مدلها و تمپلیت‌ها

بوم پرسونای مخاطب قدم اول در تحلیل مخاطبان + تمپلیت و ویدیوی آموزشی

بوم پرسونای مخاطب
زمان مطالعه: 5 دقیقه

پرسونای مخاطب چیست؟

بوم پرسونای مخاطب و قدم اول در تحلیل مخاطبان+ تمپلیت و ویدیوی آموزشی

پرسوناها در واقع شخصیت مخاطبان هستند و هر پرسونا نماینده یک گروه بزرگی از مخاطبان است. به طور مثال خانم‌های علاقه‌مند به استایل کژوال 18تا22 ساله را به عنوان یک گروه از مخاطبان یک کسب و کار حوزه پوشاک در نظر بگیرید. طبیعتا این گروه از مخاطبان دارای اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند و ما باید این اشتراکات را شناسایی کنیم و این مخاطبان را به یک شخصیت تبدیل کنیم. شخصیتی که دارای اسم، اهداف، دردها، موانع و انگیزه‌هایی است که برایند شخصیت خانم‌های علاقه‌مند به استایل کژوال 18تا22 ساله است. به طور مثال به پرسونای زیر دقت کنید:.

دسته مخاطبان: خانم‌های علاقه‌مند به استایل کژوال 18تا22 ساله

نماینده پرسونا: نازنین 21ساله (اسم پرسونا را خودتان تعیین کنید)

هدف: پیدا کردن شغل مناسب

دردها: کمبود نقدینگی

موانع: شرایط سخت اجتماعی و سیاسی

انگیزه‌ها: تابوشکنی و راحتی

ویژگی‌های بالا، مشترک در بین دسته مخاطبان گفته شده هستند و در واقع ما آن‌ها را به عنوان یک جامعه در نظر می‌گیریم و ویژگی‌های جامعه را در ابعاد کوچکتر مورد بررسی قرار می‌دهیم و برای آن شخصیتی به اسم نازنین تعریف می‌کنیم.

***اهداف، دردها، موانع و انگیزه‌ها به صورت تصادفی و غیر واقعی صرفا برای مثال تعیین شده‌اند***

ویدیو آموزشی تمپلیت بوم پرسونای مخاطب

دریافت مجموعه کامل تحلیل مخاطب

این مجموعه شامل 19 تصویر تمپلیت، 12 فایل اکسل لایه باز و نمونه پر شده و کلیه ویدیوهای آموزشی 0 تا 100 تحلیل مخاطب از موارد زیر است:

1- بوم پرسونای مخاطب 2- پروفایل کوتاه مشتری 3- پروفایل بلند مشتری 4- بایر پرسونا (پرسونای خریدار) 5- بوم نیروی مشتری 6- بوم ارزش پیشنهادی 7- نقشه همدلی 8- بازاریابی درونگرا 9- سفر مشتری 10- نقشه سفر مشتری 11- مدل بلوغ تجربه مشتری 12- سفر مشتری مدرن

شناسنامه پرسوناها

هر کسب و کار با توجه به نوع فعالیت و اهدافی که دارد، پرسوناهای مختلفی را می‌تواند تعریف کند. تعداد بهینه پرسوناها معمولا بین 2تا 7 پرسونا است که قدرت تمرکز بیشتری را به کسب و کار می‌دهد و بهتر است که در این حدود تعیین شوند. با فرض اینکه شما 5 پرسونا دارید و باید اطلاعات و خصوصیات آن‌ها را به صورت کامل و همینطور اجمالی مشخص کنید. برای این کار از بوم پرسونای مخاطب می‌توانید استفاده کنید. برای توضیح کامل در رابطه با بوم پرسونای مخاطب و بررسی تمام گزینه‌های آن روی لینک زیر کلیک کنید.

بوم پرسونای مخاطب چیست؟ نحوه تکمیل بوم پرسونای مخاطب

بوم پرسونای مخاطب

برای تحلیل مخاطبان باید ابتدا آن‌ها را شناسایی کرد. عموما دو روش برای شناسایی مخاطبان استفاده می‌شود:

طبیعتا پیشنهاد ما به دلیل بالا رفتن دقت شناسایی و کاربردی بودن آن، استفاده از روش اول است که در لینک داخل پرانتز بالا می‌توانید درباره آن مطالعه کنید. اما به فرض شناسایی مخاطبان، چطور باید آن‌ها را تحلیل کرد؟

همانطور که عنوان کردیم، در ابتدا باید پس از استخراج مخاطبان، آن‌ها را اولویت‌بندی و بر اساس عوامل مختلف سن، جنسیت، سطح اجتماعی، تحصیلات و … به 2تا 7 پرسونا تقسیم کرد. سپس برای دسته‌بندی و تفکیک بهتر، اطلاعات کلی آن‌ها را در بوم پرسونای مخاطب وارد می‌کنیم. یعنی بین 2تا 7 بوم پرسنای مخاطب از پرسوناهای مخاطبانمان خواهیم داشت.

البته در نظر داشته‌باشید که برای تکمیل اطلاعات بوم پرسونای مخاطب، از روش‌های مختلفی همچون مصاحبه، پرسشنامه، مطالعات میدانی، تحقیقات آنلاین، سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان و … می‌توانید استفاده کنید.

در پایین تمپلیت پرسونای مخاطب را ملاحظه می‌کنید. این تمپلیت همان بوم پرسونای مخاطب است که به صورت جدول در زیر آمده است.

تمپلیت بوم پرسونای مخاطب

تمپلیت بوم پرسونای مخاطب

سخن پایانی

پس از تکمیل تمپلیت بوم پرسونای مخاطبان باید برای هر کدام از پرسوناها، تمپلیت‌های پروفایل مشتریان و بایر پرسونا را نیز تکمیل کنید و با سه نگاه، اطلاعات کلی پرسوناها را مستند کنید.  پس از مستندسازی پرسوناها در این سه تمپلیت، باید با استفاده از روش‌ها و تمپلیت‌های بعدی که در گام‌های تحلیل مخاطب و ویدیوی معرفی دوره تحلیل مخاطب، توضیح داده شدند، پرسوناها را از زاویه‌های مختلف، تحلیل کنید تا به شناخت عمیقی نسبت به آن‌ها برسید. توضیه ما این است که تا وقتی که‌ شناخت خوبی از پرسوناهای مخاطبانتان ندارید، هزینه‌های سنگینی را برای طراحی محصول، بازاریابی، تبلیغات، استخدام نیروی جدید و… انجام ندهید.

در گام بعدی (گام دوم) قص داریم برای هر یک از پرسوناهای استخراج شده، یک پروفایل اختصاصی (به نام پروفایل کوتاه مشتری) تشکیل دهیم.

سایر گام‌ها و تمپلیت‌های تحلیل مخاطب

شما در این مطلب با گام اول تحلیل مخاطب یعنی بوم پرسونای مخاطب آشنا شدید. همچنین می‌توانید سایر گام‌های تحلیل مخاطب را از طریق لینک‌های زیر مطالعه و تمپلیت‌های مرتبط را دریافت کنید.

  • تیک سبز گام یک: بوم پرسونای مخاطب+تمپلیت‌
  • گام دو: پروفایل کوتاه مشتری+تمپلیت‌
  • گام سه: پروفایل بلند مشتری+تمپلیت‌
  • گام چهار: بایر پرسونا (پرسونای خریدار)+تمپلیت‌
  • گام پنج: بوم نیروی مشتری+تمپلیت
  • گام شش: بوم ارزش پیشنهادی+تمپلیت
  • گام هفت: نقشه همدلی+تمپلیت
  • گام هشت: بازاریابی درونگرا+تمپلیت
  • گام نه: سفر مشتری+تمپلیت
  • گام ده: نقشه سفر مشتری+تمپلیت
  • گام یازده: مدل بلوغ تجربه مشتری+تمپلیت
  • گام دوازده: سفر مشتری مدرن+تمپلیت

“””نکته مهم: از طریق لینک‌های بالا می‌توانید به سایر گام‌های تحلیل مخاطب دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت فایل‌های آموزشی و فایل لایه باز از تمپلیت‌ها می‌توانید از طریق زیر اقدام کنید.”””

دریافت مجموعه کامل تحلیل مخاطب

این مجموعه شامل 19 تصویر تمپلیت، 12 فایل اکسل لایه باز و نمونه پر شده و کلیه ویدیوهای آموزشی 0 تا 100 تحلیل مخاطب از موارد زیر است:

1- بوم پرسونای مخاطب 2- پروفایل کوتاه مشتری 3- پروفایل بلند مشتری 4- بایر پرسونا (پرسونای خریدار) 5- بوم نیروی مشتری 6- بوم ارزش پیشنهادی 7- نقشه همدلی 8- بازاریابی درونگرا 9- سفر مشتری 10- نقشه سفر مشتری 11- مدل بلوغ تجربه مشتری 12- سفر مشتری مدرن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *