ترندیابی, مقالات

6 روش منحصر به فرد برای ترندیابی + منابع روش ترندیابی

روش های ترندیابی
زمان مطالعه: 6 دقیقه

در این مقاله قصد داریم روش‌های ترندیابی و نحوه استفاده از آن‌ها را بیان کنیم. همان طور که در مقاله جامع ترندیابی بیان کردیم

“””ترند به زبان ساده موضوعی است که در یک نقطه خاص از زمان، باب یا محبوب می‌شود.”””

حال چه طور می‌توان این موضوعات را قبل از وقوع یا هنگام شروع آن، پیدا کرد. برای پیدا کردن این ترندهای جذاب و کاربردی، روش‌های گوناگونی وجود دارد و ما قصد داریم در این مقاله، روش‌های ترندیابی را به شما آموزش دهیم.

در هر کسب و کار اتفاقاتی رخ می‌دهد که برای دنبال کنندگان جذاب به نظر می‌رسد و می‌تواند به عنوان ترند محسوب شود. این موضوعات می‌تواند اتفاقی باشد و با یک رخداد غیر منتظره همراه باشد. از طرفی می‌تواند قابل پیش‌بینی باشد و در برهه‌ ای از زمان تکرار شود. برای فهم و تشریح این موضوع، صنعت پوشاک را مثال می‌زنیم. برخی ترندها در این صنعت در ایام مختلف سال تکرار می‌شوند. موضوعاتی مانند لباس شب عید، لباس مناسب برای روز پدر، پوشاک مناسب هر فصل و … . برخی دیگر به یکباره و بدون پیش‌زمینه‌ای در پلتفرم‌های گوناگون مانند اینستاگرام و یا توئیتر ترند می‌شوند مانند مُد شدن یک لباس خاص.

با استفاده از این لینک می‌توانید “ترندهای ایران در سال 1401 به تفکیک هر ماه” را مشاهده کنید

پس لازم است از روش‌های ترندیابی استفاده کنیم تا تمامی ترندهای صنعت کسب و کارمان را شناسایی کنیم. این شناسایی به پاسخ ما به نیاز مشتریان کمک شایان و بزرگی می‌کند. به همین دلیل است که ترندیابی و استفاده از آن برای جذب مخاطبان، از زیر شاخه‌های بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing) محسوب می‌شود. در ادامه به روش‌های ترندیابی اشاره می‌کنیم.

روش‌های ترندیابی

1) ترندیابی در مقالات معتبر دنیا

مقالات به عنوان یکی از معتبرترین روش‌های ترندیابی محسوب می‌شود. هر ساله سایت‌های معتبر دنیا در حوزه نشر مقالات علمی، مقالات افراد مشهور و دانشمندان زیادی را در عرصه‌های گوناگون به چاپ و رویت عموم می‌رسانند. از آن جهت که نویسندگان این مقالات هم از نظر آکادمیک و علمی و هم از نظر تجارب عملی در سطوح بالا اکوسیستم خود قرار دارند، می‌توان موضوعاتی که قرار است در آینده در دنیا به آن‌ها پرداخته شود را در این مقالات یافت. فقط باید به این نکته توجه کرد که اولا برای جستجو مقالات، حتما از سایت‌های معتبر در ایران و دنیا کمک گرفت. و ثانیا نویسنده مقاله از منظر آکادمیک در سطح قابل قبولی باشد و هم تجربه کاری موفق مرتبط با موضوع مقاله را در کارنامه خود داشته باشد. به عبارتی صاحب نظر در آن زمینه باشد.

به خاطر داشته باشید برای ترندیابی در مقالات معتبر دنیا، هم مقالات فارسی و هم مقالات انگلیسی مورد کاوش قرار گیرند. برای جستجو مقالات، سایت‌های زیر منابع مناسبی هستند:

ترندیابی در مقالات

معرفی سایت‌ برای دانلود مقالات لاتین

Taylor&Francis Online

SAGE Publishing

Google Scholar

Academia

Google Books

WorldWide Science

PubMed

Web of Science

Scopus

JSTOR

Science Mag

ERIC

معرفی سایت‌ برای دانلود مقالات فارسی

سیویلیکا یا مرجع دانش

پرتال جامع علوم انسانی

بانک اطلاعات نشریات کشور (مگیران)

مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی SID

ایران پیپر

فری پیپر

مجلات علمی_ترویجی (مخصوص ترندهای روز)

نورمگز

2) ترندیابی در شبکه‌های اجتماعی

بر خلاف ترندیابی در مقالات علمی که رنگ و بوی آکادمیک دارد، ترندیابی در شبکه‎های اجتماعی شاکله نظرات عام دارد. در شبکه‌های اجتماعی می‌توان دغدغه‌ها، خواسته‌ها، نظرات مردم و … را درباره یک موضوع خاص بررسی کرد. همچنین در شبکه‌های اجتماعی می‌توان افراد تاثیرگذار (influencer) در هر حوزه را شناسایی کرد و ترندهای خاص را در صفحات آنان جستجو کرد. یکی از مزیت‌هایی که شبکه‌های اجتماعی نسبت به سایر روش‌های ترندیابی دارد، جستجو ساده آن به واسطه هشتگ‌ها هستند. هشتگ‌ها می‌توانند مانند یک دروازه ما را به شهر جدیدی از ترندها برسانند. نکته مهم درباره ترندیابی در شبکه‌های اجتماعی، شناختن جنس آن شبکه و مخاطبان فعال در آن‌ها است. در برخی از شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام که تم غیر رسمی و سرگرمی دارند، باید به دنبال برخی ترندهای خاص بود. در توئیتر که تم سیاسی و روشنفکرانه دارد به یک نحو و در لینکدین که بیشتر به عنوان مرجعیت کاریابی و فعالیت‌های کسب و کاری شناخته شده است لازم است به شکل دیگر انجام شود.

ترندیابی شبکه‌های اجتماعی

در زیر به برخی از شبکه‌های اجتماعی مهم فعال در ایران و خارج از ایران اشاره شده است:

اینستاگرام

توئیتر

لینکدین

فیسبوک

رِدیت

اَسک (جستجو در سوالات مخاطبان)

گوگل پلاس (Google Plus)

تیک تاک (TikTok)

اسنپ چت (Snapchat))

3) ترندیابی در موتورهای جستجو

وقتی بدانیم 81 درصد از مشتریان قبل از خرید یک محصول، نام آن را در فضا آنلاین سرچ می‌کنند، بیشتر به اهمیت موتورهای جستجو پی‌ می‌بریم. گوگل به عنوان بزرگترین موتور جستجو دنیا می‌تواند ترندهای داغ هر موضوع را شناسایی کند. چه طور می‌توان گوگل را به عنوان یک مرجع ترندیابی در نظر نگرفت، زمانی که بدانیم در هر ثانیه حدود 70 هزار موضوع در این موتور جستجوگر سرچ می‌شود.

برای این کار می‌توانید کلمات کلیدی مد نظرتان را در گوگل سرچ کنید. با این کار می‌توانید مواردی که به عنوان پیشنهاد (گوگل ساجسشن) ارائه می‌شود را به عنوان ترندهای آن موضوع قرار دهید. چرا که بیشترین سرچ را در بین مخاطبان داشتند. برای آنکه کوکی‌ها و سرچ‌های قبلی شما روی نتایج تاثیرگذار نباشد، می‌توانید از حالت incognito (اینکاگنیتو) استفاده کنید. برای ورود به این صفحه، زمانی که مرورگر در صفحه شما باز است، control + shift + n را با هم فشار دهید.

همچنین در قسمت پایین صفحه مرورگر (Related searches) می‌توانید موارد پر سرچ را در مشاهده کنید.

روش سوم نیز روش ساده اما وقت‌گیری است. برای یافتن ترندها از طریق موتورهای جستجو، کلمات کلیدی مد نظرتان را در گوگل سرچ کنید و سایت‌های موجود در صفحات اول را مورد بررسی قرار دهید. گوگل معمولا سایت‌هایی که مطالب جدید و ارزنده دارند را در صفحات اولیه سرچ‌ها قرار می‌دهد. به همین دلیل می‌توانید ترندهای روز را در صفحات این سایت‌ها جستجو کنید.

ترندیابی در موتورهای جستجو

4) ترندیابی در سایت‌های معتبر دنیا

همیشه آخرین اخبار و اطلاعات در هر اکوسیستم کسب و کاری را می‌توان در سایت‌های مرجع آن اکوسیستم شناسایی کرد. مثلا سایت آیفون و سامسونگ برای تلفن همراه و مک دونالد برای فست فود پرچ‌داران برندها در اکوسیستم کسب و کاری خودشان محسوب می‌شوند. به همین دلیل بررسی سایت‌های معتبر دنیا می‌تواند مرجع مناسبی برای یافتن ترندهای روز دنیا محسوب شود.

