آیکون تحلیل رقبا

آیا مزیت رقابتی شما، قابل تقلید نیست؟

یک مزیت رقابتی به هر میزان که شگفت‌انگیز باشد، به راحتی قابل کپی‌برداری است. باید مزیت رقابتی شما منحصر به فرد باشد.

برنامه رقبا تازه وارد

برای رقبای تازه وارد، برنامه‌ای دارید؟

 یک سازمان هرچه قدر هم که بزرگ باشد، نباید از رقیبان تازه وارد چشم‌پوشی کند. یک زمانی سامسونگ کوچکترین رقیب نوکیا بود.

استراتژی رقبا

تحلیل رقبا منجر به موفقیت محتوا می‌شود.

 رقیبان موفق شما توانسته‌اند مخاطب، بازار و محصول را به خوبی شناسایی کنند. شما نیز برای موفقیت، میبایست استراتژی رقبا را شناسایی کنید. بیاندیشید که آیا حرکت بعدی رقبایتان را می‌توانید پیش‌بینی کنید؟

تحلیل رقبا

کسب و کارهای موفق همیشه مزیت‌های رقابتی مناسبی دارند که باعث بقای آن‌ها می‌شود. مزیت رقابتی می‌تواند در قیمت، کیفیت، روش تولید و… تعریف شود و بقای کسب و کار شما را تضمین کند. شناخت دقیق رقیب و در ادامه تحلیل رقبا علاوه بر ایجاد مزیت رقابتی، به حفظ آن ‌نیز کمک می‌کند. در حوزه محتوایی نیز باید رقبا و ورودی‌های آن‌ها به صورت کامل بررسی شود و بتوانید مزیت رقابتی خودتان در محتوا را ایجاد کنید. به عبارتی باید پا به عرصه تحلیل محتوایی رقبا بگذارید. البته بررسی و آنالیز رقبا دید خوبی به شما نسبت به بازار، بیشترین جستجوها و… می‌دهد. این امر منجر به کامل و هوشمندانه شدن استراتژی محتوایی شما می‌شود.

مسیر موفقیت شما

شناسایی رقبا

شناسایی رقیب، اولین گام در تحلیل رقبا است. فرقی نمی‌کند که شما در محیط آنلاین هستید یا در محیط سنتی؛ وقتی می‌خواهید وارد بازار شوید باید همه رقبا را بررسی کنید. این بررسی شامل بررسی استراتژی، محصولات، مشتریان، سایت و کانال‌های ارتباطی، شبکه‌های اجتماعی و … می‌شود. حتی باید رقبای احتمالی و آینده را نیز بشناسید و برایشان برنامه داشته‌ باشید. البته که داشتن چنین استراتژی‌، کار آسانی نیست. نیاز هر سازمان و مجموعه‌‎ای است که رقبا خود را به صورت کامل شناسایی و تحلیل کند.

بررسی رقبا در محیط آنلاین

محیط آنلاین گرچه باعث گستردگی رقابت در بازارها شده است اما به تبع آن، تحلیل مخاطب و آنالیز رقبا را آسان کرده است. با ابزارهای در دسترس در محیط آنلاین می‌توان رقبا و نحوه ارتباط‌‌گیری آنان با مشتریان را شناسایی کرد. اینکه بدانیم رقبا در کدام بسترها تبلیغات خود را انجام می‌دهند و با چه کلیدواژه‌ها و عناوینی، مخاطبان را به سمت خود جذب می‌کنند.

بررسی نمونه‌های خارجی

دقت داشته باشید که وقتی صحبت از تحلیل رقبا می‌شود، نمی‌توان رقبای خارجی را در نظر نگرفت. اول به این جهت که در آنالیز رقبای خارجی می‌توانیم دید مناسبی نسبت به کسب و کارمان پیدا کنیم و ثانیاً با دید گرفتن از نحوه ارائه خدمات، محتوا، محصولات و … رقبا، در کسب و کار خودمان ایجاد خلاقیت کنیم.

تحلیل محتوای رقبا

محتوا از مهم‌ترین ارکان دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوایی محسوب می‌شود. از طرفی محتوا، کم‌ هزینه‌ترین و اثربخش‌ترین ابزار رقبا برای جذب مخاطب است. وقتی صحبت از آنالیز محتوای رقبا می‌شود، میبایست به چهار مورد در این زمینه دقت کنیم. چیستی و هدف محتوا، مدیریت محتوا، تجربه محتوا و انتشار محتوای رقبا از موارد قابل آنالیز است. تک تک این موارد با ابزارهای محیط آنلاین قابل اندازه‌گیری و آنالیز می‌باشند.

جایگاه‌یابی محتوایی ما و رقبا

Positioning یا جایگاه‌یابی فقط در استراتژی بازاریابی و برندینگ مطرح نیست، بلکه در آنالیز محتوا و مقایسه آن با محتوای رقبا نیز کاربرد دارد؛ اینکه رقیب ما چه سهمی از بازار را تصاحب کرده و استراتژی آن برای فتح مابقی بازار چیست؟ این موضوع در لحن و قالب محتوای آن تاثیر دارد. ما نیز میبایست با توجه به جایگاهمان در بازار، محتواهای مناسبی به مخاطبان ارائه دهیم به گونه‌‎ای که با افزایش سهم بازار، این استراتژی نیز تغییر کند.

تأثیر استراتژی رقبا بر استراتژی ما

یک رقیب می‌تواند به سادگی با انتشار یک محتوا، نظرات مشتریان را نسبت به محصولات یا سازمان ما عوض نماید. در نتیجه باید برای باقی ماندن در رقابت، همیشه طبق استراتژی تدوین شده گام برداریم. استراتژی محتوایی یک استراتژی غیر منعطف نیست که با یکبار تدوین، دیگر نتوان آن را تغییر داد. بلکه باید به صورت مداوم و پیوسته رقبا را مورد آنالیز قرار داده و محتوای متناسب با شرایط بازار ارائه نمود.

تعرفه و هزینه تحلیل رقبا

بررسی و اعلام هزینه تعرفه‌های خدمت آنالیز رقبا، به عوامل مختلفی بستگی دارد. مواردی نظیر اینکه چه تعداد از رقبای اصلی شما در فضای آنلاین و چه تعداد در محیط سنتی هستند؟ قرار است چه تعداد از رقبای شما به صورت کامل مورد بررسی و آنالیز قرار بگیرند؟ چه تعداد از رقبای خارجی مورد بررسی و آنالیز قرار می‌گیرند و میزان دسترسی به محتوا آنان چه قدر است؟ آیا فقط محتوا سایت رقبا مورد بررسی قرار می‌گیرد یا مواردی نظیر شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات کلیکی، تبلیغات محیطی و … نیز مورد بررسی و آنالیز قرار می‌گیرند؟ برای دریافت پروپوزال یا راه‌حل اختصاصی خودتان، از روش‌های زیر اقدام کنید.

برخی از برندهایی که به ما اعتماد کرده‌اند:

سوالات متداول در حوزه تحلیل رقبا

آیا تحلیل و بررسی رقبا خارجی برای یک کسب و کار الزلمیست؟

پاسخ سوال

تمامی این مراحل می‌تواند متناسب با نیاز سازمان، تغییر کند. اما برای اشراف بر بازار و پیشرو بودن در آن، میبایست از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات موجود استفاده کرد تا بهترین و بهینه‌ترین نتیجه حاصل شود. در نظر داشته باشید که بسیاری از روش‌های خلاقانه در ارائه محصول و حتی انتشار محتوا از تحلیل رقبا خارجی آن حوزه حاصل می‌شود.

نحوه آنالیز رقبا در تبلیغات به چه صورت است؟

پاسخ سوال

بررسی تبلیغات هم به صورت آنلاین و هم به صورت محیطی انجام می‌گیرد. در تبلیغات آنلاین بررسی می‌شود که هر کدام از رقبا روی چه کلیدواژه‌هایی تبلیغات کلیکی و بنری رفته‌اند. در گوگل ادز با چه کلیدواژه‌هایی در رتبه یک قرار گرفته‌اند. این تبلیغات برای جذب چه مخاطبانی انجام شده است. همچنین هدف از این تبلیغات صرفاً برای آگاهی از برند بوده یا به نیت افزایش سهم بازار و فروش محصولات انجام گرفته است.

نحوه تحلیل رقبا به چه صورت است؟

پاسخ سوال

ابتدا رقبای خارجی و داخلی که در فضا آنلاین و سنتی فعالیت می‌کنند را شناسایی می‌کنیم. پس از آن با ابزارهای مناسب عنوان‌هایی که مشتریان با سرچ آن وارد سایت رقبا شده‌اند را شناسایی می‌کنیم. این در حالی است که کلیدواژه‌های مهم از قبل مورد بررسی قرار گرفته‌اند و مشخص می‌شود هر کدام از رقبا روی چه کلیدواژه‌هایی بیشتر کار کرده‌اند. سپس سایت رقبا از نظر محتوا، محصول، سفر مشتری، UI و UX، تبلیغات، لینک‌ها و… مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرند و خروجی‌ها به صورت جدول و نمودار در اختیار مدیران و تصمیم‌گیرندگان سازمان قرار خواهد گرفت. از این خروجی‌ها در راستای تدوین استراتژی محتوایی و دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌شود.

باید نسبت به کدامیک از اقدامات رقبا واکنش نشان داد و این واکنش باید به چه نحوی باشد؟

پاسخ سوال

وقتی برای آنالیز رقبا استراتژی داشته باشیم دیگر نیازی به نگرانی در این مورد نمی‌باشد؛ چراکه در آن استراتژی مشخص می‎شود که شما و رقبا در چه جایگاهی از بازار قرار دارید. هنگام ورود رقبا تازه وارد چه عکس ‌العملی باید نشان دهید. اگر رقبا با محتوا و تبلیغات به شما حمله کردند، استراتژی تدافعی شما چیست. اگر می‌خواهید به رقبا حمله کنید، باید چگونه و از چه طریق و کانال‌هایی آن را انجام دهید. آیا باید به همه رقیبان حمله کرد و یا حتی می‌توان آن‌ها را به همکاری نیز دعوت کنیم. همه این موارد در تدوین استراتژی آنالیز رقبا قابل اجرا می‌باشد.

آیا در تولید محتوا باید مانند رقیبان عمل کنیم؟

پاسخ سوال

استراتژی محتوایی همراستا با استراتژی محتوایی رقبا تدوین می‌شود. البته این بدان معنا نیست که برای آنالیز رقبا، حتماً میبایست استراتژی محتوایی نیز نوشته شود. دقت کنید که تحقیق، تولید و انتشار محتوا صرفاً متأثر از محتواهای رقیب نمی‌باشد؛ بلکه عواملی نظیر استراتژی برند، استراتژی بازاریابی، لحن محتوا، پتانسیل‌های تولید محتوا، کانال‌های موجود محتوایی و… نیز در تولید محتوا اثرگذار می‎باشند.

آیا در آنالیز رقبا، فقط سایت رقبا مورد بررسی قرار می‌گیرد؟

پاسخ سوال

خیر، در فرایند آنالیز رقبا، بنا به استراتژی تعیین شده و نیازهای سازمان، رقبا در شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات، ریپورتاژآگهی‌ها، اپلیکیشن و … نیز مورد بررسی و واکاوی قرار می‌گیرند.

مطالب مرتبط

4 دیدگاه در “تحلیل رقبا

  1. aseman گفت:

    با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان. من تازه سایت زدم و یه چالشی که باهاش مواجه شدم اینکه رقبای من در سایت کاملا با رقبا ایستا فرق می‌کنند. برای تحلیل این موضوع چه راهکاری پیشنهاد می‌کنید؟

    1. admin-sandeloos گفت:

      سلام. هر پلتفرمی قاعده بازی خاص خودش رو داره و این کاملا طبیعی هست که شما با چنین چالشی مواجه شدید چون علاوه بر رقبا، مشتریان و نحوه برقراری ارتباط با مشتری هم در هر پلتفرم متفاوت است. البته بیان نکردید چالش شما دقیقا چی هست؟ چالش قیمت‌گذاری هست؟ چالش ثبت سفارش هست یا چیز دیگه. در هر صورت یا همین جا کامنت بزارید یا با تلفن ثابت مجموعه تماس بگیرد تا همکاران، شما رو راهنمایی کنند.

  2. نسترن گفت:

    خیلی دوست دارم ببینم دو سه تا از رقبا من چه قدر میفروشن.

    1. admin-sandeloos گفت:

      کیه که دلش نخواد بدونه …
      ولی برای شناخت سطحی از رقبا می‌تونید از طریق چندتا سایت که خدمات رایگان دارند به اطلاعات جزئی در این زمینه دست پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *