بایر پرسونا یا شخصیت خریدار (پرسونای خریدار)، نمایشهای ذهنی و تعمیم یافتهای از مشتریان ایده آل شما هستند. آنها به شما کمک میکنند تا مشتریان خود (مشتریان بالقوه) را بهتر درک کنید. این ادراک به شما در تهیه و تولید محتوا متناسب با نیازها، رفتارها و نگرانیهای مخاطبان و خریداران کمک میکند.
یکی از بهترین راهها برای تعریف این شخصیتها، ایجاد پروفایل مشتری است. در دو گام قبلی از دوره تحلیل مخاطب به آموزش پروفایل کوتاه مشتری (مختص کسب و کارهای B2C) و پروفایل بلند مشتری (مختص کسب و کارهای B2B) پرداختیم.
البته اگر کسب و کار فعالی دارید نیز میتوانید از پایگاه داده موجود نیز برای تعریف پرسوناهای خریداران استفاده کنید. هر کسب و کار متناسب با خودش میتواند یک یا چند پرسونا (حتی 20پرسونا) تعریف کند.
ویدیو آموزشی تمپلیت بایر پرسونا (شخصیت خریدار)
ویدیو معرفی دوره جامع تحلیل مخاطب
دریافت مجموعه کامل تحلیل مخاطب
این مجموعه شامل 43 فایل از تمپلیتها و فایل اکسل قابل ویرایش و همچنین 28 ویدیو از دوره تحلیل مخاطب طبق موارد زیر است: (توضیحات بیشتر دوره)
1- بوم پرسونای مخاطب 2- پروفایل کوتاه مشتری 3- پروفایل بلند مشتری 4- بایر پرسونا (پرسونای خریدار) 5- بوم نیروی مشتری 6- بوم ارزش پیشنهادی 7- نقشه همدلی 8- بازاریابی درونگرا 9- سفر مشتری 10- نقشه سفر مشتری 11- مدل بلوغ تجربه مشتری 12- سفر مشتری مدرن
میتوانید این 12 گام را از سه روش زیر بهطور کامل دریافت کنید:
تعریف شخصیت منفی (پرسونای منفی)
بهتر است در کنار تعیین پرسوناهای کسب و کارتان، پرسوناهای منفی نیز تعریف کنید. دانستن این که با چه کسانی هم نمیخواهید کار کنید، به شما در بهینه مصرف کردن بودجه و انرژی کمک میکند. لازم به ذکر است که بایر پرسونا، نماینده یک مشتری ایدهآل است. در مقابل آن، شخصیت یا پرسونای منفی نشاندهنده کسی است که شما آن را بهعنوان مشتری مدنظر ندارید.
به طور مثال اگر یک سایت تولید محتوا تخصصی برای افراد حرفهای دارید، بهتر است تمرکز بیشتری روی همان افراد بگذارید. در مقابل به دلیل بازدهی کمتر، سرمایه کمتری را در جذب افرادی که صرفا به دنبال تحقیقات و سطوح عمومیتری هستند، میگذارید.
تاثیر پرسونا نویسی در کاهش هزینهها
مهمترین و ابتداییترین تاثیر پرسونا نویسی در شخصیسازی کردن برنامههای بازاریابی برای بخشهای مختلف مشتریان است. به طور مثال به جای ارسال ایمیل برای تمام افراد موجود در پایگاه داده خود، ایمیلها را فقط برای آن دسته از مخاطبانی ارسال کنید که مخاطب اصلی ایمیلها هستند. در واقع این شخصیسازی کردن بازاریابی برای بخشهای مختلف، هزینهها را کاهش میدهد و آنها را هدفمندتر میکند. این مزیت هم در تعیین پرسوناهای مثبت و هم در تعیین پرسوناهای منفی، خودش را نشان میدهد.
نحوه جمعآوری اطلاعات درباره پرسوناها
پرسوناهای خریداران از طریق تحقیقات، نظرسنجی و مصاحبه با مخاطبان هدف شما ایجاد میشوند. این روشها، ترکیبی از مشتریان فعلی، مشتریان بالقوه و حتی آنهایی که خارج از پایگاه داده تماس شما (اما نزدیک به مخاطبان هدف شما) هستند را شامل میشود.
در اینجا چند روش عملی برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای توسعه پرسوناها وجود دارد:
- با مشتریان به صورت حضوری یا تلفنی مصاحبه کنید تا بفهمید چه چیزهایی را در مورد محصولات یا خدمات شما دوست دارند.
- از طریق پایگاه داده مخاطبان فعلی خود، ارتباطها و الگوها را کشف کنید.
- استفاده از سوالات و مسائلی که در تحلیل پرسوناهای شما اهمیت دارند. (البته باید توجه داشته باشید که این سوالات به حدی نباشد که مخاطب از ورود به سایت شما پشیمان شود)
- بین مخاطبان هدفتان، پرسشنامه توزیع کنید.
- بوم پرسونای مخاطب را تکمیل کنید.
در پایین تمپلیت بایرپرسونا (شخصیت خریدار) را مشاهده میکنید. به جهت آشنایی با شخصت خریداران کسب و کارتان و همچنین نحوه تکمیل این تمپلیت، میتوانید ویدیو آموزشی قرار گرفته در بالای همین صفحه را مشاهده نمایید.
تمپلیت بایر پرسونا (شخصیت خریدار)
سخن پایانی
همانطور که عنوان شد، تحلیل و تعیین پرسوناهای مثبت و منفی به شما در مصرف بهینه زمان، انرژی و پول کمک میکند. در واقع این دستهبندیها باعث شفافیت و هدفمندی بیشتر در برنامههای بازاریابی میشوند. ممکن است برخی از افراد هم به تعیین پرسونا اعتقاد نداشته باشند و بر مبنای شهود پیش بروند. این افراد قطعا میتوانند موفق شوند، اما موفقیتی که هزینهها و ریسک بسیار بالاتری دارد. پس از تکمیل این تمپلیت لازم است تا با گام پنجم از تحلیل مخاطب یعنی بوم نقشه نیرو مشتری آشنا شوید. تمپلیتی که در آن تمامی راهکارهای مناسب برای تغییر عادتهای مشتریان را به شما آموزش میدهد. برای مشاهده این گام میتوانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.
⇐ بوم نیروی مشتری + بوم خام نقشه نیروی مشتری و ویدیو آموزشی ⇒
سایر گامها و تمپلیتهای تحلیل مخاطب
شما در این مطلب با گام چهارم تحلیل مخاطب یعنی تمپلیت بایر پرسونا (شخصیت خریدار) آشنا شدید. همچنین میتوانید سایر گامهای تحلیل مخاطب را از طریق لینکهای زیر مطالعه و تمپلیتهای مرتبط را دریافت کنید.
دریافت مجموعه کامل دوره تحلیل مخاطب
“””نکته مهم: از طریق لینکهای بالا میتوانید به سایر گامهای دوره آموزش تحلیل مخاطب دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت تمام فایلها، تمپلیتها و ویدیوهای 12 گام بالا از طریق دکمه زیر اقدام کنید.”””
من فایل های دوره تحقیقات بازار رو تهیه کردم. بعدش ویدیوهاشو رو خریدم. جالب و خوب بود. امیدوارم دوره تحلیل مخاطبتون هم به خوبی اون باشه و پشیمون نشم.
من از اینستا اومد توی سایتتون. حیفه که توی اینستا این تمپلیت هار رو کم گذاشتین. به نظرم اونجا هم روش مانور بدین. البتهخ شاید هم انجام دادین و نتیجه نگرفتین ولی در کل شبکه های اجتماعی جای مناسبی برای این کار هست.
سلام و روز به خیر. این پرسونا خریدار یعنی برای هر کدوم از مشتری هام باید یه دونه بنویسم. چون من توی اینستا یه سری لووازم آرایشی اصل میفروشم. البته 6 ماه نیست که پیج زدم ولی الان حدود 20 تا مشتری دارم که بیشتر از 2 باز ازم خرید کردن و یه جورایی دائمی شدن. اگه پسفردا تعداد اینا بشه 100 تا چه جوری مشخصاتشون رو اینجا وارد کنم. یه ذره گیج شدم و نفهمیدم