پلتفرم‌های مشاوره‌ای معتبر نیز می‌تواند مرجع مناسبی برای ترندیابی محسوب شوند. پلتفرم‌هایی که به کسب و کارهای مختلفی در سراسر دنیا مشاوره می‌دهند. شرکت‌هایی از قبیل گروه مشاوران بوستون، هاب اسپات، مکنزی و … از این دسته موارد هستند. شما می‌توانید کلمات کلیدی کسب و کارتان را در نوار جستجو این سایت‌ها سرچ کنید و به جدیدترین مطالب آن حوزه دست پیدا کنید.

ترندیابی در سایت‌ها

5) ترندیابی در تصاویر و ویدیوها، و سایر قالب‌های محتوایی

تصاویر و ویدیوها جز محبوب‌ترین قالب‌های محتوایی در بین مخاطبان هستند. به دلیل آنکه مخاطبان را به سرعت به خواسته مورد نظرشان می‌رساند. البته منظورمان از تصاویر، تصاویری است که دارای یک مفهوم یا اطلاعات باشد. مثلا اینفوگرافی‌ها تمپلیت‌ها و … جز این موارد هستند.

ترندیابی در ویدیو و تصاویر

در زیر به چند سایت کاربردی خارجی و ایرانی در این زمینه اشاره می‌کنیم. البته برخی از این سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شوند اما به صورت تخصصی در زمینه عکس و ویدیو فعالیت دارند.

واین (Vine)

پینترست

یوتویوب

آپارات

فلیکر (Flickr)

اینستاگرام

تامبلر (Tumblr)

وی کی (VK)

کیو زون ( QZone)

6) ترندیابی در فروم‌ها و انجمن‌ها

فروم‌ها یا تالارهای گفتگو مبتنی بر وب این ویژگی را دارند که شما بتوانید ترندهای روز را از طریق بررسی گفتگو کاربران به دست آورید. اساس فعالیت فروم‌ها بر این بنا شده تا مخاطبان سوالات و دغدغه‌های خود در یک زمینه را مطرح کنند و سایر مخاطبان به آن پاسخ دهند. به همین خاطر است که می‌توان از این طریق به چالش‌ها و نیاز مخاطبان در زمینه‌های مختلف دست پیدا کرد. تالارهای گفتگو یا به صورت عمومی هستند تا مخاطبان به گفتگوهای مختلف در هر زمینه‌ای بپردازند. یا به صورت تخصصی شکل گرفته‌اند تا درباره یک موضوع خاص به گفتگو بنشینند.

ترندیابی در فروم ها

در زیر به چند تالار گفتگو بزرگ در ایران اشاره می‌کنیم. شما نیز می‌توانید با سرچ در گوگل، فروم‌های تخصصی درباره کسب و کار خودتان را جستجو نمائید.

فروم‌های ایرانی:

فروم زنان

فروم تخصصی عکاسی

انجمن معماری

فروم تخصصی کامپیوتر

انجمن پاتق یو

انجمن پرشین تولیز

انجمن کنکور

و …

فروم‌های خارجی بزرگ

http://www.businessforum.net

http://forumw.org/

https://www.mysql.com

www.sitepoint/forums

و اما در آخر باید بگوییم که:

ترندها شما را هر لحظه به اهداف استراتژی محتوایی نزدیک می‌کنند. ترندیابی این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا در هر نقطه از استراتژی محتوایی از تحقیقات بازار تا راه‌اندازی کمپین‌ مسیر را اشتباه نروید. به عبارتی مانند یک فانوس همیشه مسیر آینده کسب و کاریتان را برای شما روشن می‌کند تا مطالب به روز دنیا را در کسب و کار خود وارد کنید و برای آن برنامه‌ریزی نمائید. به همین منظور در این مقاله سعی شد تا به روش‌ها مرسوم برای ترندیابی اشاره کنیم. روش‌های مانند ترندیابی در مقالات معتبر دنیا، شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو، سایت‌های بزرگ و معتبر دنیا، تصاویر و ویدیوها و سایر قالب‌های محتوایی و فروم‌ها و انجمن‌ها.

به دلیل حساسیت بالا موضوع ترندیابی و ناشناخته بودن آن در ایران و عدم استفاده از آن در استراتژی محتوایی و دیجیتال مارکتینگ، پیشنهاد می‌شود برای آشنایی بهتر با این موضوع مقالات زیر را مطالعه کنید:

کاربرد ترندیابی و تجزیه و تحلیل ترند در تحقیقات بازار

ترندیابی در استراتژی محتوایی چگونه استفاده می‌شود + مثال

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *