محتوا ساده و کاربردی

تولید محتوا کار تخصصی است؟

اکثر کسب و کارها برای کاهش هزینه‌ها، خودشان دست به تولید محتوا می‌زنند. درست است این کار باعث کاهش هزینه و افزایش حاشیه سودشان می‌شود ولی آیا در بلند مدت می‌تواند مخاطب را مجذوب ما سازد؟

طول محتوا

تأثیر طول محتوا در جذب مخاطب

نمی‌توان با قاطعیت گفت که محتوای طولانی با کیفیت متوسط بهتر است یا محتوای کوتاه با کیفیت؛ این موضوع کاملاً به استراتژی محتوایی برمیگردد. اما آنچه که قطعیت دارد، محتوای با کیفیت و در عین حال جامع، می‌تواند در جذب مخاطب بسیار موثر باشد.

محتوا مولتی مدیا

متن، تصویر یا ویدیو؟

اینکه برای مخاطب شما کدام یک از قالب‌های محتوایی، بهتر و جذاب‌تر است به شناخت شما از پرسونا و همچنین پتانسیل‌های نشر محتوایی بستگی دارد. برخی مخاطبان با خواندن متن، برخی با دیدن فیلم و برخی دیگر با تصاویر می‌توانند تصمیم به خرید بگیرند.

تولید محتوا

پس از تهیه استراتژی محتوایی و در ادامه تقویم، باید وارد فاز اجرا شویم. تولید کردن محتوا اولین گام اجرایی استراتژی محتوایی است. محتوا اهمیت فراوانی دارد که میبایست با دقت زیادی تولید شود. محتوا نماینده شما و راه ارتباطی مخاطب با شما است. برند در محتوا، سئو، لحن، منحصر به فرد بودن، تکراری نبودن و… از نکات مهم این حوزه است.

مسیر موفقیت شما

تعیین عناوین محتوایی

پس از شناخت و تحلیل مخاطب و خواسته‌های او، می‌توانیم عنوان‌هایی که آن‌ها در فضای مجازی به دنبال آن هستند را شناسایی و دسته بندی کنیم. این عناوین می‌توانند در جذب مخاطب، توجه او، تصمیم برای خرید و در نهایت وفاداری وی اثر گذار باشند.

تعیین قالب محتوایی

اینکه چه عنوانی را تبدیل به محتوای متنی و چه عنوانی را تبدیل به فیلم و تصاویر کنیم، کاملاً به شناخت ما از پرسونای مخاطب و استراتژی محتواییمان بستگی دارد. در طبقه بندی پرسونا و سلایق آنان متوجه خواهیم شد چه درصدی از آنان تمایل دارند محتوا را به صورت متنی و چند درصد به صورت تصویری یا صوتی دریافت نمایند. محتواها از نظر قالب به موارد زیر تقسیم‌بندی می‌شوند.

محتوای متنی، عکس، فیلم، اینفوگرافی(تعرفه و هزینه طراحی اینفوگرافیک)، موشن گرافی، پادکست و … .

نحوه انتشار محتوا

وقتی کانال‌های محتوایی خود را شناسایی کردیم می‌توانیم محتوای متناسب با آن را تولید کنیم. برخی به صورت جامع در سایت و بلاگ منتشر می‌شوند. برخی به صورت کوتاه در کانال تلگرامی بارگذاری می‌شوند و برخی به صورت تصویر و کپشن در اینستاگرام. انتخاب این موارد و سایر کانال‌های انتشار محتوا قبل از تولید انجام می‌شود.

تولید محتوا

پس از مشخص شدن گام‌های بالا، پروسه تولیدات محتوا استارت می‌خورد. این کار می‌تواند توسط اعضا تیم داخل مجموعه صورت بگیرد و یا با برون‌سپاری آن توسط تیم متخصص انجام شود. دقت داشته باشید که بسته به بودجه، زمان و کیفیت محتوا این امر متغیر خواهد بود. تولید محتوای سئو شده به ارتقا رتبه سئو کمک می‌کند.

اخذ بازخورد از محتوا تولید شده

وقتی محتوا تولید و منتشر شد، مدیر محتوایی موظف است بازخورد محتوای تولید شده از مخاطب را دریافت کند. این کار یا با پرسش مستقیم از مخاطبان صورت می‌گیرد و یا با داشتن ملاک و معیاری مانند تعداد بازدید، لایک، کامنت، نشر مجدد محتوا و … قابل اندازه‌گیری است.

