحقیقات محتوایی (7گام)
2- تدوین تقویم محتوایی (11گام)
3- مدیریت و اجرای تقویم محتوایی (4گام)
4- سنجش و توسعه تقویم محتوایی (6گام) 

ویدیوها و فایل‌های این دوره به صورت هفتگی بارگزاری می‌شوند و تا دی ماه به پایان خواهد رسید. در حال حاضر بخش زیادی از ویدیوها و فایل‌های دوره آپلود شده و پس از ثبت‌نام در پایان هر هفته، ویدیوهای جدید در پنل کاربری شما قرار می‌گیرند. هم اکنون تا پایان آبان فرصت دارید که این دوره را با 20 درصد تخفیف تهیه نمایید:

” کد تخفیف 20 درصدی آبان: rcmd8 “

اهمیت دانستن ترندها و نحوه استفاده از آن‌ها زمانی برای ما مشخص می‌شود که میزان تاثیر آن بر دیده شدن محتوا را بدانیم. بسیاری از محتواهای پر بازدید در فضای وب و شبکه‌های اجتماعی، به دلیل استفاده از ترندهای روز توسط تولیدکنندگان آن‌ها است. هرچند که بسیاری از اوقات این اتفاق به صورت سهوی و بدون تحقیقات صورت می‌گیرد اما نتایج قابل قبولی به همراه دارد.

ما نیز در تدوین تقویم محتوا لازم داریم تا از ترندهای روز و مهم در کسب و کارمان، استفاده کنیم. برای این کار لازم است تا چهار مرحله زیر را انجام دهید.

مرحله اول: استخراج سرفصل‌های محتوایی

مرحله دوم: وزن‌دهی رئوس و سرفصل‌ها

مرحله سوم: ترندیابی از طریق سرفصل‌های منتخب

مرحله چهارم: اولویت‌بندی ترندها

زمانی که شما بتوانید این 4 مرحله را طی کنید، در نهایت می‌توانید از ترندهایی که از فیلترهای مهم گذشته‌اند، به ساختن عنوان‌های خوب و به روز بپردازید. ساختن عنوان محتوایی، شروع تدوین تقویم محتوایی محسوب می‌شود که نیازمند یافتن ترندها می‌باشد.

شکل شماتیک زیر می‌تواند کمک خوبی به تفهیم این مطلب بکند.

مدل تقطیر محتوا

چگونه باید از طریق سرفصل‌های محتوایی، عنوان بسازیم؟

همان طور که در تصویر بالا ملاحظه می‌کنید ابتدا لازم است تا در مرحله اول، سرفصل‌های محتوایی زیادی استخراج کنیم. (نحوه استخراج سرفصل‌ها را در چند خط پایین‌تر توضیح داده‌ایم). خروجی این استخراج، بین 100 الی 150 سرفصل محتوایی می‌باشد. قطعا به دست آوردن ترندها از 150 سرفصل کار بسیار دشوار و زمان‌بری است. به همین دلیل باید سرفصل‌های محتوایی که برای ما دارای اهمیت بالاتری هستند را انتخاب کنیم. این مرحله دوم می‌باشد. به این مرحله، وزن‌دهی رئوس (وزن‌دهی سرفصل‌های‌ محتوایی) می‌گویند. نتیجه این کار گلچین کردن 20 تا 25 سرفصل محتوایی منتخب می‌باشد.

در مرحله سوم این 20 تا 25 سرفصل محتوایی منتخب را در تمپلیت ترندیابی قرار می‌دهیم و به وسیله جستجو در موتورهای جستجو، شبکه‌های اجتماعی و … به حدود 350 الی 400 ترند دست پیدا ‌کنیم. اما نکته حائز اهمیت این است که این تعداد ترند نیز کار را برای ساختن عناوین سخت می‌کنند. پس قبل از ساخت عناوین لازم است تا در مرحله چهارم ترندها را اولویت‌بندی کرده و ترندهای منتخب را استخراج کنیم.

تمپلیت‌های ترندیابی

برای انجام مراحل 4 گانه که در قسمت قبلی ذکر شد، لازم است تا از تمپلیت‌های کاربردی استفاده کنید. خاصیت استفاده از تمپلیت‌ها این است که به فرایند تحقیقاتی و حتی اجرایی شما، چهارچوب می‌بخشد. در ادامه با این 4 مرحله که هر کدام یک تمپلیت دارند آشنا خواهید شد.

مرحله اول: استخراج سرفصل‌های محتوایی

از طریق 6 روش می‌توانید سرفصل‌های محتوایی را استخراج کنید:

  • استخراج سرفصل‌های محتوایی از طریق تحقیقات محتوایی بازار
  • استخراج سرفصل‌های محتوایی از طریق تحلیل مخاطب
  • استخراج سرفصل‌های محتوایی از طریق تحلیل رقبا
  • استخراج سرفصل‌های محتوایی از طریق نظرات صاحبان کسب و کار
  • استخراج سرفصل‌های محتوایی از طریق ایده و طوفان فکری
  • استخراج سرفصل‌های محتوایی از طریق قرابت با محصولاتی با مزیت رقباتی بالا

شما قبلا توانسته‌اید که از طریق تحقیقات محتوایی، تحلیل مخاطب و تحلیل رقبا (که از گام‌های قبلی دوره تدوین تقویم محتوایی می‌باشند)، سرفصل‌های مهمی را استخراج کنید. فقط لازم است تا این سرفصل‌ها را در تمپلیت یاداشت نمائید. سپس با استفاده از مصاحبه با صاحبان کسب و کار که تجربه خوبی در حوزه فعالیتشان دارند، سایر سرفصل‌ها را استخراج کنید. این در صورتی است که شما به عنوان مدیر میانی یا مشاور یا تدوین‌گر تقویم محتوایی در یک مجموعه فعالیت می‌کنید. در صورتی که خودتان صاحب کسب و کار هستید لازم است که این قسمت توسط خود شما تکمیل شود و سرفصل‌های محتوایی مهم را وارد نمائید.

همچنین از طریق گفتگو با متخصصان و ذی‌نعان در این حوزه می‌توانید به وسیله طوفان فکری به تعدادی دیگر از سرفصل‌ها دست پیدا کنید. سایر سرفصل‌ها نیز با توجه به نزدیک بودن آن‌ها به محصولات و ذکر مزیت‌های رقابتی به دست می‌آیند.

در این مرحله لازم است تا با کمک این 6 روش، بین 100 تا 150 سرفصل محتوایی استخراج شود. در ادامه می‌توانید تمپلیت استخراج سرفصل‌های محتوایی را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید نمونه پر شده و اکسل خام این تمپلیت و سایر تمپلیت‌های دوره تقویم محتوایی استراتژی محور را از طریق لینک‌های قرار داده شده در کادر آبی ابتدای صفحه، دریافت کنید.

تمپلیت استخراج سرفصل‌های محتوایی

تمپلیت استخراج سرفصل‌های محتوایی

مرحله دوم: وزن‌دهی رئوس و سرفصل‌ها

زمانی که مرحله استخراج سرفصل‌های محتوایی به پایان رسید، نوبت به اولویت‌بندی این سرفصل‌ها می‌رسد. چرا که قرار است در مرحله بعدی از هر سرفصل محتوایی، بیش از 10 ترند استخراج شود. پس کار معقولانه‌ای نیست که برای 150 سرفصل یا رئوس، عمل ترندیابی را انجام دهیم. به همین جهت لازم است تا قبل از این کار، تعدادی سرفصل مهم را انتخاب کنیم. برای اولویت‌بندی رئوس (سرفصل‌ها) از تمپلیت زیر استفاده می‌کنیم. این تمپلیت با استفاده از 4 شاخص میزان تکرار رئوس، نظر مشاور صنعت، نظر مشاور دیجیتال مارکتینگ و قرابت با محصول به وزن‌دهی رئوس می‌پردازد.

تمپلیت وزن دهی رئوس در ترندیابی

تمپلیت وزن دهی رئوس در ترندیابی

مرحله سوم: ترندیابی از طریق سرفصل‌های منتخب

در این مرحله با استفاده از 20 تا 25 سرفصل محتوایی منتخب که در مرحله قبل به دست آمده است، کار ترندیابی را شروع می‌کنیم. لازم است برای هر سرفصل از طریق 6 روش به ترندیابی بپردازیم. این 6 روش عبارت اند از :

  • ترندیابی در موتورهای جستجو
  • ترندیابی در شبکه‌های اجتماعی
  • ترندیابی در مقالات معتبر
  • ترندیابی در فروم‌ها و نظرات
  • ترندیابی در تصاویر
  • ترندیابی در ویدیوها

زمانی که شما برای 20 تا 25 سرفصل از طریق هرکدام از این 6 روش، 2 الی 3 ترند را استخراج کنید، جمعا به 350 تا 400 ترند می‌رسید. این ترندها همان مسائل روز حوزه شما هستند که از دل تحقیقات بازار، تحلیل مخاطب، تحلیل رقبا، نظرات کارفرما و متخصصان و همچنین موارد مرتبط با محصول استخراج شده‌اند.

تمپلیت ترندیابی برای تقویم محتوایی

تمپلیت ترندیابی برای تقویم محتوایی

مرحله چهارم: اولویت‌بندی ترندها

این بار هم نیاز دارید تا مانند وزن‌دهی رئوس که در نهایت منجر به اولویت‌بندی سرفصل‌ها می‌شد، به اولویت‌بندی ترندها بپردازید. با این کار می‌توانید در نهایت به 20 الی 30 ترند منتخب برسید و با آن‌ها به عنوان‌سازی بپردازید. چرا که عنوان‌ساختن با استفاده از حدود 400 ترند کار بسیار زمان‌بر و غیر هدفمند است.

برای اولویت‌بندی ترندها به 5 شاخص زیر نیاز دارید:

میزان تکرار ترند، ارتباط ترند با محصول یا خدمات، نظر صاحب کسب و کار، نظر متخصص صنعت و نظر استراتژیست کسب و کار.

این شاخص‌ها را می‌توانید در تمپلیت زیر مشاهده نمائید.

تمپلیت اولویت‌بندی ترندها

تمپلیت اولویت‌بندی ترندها

مثال ترندیابی برای تقویم محتوایی

برای آنکه مبحث ترندیابی و نحوه عملکرد آن در تقویم محتوا را بهتر متوجه شوید، لازم است تا به مثال زیر توجه کنید.

تصور کنید یک فروشگاه اینترنتی تلفن‌های همراه و لپ تاپ قصد دارد که پس از تحقیقات محتوایی که انجام داده است، برای کسب و کار خود یک تقویم محتوایی تدوین کند. پس نیاز دارد که ابتدا از تمپلیت “استخراج سرفصل‌های محتوایی” استفاده کند. به صورتی که سرفصل‌های محتوایی که از طریق تحقیقات بازار، تحلیل مخاطب، تحلیل رقبا، نظرات صاحب کسب و کار، ایده‌ها و طوفان فکری و قرابت با محصول استخراج کرده است، وارد تمپلیت نماید. به طور مثال به چند سرفصل این حوزه در زیر اشاره می‌کنیم.

موبایل، لپ تاپ، تلفن همراه، گوشی تلفن، برنامه‌های موبایلی، تلفن همراه سامسونگ، تلفن همراه آیفون، تلفن همراه شیائومی، نوت بوک، کامپیوتر جیبی، مینی پی سی، لپ تاپ لمسی، گوشی آیفون، لپ تاپ هوشمند، تلفن همراه هوشمند، مک بوک، لپ تاپ HP، شارژر لپ تاپ، قلم نوری، گوشی جی پلاس، گوشی سامسونگ و …

سپس لازم است تا این سرفصل‌های محتوایی را که حدود 100 تا 150 رئوس می‌شود را اولویت ‌بندی کند. پس از اولویت‌بندی رئوس، به 20 تا 25 سرفصل محتوایی منتخب می‌رسد. به طور مثال گوشی آیفون، گوشی سامسونگ، قلم نوری، مینی پی سی و …

در مرحله سوم، رئوس منتخب را با استفاده از 6 روش مجزا که قبلا ذکر شده است، ترندیابی می‌کند. در این مرحله به حدود 400 ترند مختلف می‌رسد. به طور مثال برخی از ترندهای استخراج شده در پایین ذکر شده‌اند:

مینی پی سی گیمینگ، مینی پی سی ارزان، انواع مینی پی سی، مینی پی سی استوک، آیفون 13، آیفون 14، آیفون 15، آیفون 13 پرو، ریجستر آیفون، گوشی سامسونگ a53، گوشی سامسونگ ضد آب، سامسونگ گلکسی اس، لپ تاپ کوچک، کیف لپ تاپ، لپ تاپ نشکن و …

در مرحله چهارم نوبت اولویت بندی ترندها می‌رسد و باید از بین 400 ترند استخراج شده، 20 تا 30 ترند منتخب و با امتیاز بالا را استخراج نماید. (به طور مثال ترندهای آیفون 14، مینی کامپیوتر، گوشی ضد آب و مینی لپ تاپ از ترندهای منتخب هستند). حالا می‌تواند از این ترندهای منتخب برای تقویم محتوایی کسب و کارش، عنوان‌سازی کند. در انتها به چند عنوان که می‌توان از ترندهای منتخب ساخته شود، اشاره می‌کنیم.

  • آیفون 13 با آیفون 14 چه تفاوتی دارد؟ کدام یکی بهتر است؟
  • مینی کامپیوتر چيست؟ فواید استفاده از مینی پی سی
  • چگونه بفهمیم گوشی ضد آب است؟
  • مینی لپ تاپ‌ها؛ دنیایی کوچک و قدرتمند در دستان شما!

در انتها باید بگوییم که

شما برای تولید محتوا نیاز به عنوان دارید و برای عنوان‌سازی و نظم در انتشار لازم است تا از تقویم محتوایی استفاده کنید. برای نوشتن یک تقویم محتوا لازم است از محتوای ترند یا ترندهای محتوایی کمک بگیرید. این گام به شما کمک می‌کند تا ترندیابی برای تقویم محتوایی به خوبی صورت پذیرد. به همین دلیل در این گام سعی شد تا با استفاده از چند تمپلیت محتوایی، این مسیر را برای شما هموارتر کنیم. در این گام به با استفاده از 4 تمپلیت استخراج سرفصل‌های محتوایی، وزن‌دهی رئوس و سرفصل‌ها، ترندیابی برای تقویم محتوایی و اولویت‌بندی ترندها، بهترین ترندهای صنعتمان را شناسایی خواهیم کرد.

اکنون در گام پنجم از مراحل بعدی تدوین تقویم محتوایی استراتژی محور یعنی برند در محتوا برای تقویم محتوایی آماده می‌شویم.

سایر گام‌ها و تمپلیت‌های دوره جامع تقویم محتوایی

شما در این مطلب با گام چهارم “دوره جامع آموزش تقویم محتوایی استراتژی محور” یعنی ترندیابی برای تقویم محتوایی آشنا شدید. همچنین می‌توانید سایر گام‌های دوره جامع آموزش تقویم محتوایی استراتژی محور را از طریق لینک‌های زیر مطالعه و تمپلیت‌های مرتبط را دریافت کنید. “”” ضمنا توجه داشته باشید که گام‌هایی که قابل کلیک هستند، مطالب آن‌ها بارگزاری شده و مطالب سایر گام‌ها به صورت هفتگی بارگزاری و تا پایان دی ماه تکمیل خواهند شد. “”” 

  • گام 15: تقویم محتوایی اینستاگرام+تمپلیت‌
  • گام 16: تقویم محتوایی شبکه‌های اجتماعی+تمپلیت‌
  • گام 17: تقویم محتوایی محصول+تمپلیت‌
  • گام 18: تقویم کمپین و تبلیغات+تمپلیت‌
  • گام 19: تقویم محتوایی سایر کسب‌وکارها+تمپلیت
  • گام 20: مدیریت و اجرا تقویم+تمپلیت
  • گام 21: تقویم محتوایی یک ماهه+تمپلیت
  • گام 22: ابزارهای مدیریت تقویم محتوایی+تمپلیت
  • گام 23: اندازه‌گیری نتایج تقویم محتوایی+تمپلیت
  • گام 24: بازخورد و بروزرسانی تقویم محتوایی+تمپلیت
  • گام 25: دعوت به اقدام (CTA)+تمپلیت
  • گام 26: نکات تیترنویسی حرفه‌ای+تمپلیت
  • گام 27: نکات تولید محتوا+تمپلیت
  • سایر
  • چرخه تقویم محتوایی (مدل RCMD)
  • گام 1: تحقیقات محتوایی+تمپلیت‌
  • گام 2: تحلیل مخاطب و تعیین پرسونا+تمپلیت‌
  • گام 3: تحلیل استراتژی محتوایی رقبا+تمپلیت‌
  • عکس-تیک-سبز گام 4: ترندیابی و استخراج سرفصل‌ها+تمپلیت‌
  • گام 5: برند در محتوا در تقویم محتوایی+تمپلیت
  • گام 6: پلن بازاریابی و استراتژی‌محتوایی+تمپلیت
  • گام 7: ایده‌های محتوایی+تمپلیت
  • گام 8: عنوان‌ یابی و عنوان‌ سازی+تمپلیت
  • گام 9: انواع محتوا + پیلار و کلاستر+تمپلیت
  • گام 10: قیف بازاریابی محتوایی+تمپلیت
  • گام 11: کانال‌های توزیع محتوا+تمپلیت
  • گام 12: انواع قالب‌های محتوایی+تمپلیت
  • گام 13: تقویم محتوایی سایت و بلاگ+تمپلیت
  • گام 14: خوشه‌بندی و گراف محتوایی+تمپلیت

دریافت مجموعه کامل تقویم محتوایی استراتژی محور

“””نکته مهم: از طریق لینک‌های بالا می‌توانید به سایر گام‌های دوره تقویم محتوایی استراتژی محور دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت تمام فایل‌ها، تمپلیت‌ها و ویدیوهای 28 گام بالا (دوره جامع آموزش تقویم محتوایی استراتژی محور) از طریق دکمه زیر اقدام کنید.”””

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *