هدف ما در گامها و مراحل استراتژی محتوایی، بهینه کردن هرچه بیشتر بودجه بازاریابی محتوایی و بالا بردن احتمال موفقیت استراتژی محتوایی است. ترندیابی و تحقیق کلمه کلیدی از مهمترین گامهایی است که باید در استراتژی محتوایی مورد استفاده قرار بگیرند. با خدمت ترندیابی، موضوعات بهروز و ترندها را شناسایی میکنیم و با تحقیق کلمهکلیدی، محتوا آنها را در معرض جستجو مخاطب هدف قرار میدهیم.
مسیر موفقیت شما
شناسایی رئوس موضوع
در گام اول ترندیابی و تعیین کلیدواژه، میبایست مشخص کنیم که قرار است این کار با چه هدفی انجام شود؛ برخی با هدف فروش محصولات به دنبال استخراج کلیدواژهها میروند، برخی برای برندینگ و برخی نیز برای جذب یوزر یا فرهنگسازی در یک حوزه. در نظر داشته باشید که شناخت هدف ترندیابی به ما این امکان را میدهد که با توجه به موضاعات بتوانیم بهینهترین کلیدواژهها را استخراج کنیم.
ترندیابی در منابع علمی
وقتی ما بخشی از کلیدواژهها را از منابع علمی استخراج کنیم، دو اتفاق مهم میافتد؛ اول اینکه این کار باعث میشود محتوای ما ارزشمند و معتبرتر گردد. دوم، باعث میشود که مخاطبان مقالات علمی در جستجوهای گوگل نیز، جزو مخاطبان ما شوند. از همه مهمتر این است که ترندها باید در تمامی بسترها ترند باشند تا سرمایهگذاری دقیقتری داشته باشیم.
ترندیابی در سایتها و موتورهای جستجو
همانطور که میدانیم بزرگترین موتور جستجو اینترنتی در دنیا، گوگل است. به همین خاطر است که در بسیاری از موارد به جای استفاده از موتورهای جستجو، از واژه گوگل استفاده میکنیم. گوگل را میتوان یکی از بزرگترین منابع برای شناخت کلیدواژههای هر حوزه دانست. این استخراج کلیدواژه هم میتواند از پیشنهادات خود گوگل باشد و هم از طریق جستجو در سایتهای رقیب و غیر رقیب صورت گیرد.
ترندیابی در شبکههای اجتماعی
به دلیل آنکه بسیاری از افراد در شبکههای اجتماعی حضور دارند، یکی از گزینههای تعیین کلیدواژه، ترندیابی در شبکههای اجتماعی است. برای استفاده از این روش ابزارهای گوناگونی وجود دارد. اما میتوان با جستجو در شبکههای اجتماعی نیز به این امر دست پیدا کرد. البته باید بدانیم که هر شبکه اجتماعی ترند مختص خود را دارد. به عنوان مثال در اینستاگرام ترندهای عمومیتر و در لینکدین، ترندهای کسب و کاریتری را پیدا میکنیم. استفاده از پکیج اینستاگرام به ما در استخراج هشتگهای مناسب کمک میکند.
وزندهی و برنامهریزی استفاده از ترندها
وقتی ما کلیدواژههای مورد نظرمان را با روشهای مختلف استخراج کردیم باید آنها را وزندهی کنیم. این کار به این دلیل انجام میشود که زمان و هزینههای یک سازمان محدود است. وزندهی و برنامهریزی برای کلیدواژهها باعث میشود تمرکز بیشتری در بهکارگیری آنها در محتوا داشته باشیم.
کیورد ریسرچینگ
کیورد ریسرچینگ (keyword researching) به معنی تحقیق کلمات کلیدی و اولویتبندی و استفاده آنها در محتوا است. در این بین ابزارهای رایگان و پولی برای انجام این کار استفاده میشود. کیورد ریسرچینگ از طریق جمعآوری کلمات کلیدی از کارفرما، رقبا، ابزارهای موجود و … انجام میشود و در نهایت تجزیه و تحلیل میشود.
الویتبندی کلمات کلیدی
پس از پایان عملیات تحقیق کلمات کلیدی با انبوهی از کلمات کلیدی و مشتقات آن رو به رو میشویم. برای خارج شدن از این سردرگمی، باید طبق اولویت و با توجه به هدف کسب و کار از این کلمات استفاده کرد. تدوین تقویم محتوایی و قرار دادن هر کلیدواژه متناسب با هر عنوان، این راه را برای ما هموار میکند.
تعرفه و هزینه ترندیابی و تحقیق کلمه کلیدی
بررسی و اعلام تعرفه ترندیابی و تحقیق کلمه کلیدی به عوامل مختلفی بستگی دارد. مثلاً قصد دارید چه تعداد کلمه کلیدی استخراج کنید؟ فقط نیاز به استخراج کلمات کلیدی دارید و یا نیاز دارید که برنامهریزی و اولویتبندی آنها نیز انجام شود؟ آیا نیاز است از مقالات علمی و رقبا در تعیین کلمات کلیدی استفاده کرد یا خیر؟ برای دریافت پروپوزال و راهحل اختصاصی خودتان از روشهای زیر اقدام کنید.
برخی از برندهایی که به ما اعتماد کردهاند:
سوالات متداول در حوزه دیجیتال مارکتینگ
آیا کارفرما میتواند در استخراج کلمات کلیدی کمک کند؟
پاسخ سوال
قطعاً نظر کارفرما در استخراج کلمات کلیدی بسیار حائز اهمیت است. چرا که برای سئو نیاز است که از تجربه سئو کار و تجربه کسب و کاری استفاده شود. یعنی هم از روشهای فنی و استراتژیک برای سئو استفاده شود و هم از شناخت صاحب کسب و کار از بازار. به همین دلیل کارفرما با توجه به شناختی که از محصولات و نیاز مشتریان دارد باید در امر سئو و استخراج کلمات کلیدی کمک نماید.
چه تعداد کلمات کلیدی برای هر کسب و کار مناسب است؟
پاسخ سوال
جواب این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد. اولا هدف کسب وکار از استخراج کلمات کلیدی چیست؟ دوما برای چه تعداد خدمت و یا محصول قرار است این کار انجام شود؟ سوما چه میزان اطلاعاتی از محصولات و یا خود آن کسب و کار در فضا وب و سرچینگ موجود است؟ به همین خاطر حتما قبل از ترندیابی و استخراج کلمات کلیدی با کارفرما مشورت میشود.
این وزندهی و اولویتبندی بر چه منوالی صورت میگیرد؟
پاسخ سوال
برای استخراج کلمات کلیدی از تجربه سئوکاران و ابزارهای گوناگونی کمک گرفته میشود. برای الویتبندی و استخراج آن نیز از روشهای علمی و امتحان شده استفاده میشود تا بهینهترین کلمات استخراج و تعیین شود.
آیا این جمله درست است که "میتوان برای سئو سایت از کلمات کلیدی استفاده نکرد"؟
پاسخ سوال
قطعاً جواب این سوال خیر است؛ چرا که شالوده محتوا، کلمات هستند حتی اگر این محتوا به صورت ویدیو و یا عکس باشد. چرا که برای انتقال مفهوم و همچنین پیدا کردن این محتوا در گوگل نیز از کلمات استفاده میشود. پس برای اینکه سایت ما دیده شود و بتوانیم مخاطب بیشتری از این طریق به دست آوریم حتماً باید از کلمات کلیدی قوی در محتوا استفاده کنیم.
ببخشید من تفاوت کیوردریسرچ و تحقیق کلمه کلیدی رو نفهمیدم.
سلام . سوالی هست که شاید برای خیلی از افراد پیش بیاد. کلمه کلیدی در حقیقت همون کلمات و عباراتی هستند که مخاطبان هدف کسب و کار شما اون رو سرچ میکنند. از روش کیوردریسرچ برای بسط دادن به این کلمات استفاده میشه و میتونه از طریق گوگل، خود کارفرما، رقبا، ابزارهای مختلف و … انجام بشه تا به بازه گستردهتری از عبارات دست پیدا کنیم.
پیدا کردن کلمات کلیدی باید قبل از تدوین تقویم محتوایی انجام بگیره یا بعد از اون هم میشه. منظورم اینه که اگه اول تقویم رو تدوین کنیم و متناسب با نیاز و عنوانها کلمه کلیدی پیدا کنیم اشکالی داره؟
سلام. پیدا کردن کلمات کلیدی از گامهای اولیه برای تدوین استراتژی محتوایی محسوب میشه. اون چیزی که به ما در تکمیل تقویم محتوایی کمک میکنه تا عبارات مناسب رو در جای مناسب به کار ببریم، کیورد ریسرچینگ هست
بهتر نیست به جای ترندیابی از طریق مواردی که گفتین، ترندیابی رو با ابزار خاص خودش انجام بدید. ابزارهایی مثل سمراش و ای اچ رف. اینجوری فکر میکنم منطقیتر باشه.
سلام
بله ترندیابی با استفاده از ابزارهای مختلف انجام میشود. سایتهایی مثل سمراش و ای اچ رف هم به صورت مستقیم به ترندیابی کمک نمیکنند. از سایتهای این تیپی در جهت بررسی کیفیت ترندها میتونیم کمک بگیریم.
trend ha che komaki be tolid mohtava mikonand
امکانش هست چند تا از خروجیهای ترندیابی را در سایت قرار بدید. ممنونم
ترندیابی در محیط خارج از ایران چه کمکی میکنه؟
سلام و وقت به خیر
ترندیابی در خارج از ایران بیشتر به سازمانهایی که با سایر کشورها تبادلات دارند یا میخواهند وارد تبادلات بشند به شدت کمک میکنه. همچنین در صنایعی که تکنولوژی سهم زیاد در اون داره و سرعت تغییرات هم بالاست، ترندیابی رقبا خارجی و رهبران بازارهای جهانی میتونه برای سازمانهای داخلی رهگشا باشه و زودتر از سایرین به اون دسترسی پیدا کنند.