تولید محتوا

تعرفه و هزینه خدمات تولید محتوا

بررسی و اعلام هزینه تعرفه‌های تولید محتوا به عوامل مختلفی نظیر تعداد محتوا، میزان کمی و کیفی محتوا، زمان تولید کردن محتوا، قالب محتوا مثل اینفوگرافیک(پکیج و تعرفه طراحی اینفوگرافیک)، بروشرو(پکبج و تعرفه طراحی بروشور)، کاتالوگ(پکیج و تعرفه طراحی کاتالوگ)، متنی، ویدیویی، صوتی و … بستگی دارد. برای دریافت مشاوره و یا تعرفه تولیدات محتوا، از روش‌های زیر اقدام کنید.

برخی از برندهایی که به ما اعتماد کرده‌اند:

سوالات متداول در حوزه تولید محتوا

برای چه سازمان‌ها یا افرادی بهتر است که تولید محتوا را در داخل سازمان انجام دهند؟

پاسخ سوال

برای سازمان‌هایی که به تعداد زیادی محتوا دارند و یا کارشان در این حوزه است، این کار توصیه می‌شود. اما با یک حساب ساده و بررسی هزینه بیمه و دستمزد و خروجی نیروی مقیم، عموماً نیروی داخلی تولید محتوا صرفه زیادی برای بیشتر مجموعه‌ها ندارد. در نتیجه بیشتر توصیه به داشتن نیروی مدیریت محتوا در این مجموعه‌ها می‌شود.

برای چه سازمان‌ها یا افرادی بهتر است که پروسه تولید محتوا را برون‌سپاری کنند؟

پاسخ سوال

سازمان‌هایی که تعداد تولید محتوای متوسطی نیاز دارند و یا برای آن‌ها کیفیت محتوا اهمیت زیادی دارد، بهتر است پروسه تولیدات محتوا را برون‎سپاری کنند تا تیم‌های متخصص این کار را انجام دهند.

با توجه به آنکه مدیریت تولید محتوا کار آسانی نیست، چگونه می‌توان این کار را مدیریت کرد؟

پاسخ سوال

اکثر سازمان‌ها زمان خود را صرف تولید محصولات و یا بازاریابی و فروش آن می‌کنند. طبیعی است که فرصت تولید و مدیریت محتوا را نخواهند داشت. برای آنکه پروسه تولید محتوا با سرعت و کیفیت بهتری انجام گیرد، بهتر است این کار توسط یک تیم متخصص مدیریت شود. تیمی که هم با محتوای سئو شده آشنایی داشته باشد و هم بتواند نیاز مخاطبان را به درستی تشخیص دهد.

چه طور ممکن است تشخیص دهیم کدام محتوا در چه قالبی باید تولید شود؟

پاسخ سوال

در خدمت تدوین تقویم محتوایی به این نکته اشاره شد که داشتن تقویم محتوایی می‌تواند قالب‌ و کانال انتشار را برای تمامی محتواها تعیین کند. به نحوی که کارفرما می‌تواند قالب و کانال تمامی محتوا‌های تولید شده در حال و آینده را مشاهده کند.

مطالب مرتبط

6 دیدگاه در “تولید محتوا

  1. مژده ترابی گفت:

    میشه یه نمونه موشن گرافیتون رو برای من بفرستید

    1. admin-sandeloos گفت:

      بله حتما. به واتس آپ پیام بدین تا همون جا براتون ارسال کنند.

  2. misstina گفت:

    هزینه اینفوگرافی و موشن گرافیتون به چه صورت محاسبه میشه؟

    1. admin-sandeloos گفت:

      سلام. هزینه اینفوگرافی رو میتونید در قسمت پکیج ها، پکیج طراحی اینفوگرافی مشاهده کنید. هزینه موشن گرافی هم متفاوت هست و بر اساس دقیقه محاسبه میشه. بنا به کیفیت، نریشن، انیمیشن‌های به کاررفته و … قیمت ها متفاوت است. در صورت تمایل، واتس آپ پیام بدین تا همکاران نمونه‌ کارهای موشن گرافی رو به همراه قیمت براتون ارسال کنند.

  3. parvaneh75 گفت:

    به طور میانگین برای بلاگ چند محتوا لازمه در ماه؟

    1. admin-sandeloos گفت:

      سلام. برای این مورد نمیشه عدد ثابت و خاصی تعیین کرد. این مورد کاملا به استراتژی محتوایی، صنعتی که درونش فعالیت می‌کنید و همچنین نیاز مخاطبانتون بستگی داره. اما نکته مهمی که باید بهش توجه کرد اینکه محتواهای بلاگ باید به صورت منظم در سایت قرار داده بشه تا گوگل متوجه این نظم بشه. همچنین علاوه بر کیفیت، کمیت هم در تولید محتوا بلاگ مهم هست و با توجه به موارد ذکر شده نباید از تعداد خاصی محتوا در ماه، کمتر تولید بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *