مدلها و تمپلیت‌ها

تحلیل برندینگ رقبا به همراه تمپلیت و ویدیو آموزشی

تحلیل برندینگ رقبا
زمان مطالعه: 8 دقیقه

با این سوال شروع کنیم که تحلیل برندینگ رقبا چه کمکی به ما می‌کند؟ زمانی که قصد داشته باشید از “برند در محتوا” استفاده کنید لازم است برای شروع، در گام‌های ابتدایی به سراغ رقبا بروید. در حقیقت زمانی که شما یک کسب و کار را راه‌اندازی می‌کنید، قطعا یا اولین نیستید و یا اگر اولین هم باشید، بازار و مخاطبان مشترکی با سایر کسب و کارها دارید. پس برای داشتن برندینگ موفق لازم است تا تحلیل برندینگ رقبا را به صورت کامل و حرفه‌ای انجام دهید.

در گام قبلی به بررسی بازار و مخاطبان برند پرداختیم و قصد داریم در این گام، برندینگ رقبا را بررسی کنیم. تمپلیت تحلیل برندینگ رقبا به شما کمک می‌کند تا تمام اطلاعات لازم برای تحلیل برندینگ رقبا را به دست ‌آورید. به گونه‌ای که هیچ یک از موارد را از قلم نیانداخته باشید. تحلیل برندینگ رقبا، دو کمک بزرگ به کسب و کارها می‌کند:

  • باعث می‌شود یک کسب و کار از رقبا الگو بگیرد و از نقاط قوت آن‌ها در بازار برای کسب و کار خود استفاده کند.
  • منجر می‌شود تا نقاط ضعف رقبا را شناسایی کند و خلاهای موجود در بازار که رقبا به آن نپرداخته‌اند را پر کند.

اما قبل از آن، بهتر است بدانیم که رقیب کیست و رقبای کسب و کار ما چه سازمان‌ها و یا کسب و کارهای دیگر هستند.

رقیب کیست؟

 

رقیب کیست؟

همچنین پیشنهاد می‌شود برای شناسایی رقبای کسب و کارتان، از تمپلیت‌های شناسایی رقبا کمک بگیرید.

برای آشنایی بیشتر و بهتر از تحلیل برندینگ رقبا، ویدیو آموزشی زیر را مشاهده کنید.

ویدیو آموزشی تحلیل برندینگ رقبا

ویدیو معرفی دوره جامع برندینگ و برند در محتوا

دریافت مجموعه کامل برندینگ و برند در محتوا

این مجموعه شامل 30 فایل از مدل‌ها و تمپلیت‌ها، فایل اکسل قابل ویرایش و همچنین 8 ساعت ویدیوی دوره برندینگ و برند در محتوا طبق موارد زیر است: (توضیحات بیشتر دوره)

1- مدل حلزونی برندینگ (مدل PSD)  2- تحلیل بازار و مخاطبان برند 3- تحلیل برندینگ رقبا 4- دایره طلایی در برندینگ 5- چهارچوب برندینگ 6- بوم برند 7- نمادسازی و برند در محتوا 8- کتابچه برند (برند بوک) 9- ارزش ویژه برند 10- توسعه یا اصلاح برند

می‌توانید این 10 گام را از سه روش زیر به‌طور کامل دریافت کنید:

اینکه بدانیم تحلیل برندینگ رقبا به چه میزان اهمیت دارد بسیار مهم است. اما نکته مهم‌تر این است که چگونه این کار را انجام دهیم. به‌ خصوص زمانی که اولا تعداد رقبا کم نیستند و همچنین اطلاعات آن‌ها نیز به صورت پراکنده موجود است. در این مواقع بهترین کار استفاده از مدل‌ها و تمپلیت‌هاست. چرا که استفاده از مدل و تمپلیت‌، به کسب و کارها کمک می‌کند تمامی موارد را به صورت چک‌لیست در اختیار داشته باشند تا بتوانند به جمع‌آوری اطلاعات نظم دهند.

تمپلیت تحلیل برندینگ رقبا این امکان را برای کسب و کارها به وجود آورده است که اطلاعات رقبا را به صورت یکپارچه در اختیار داشته باشند. در زیر مدل و تمپلیت تحلیل برندینگ رقبا را مشاهده می‌کنید.

مدل تحلیل برند رقبا

مدل تحلیل برندینگ رقبا

تمپلیت تحلیل برند رقبا

تمپلیت تحلیل برندینگ رقبا

این مدل از 11 بخش مجزا تشکیل شده که مانند پازل، تحلیل برندینگ رقبا را تکمیل می‌کند.

این 11 بخش شامل:

رنگ برند رقیب
شعار برند رقیب
موقعیت برند رقیب
تمرکز فروش رقیب
مشتریان هدف رقیب
نقاط ضعف و قوت برند رقیب
ارزش پیشنهادی رقیب
تمرکز رسانه‌ای برند رقیب
تایپوگرافی برند رقیب
لحن برند رقیب
برند در محتوا رقیب
با دانستن این 11 مورد از برندینگ رقبا است که می‌توانیم شناخت خوبی نسبت به رقبای کسب و کارمان به‌دست آوریم. در ادامه به توضیح هر یک از این موارد می‌پردازیم.

1- رنگ برند رقیب
در علم برندینگ، هر یک از رنگ‌ها معانی متفاوت و خاصی دارند. شناخت رنگ برند رقبا کمک می‌کند تا استراتژی رقبا را بهتر درک کنیم. چون قطعا انتخاب یک یا چند رنگ خاص در برندینگ با علم و آگاهی از قبل صورت گرفته و حاکی از رسالت و ماموریت رقبا می‌باشد. در زیر به مفهوم برخی از رنگ‌ها اشاره شده است:

رنگ قرمز = جلب توجه، انرژی، اشتیاق، خطر،  اﻣﻴﺪ ﺑﻪ زﻧﺪﮔﻲ، اﺷـﺘﻴﺎق ﺑـﻪ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ، ﺷﺠﺎﻋﺖ، اراده ﻗﻮي و آرزوﻫﺎي ﺑﺰرگ، ﮔﺮﻣﻲ، ﻗﺪرت، ﺟﻨﮓ، ﻫﻴﺠﺎن، ﺗﻈﺎﻫﺮ، ﻫﻮاي ﻧﻔﺲ، ﺧﺸﻢ و ﺑﺮاﻧﮕﻴﺨﺘﮕﻲ

رنگ نارنجی = پر شور و نشاط، خلاقیت و جوانی، اﺷﺘﻴﺎق و ﻋﻼﻗﻪ زﻳﺎد و جدﻳﺖ

رنگ سبز = طبیعت، استواری، سلامت، ﺑﺎروري، ﺗـﺎزﮔﻲ، اﻳﻤﻨـﻲ و ﻛﺎﻣﻴـﺎﺑﻲ، زﻧﺪﮔﻲ، ﺟﻮاﻧﻲ، ﭘﻮل، ﻧﻮﮔﺮاﻳﻲ، ﭘﺸﺘﻜﺎر، ﻏﺮور، ﻋﺰم اﺳﺘﻮار، اﻣﻴﺪ و ﻗﺪرت

رنگ زرد = خوش‌بینی، بازیگوشی، شادی و امید، ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﻲ، ﺧﻮﺷﺮوﻳﻲ، ﺳﺮزﻧﺪﮔﻲ، راﺣﺘﻲ، ﻫﺪاﻳﺖ و روﺷﻨﻲ، ﻧﻮر، ﺗﺤﺮك، ﭘﻴﺸﺮﻓﺖ و آﻏﺎز ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ

رنگ آبی = آرامش، اعتماد، کارایی و هوش، راﺣﺘﻲ، آﺳﻮدﮔﻲ، زﻳﺒﺎﻳﻲ، ﻋﻘـﻞ و ﺻـﺪاﻗﺖ

رنگ سیاه = رسمی، لوکس، قدرتمند و جسور، ﻣﺮﻣﻮزﺑﻮدن و سوگواری

رنگ بنفش = لوکس و راز آمیز، روﺣﻴﻪ ﻟﻄﻴﻒ، زﻳﺒﺎ ﭘﺴﻨﺪي، خلاقیت و دانایی

رنگ سفید = خلوص و بی‌گناهی، ﺗﺎزﮔﻲ، ﺻـﻠﺢ، ﭘـﺎﻛﻲ، ﻛﻤـﺎل، ﻣﻌﻨﻮﻳـﺖ و ﺳـﺎدﮔﻲ

رنگ طوسی = حرفه‌ای و رسمی، اعتماد و اطمینان، بی طرفی، عقل و هوش، آرامش، سازش، استقلال، رسمیت و صرفه‌جویی

رنگ قهوه‌ای = راستگو و صمیمی، اﻋﺘﻤـﺎد، ﺳـﺨﺘﻲ، ﺧﺎﻧﻮاده دوﺳﺘﻲ، اﺣﺘﻴﺎج ﺑﻪ اﻣﻨﻴﺖ و آﺳﺎﻳﺶ، ﻗﺪرت و ﺑﻠﻮغ

رنگ صورتی = زیبا و جذاب، زنانگی، عشق، محبت، خوشبینی، خلاقیت، خجالتی و رمانتیک

سایت ircolor جز سایت‌های ایرانی خوب برای تشخیص، تعیین و مقایسه رنگ‌ها با هم است.

2- شعار برند رقیب

شعار برند باید متناسب با چشم‌انداز و رسالت کسب و کار شما باشد. شعار هم منتقل‌کننده استراتژی و تفکر سازمان شما و هم کوتاه و با معنی باشد. لازم است تا شعار، ساده، بیاد ماندنی، کوتاه، پر مغز، مفهوم، گیرا و میخکوب‌کننده، الهام‌بخش و ارائه‌دهنده مزایای کسب و کار شما باشد.

به همین ‌دلیل است که بررسی شعار برند رقبا می‌تواند هم به تبیین شعار برند کسب و کار خودمان کمک کند و هم خط‌مشی و چشم‌انداز رقبا را برای ما مشخص می‌سازد.

در زیر نمونه‌ای از شعار کسب و کارهای بزرگ دنیا را مشاهده می‌کنید.

آدیداس: غیر ممکن وجود ندارد.

سونی: باورش کن.

استون مارتین: قدرت، زیبایی و روح!

پورشه: جایگزینی نیست.

یوتیوب: خودتان را پخش کنید.

ریباک: من همانی هستم که هستم.

دیزنی لند: شادترین نقطه روی زمین

پاناسونیک: ایده‌هایی برای زندگی.

جنرال الکتریک: تخیل در کار

بی ام دبلیو: نهایت یک خودرو

اورئال: چون لایقش هستی.

آئودی: پیشرفت توسط فناوری

نسکافه: قهوه در بهترین حالت آن

دقت داشته باشید، شعار برند، با شعار ضمنی و شعار تبلیغاتی متفاوت است. در تمپلیت تحلیل برندینگ رقبا لازم است تا هر سه نوع آن بررسی شود.

 

3- موقعیت برند رقبا:

موقعیت برند یا جایگاه برند به معنی آن است که برند شما در ذهن مخاطب به چه نحوی شکل گرفته است. آیا مزیت‌های برند و محصولات شما و مواردی که تمایل داشتید تا به صورت منحصر به فرد در ذهن مخاطب شکل بگیرد به درستی شکل گرفته است یا خیر؟

برای دست‌یابی به موقعیت برند رقبا، کافیست تا از ابزار پرسشنامه برای این کار استفاده کنید. می‌تواند بخشی از سوالات پرسشنامه شما مربوط به موقعیت برند رقبا در ذهن مخاطبان باشد. می‌توانید برای این کار از تمپلیت پرسشنامه از سری مراحل تحقیقات بازار استفاده کنید.

 

4- تمرکز فروش رقیب

زمانی که صحبت از برند رقبا می‌شود، به یکباره بخشی از فکر ما مشغول فروش حاصل از آن برندینگ خواهد شد. این در حالی است که اکثر رقبا، چندین محصول را به فروش می‌رسانند اما یک یا چند محصول خاص هستند که بیشترین انرژی و حتی بیشترین درآمد حاصل از فروش آن محصول را به خود اختصاص می‌دهند. برای شناخت بهتر رقبا لازم است تمرکز فروش رقیب را شناسایی کنید.

5- مشتریان هدف رقیب

به دلیل آنکه قسمت اعظمی از بازار شما و رقبا یکی است و محصولات مشابهی تولید می‌کنید، پس می‌تواند مشتریان هدف شما نیز با رقبا یکسان باشد. مثلا زمانی که شما ساعت‌های هوشمند زنانه را به فروش می‌رسانید و مشتریان هدف رقبا، دختران و پسران بین 20 تا 35 سال هستند، پس می‌توان نتیجه گرفت که مشتریان هدف کسب و کار شما نیز با کمی اختلاف، همین دسته پرسونا می‌باشند. به عبارتی می‌توان اینچنین بیان کرد که یکی از راه‌های شناخت مشتریان هدف کسب و کارمان، شناسایی مشتریان هدف رقبا است.

6- نقاط ضعف و قوت برند رقبا

هیچ کسب و کاری نیست که به طور مطلق، دارای قوت و یا ضعف باشد. همه کسب و کارها مخلوطی از نقاط ضعف و قدرت هستند. حتی برندهای بزرگ دنیا مثل آدیداس، آمازون، بنز و … نیز دارای ضعف‌هایی هستند که رقبای هر کدام از آن‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند. برخی آگاهی از برند خوبی ایجاد نمی‌کنند و برخی دیگر نقطه تماس مناسبی با مشتری برقرار نمی‌کنند. این‌ها مواردی است که باید در مورد برند رقبا مورد بررسی قرار بگیرد تا یک کسب و کار بتواند از خلاهای به وجود آمده از ضعف رقبا در بازار استفاده کند. همچنین از نقاوت قوت رقبا الگو و با ایجاد یک ارزش افزوده نسبت به آن‌ها پیشی بگیرد.

7- ارزش پیشنهادی رقیب

اینکه نیاز مخاطب برآورده شود یک راه عمومی و یکسان برای تمامی کسب و کارها است. اما ارائه راه‌حل کاربردی، منطقی، کم‌هزینه، بی درد سر و سریع می‌تواند یک مزیت برای یک کسب و کار محسوب شود. ارزش پیشنهادی رقبا دقیقا همان نقطه تمایزی است که رقبا به صورت ارزش به مخاطبان ارائه می‌دهند تا مشکلشان حل شود. شناخت ارزش پیشنهادی رقبا به ما در تدوین استراتژی برند کسب و کارمان کمک می‌کند.

ارزش پیشنهادی رقیب

8- تمرکز رسانه‌ای برند رقیب

دقیقا مانند محصولات که رقبا بر روی یک یا چند محصول خاص متمرکز می‌شوند، رسانه نیز از این قاعده مستثنی نیست. این یک امر طبیعی است که رقبا بر روی یکی از رسانه‌ها نسبت به سایر رسانه‌ها متمرکز باشند. چرا که انرژی و زمان بهینه‌‌تری صرف آن خواهند کرد. به عبارتی رقبا (مخصوصا رقبا بزرگ) از رسانه‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا یک یا چند رسانه خاص را انتخاب کنند.

9- تایپوگرافی برند رقبا

تایپوگرافی یا نویسه‌نگاره به هنر چیدمان حروف در کنار یکدیگر می‌گویند. اکثر برندهای معتبر و بزرگ دنیا از تایپوگرافی مختص خودشان استفاده می‌کنند. این کار موجب می‌شود تا وقتی مخاطب چشمش به یک نوشته از محتوا آن برند بیوفتد، بدون مطالعه آن محتوا، نام آن برند در ذهنش متصور شود. شناخت تایپوگرافی رقیب (در صورت داشتن) دید مناسبی نسبت به برند رقیب به ما می‌‌دهد.

10- لحن برند رقبا

لحن برند، نحوه بیان شخصیت برند کسب و کار شماست که آن را با استفاده از کلمات و ادبیاتی خاص به مخاطب ارائه می‌دهید. توجه داشته باشید هنگام بررسی برند رقبا، لحن برند را با صدای برند اشتباه نگیرید. صدای برند شخصیتی ثابت از برند را به نمایش می‌گذارد، در صورتی که لحن برند می‌تواند در جایگاه‌های مختلف، متفاوت باشد.

11- برند در محتوا رقیب

تمام تلاشی که تا قبل از این برای برند خود انجام داده‌اید به شکل نامرئی بوده است. به عبارتی مقدمات زدن ضربه را فراهم کرده‌اید اما ضربه نهایی در برندینگ را نزده‌اید. یکی از مصداق‌های مهم مراحل اجرایی و قابل مشاهده برندینگ، مبحث برند در محتوا است. جایی که لازم است تا تمام تلاش‌های صورت گرفته در پس پرده را در محتوای خود بروز بدهید. کوکاکولا به عنوان یکی از بزرگترین برندهای دنیا، زمانی که تلاش برندینگ خود را در محتوا، تبلیغات، رسانه و … نمایش نمی‌داد، هیچکس متوجه آن نمی‌شد. این استفاده از برند در محتوا است که موجب شناخته شدن برندها می‌شود. رقبا نیز تمام تلاش برندینگ خود را در محتوا به معرض نمایش می‌گذارند. به همین دلیل بررسی برند در محتوا رقیب کمک می‌کند تا شناخت خوبی نسبت به استراتژی برندینگ آن‌ها کسب کنیم. از طرفی اصول اولیه برند در محتوا را بشناسیم و در کسب و کار خودمان استفاده کنیم.

در انتها باید بگوییم که

تا به این‌جای کار با اصول اولیه برندینگ و برند در محتوا آشنا شده‌اید. در این مرحله نیز به تحلیل برندینگ رقبا پرداختیم و توضیحات کامل‌تر را در ویدیو آموزشی بیان کردیم. حال لازم است تا وارد مراحل اجرایی برندینگ و برند در محتوا شویم. جایی که قرار است با مفهوم دایره طلایی در برند آشنا بشویم و آن را برای کسب و کارمان پیاده‌سازی کنیم.

 

سایر گام‌ها و تمپلیت‌های برندینگ و برند در محتوا 

شما در این مطلب با گام سوم “برندینگ و برند در محتوا” یعنی مدل تحلیل برندینگ رقبا آشنا شدید. همچنین می‌توانید سایر گام‌های برندینگ و برند در محتوا را از طریق لینک‌های زیر مطالعه و تمپلیت‌های مرتبط را دریافت کنید.

 

  • گام یک: مدل حلزونی برندینگ (PSD)+تمپلیت‌
  • گام دو: تحلیل بازار و مخاطبان برند+تمپلیت‌
  • تیک سبز گام سه: تحلیل برندینگ رقبا+تمپلیت‌
  • گام چهار: دایره طلایی در برندینگ+تمپلیت‌
  • گام پنج: چهارچوب برندینگ+تمپلیت
  • گام شش: بوم برند +تمپلیت
  • گام هفت: نمادسازی و برند درمحتوا+تمپلیت
  • گام هشت: کتابچه برند (برند بوک)+تمپلیت
  • گام نه: ارزش ویژه برند+تمپلیت
  • گام ده: توسعه یا اصلاح برند+تمپلیت

دریافت مجموعه کامل برندینگ و برند در محتوا

“””نکته مهم: از طریق لینک‌های بالا می‌توانید به سایر گام‌های دوره آموزش برندینگ و برند در محتوا دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت تمام فایل‌ها، تمپلیت‌ها و ویدیوهای 10 گام بالا، از طریق دکمه زیر اقدام کنید.”””

نوشته های مشابه

6 دیدگاه در “تحلیل برندینگ رقبا به همراه تمپلیت و ویدیو آموزشی

  1. علیرضا گفت:

    با عرض سلام و احترام. ضمن تشکر از مباحث خوب و کاربردی که در سایت خوبتون قرار گرفته. برای بنده جای ابهام هست که بین گام سوم یعنی تحلیل برندینگ رقبا با درس تحلیل رقبا که در منو شما دیدم، قرابتی وجود دارد یا خیر؟ سپاس گزارم

    1. پشتیبانی سندلوس گفت:

      سلام و وقت بخیر
      در تحلیل برندینگ رقبا، رقبا از نگاه برندینگ و استراتژی برند مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرند.
      البته در هر دو دوره تحلیل رقبا و دوره برندینگ نیز به این موضوع به صورت جداگانه پرداخته شده

  2. عابدی پور گفت:

    سلام. ویدیو تحلیل رقبا در برندینگ چند ساعته؟

    1. پشتیبانی سندلوس گفت:

      سلام وقتتون بخیر باشه
      تقریبا7ساعت که به صورت دائمی آپدیت و اضافه میشن

  3. morteza گفت:

    این درستون ویدیو تکی هم داره؟

    1. پشتیبانی سندلوس گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      خیر این درس به صورت تکی ارائه نمیشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *