تشخیص نیاز مشتریان

تشخیص نیاز مشتریان

کلید طراحی محصول موفق، درک مشتری است. طراحی محصول باید بر اساس نیاز مشتری انجام گیرد و نه صرفا با نظر خودمان. البته باید توجه داشته باشید که برای آن نیاز، تقاضا نیز وجود داشته یاشد.

روش های خلاقانه

خلاقانه مشکل کاربران را حل کنید

50 درصد موفقیت در گرو شناخت مشکل مشتریان است. 50 درصد دیگر نیز با ارائه روش‌های خلاقانه نسبت به رقبا شکل می‌گیرد.

مخاطب

مخاطب را به محصولتان علاقمند کنید

عادات، رفتارها، علایق مشتری هدف را بشناسید و با بهره گیری از دانش عملی و تجربه خود در فرایند طراحی محصول؛ کالایی کاربردی و متناسب با نیازهای وی طراحی کنید.

طراحی محصول

محصول اهمیت زیادی دارد و به خودی خود توانایی به دوش کشیدن موفقیت یک کسب و کار را دارد. محصول مناسب بر مبنای شناخت دقیق تقاضا در بازار و ارائه یک راه‌حل بهینه طراحی می‌شود. از طرفی طراحی نامناسب محصول هم برای یک کسب و کار می‌تواند نابود‌کننده باشد و هیچ استراتژی‌ای به جز خروج آن را نجات ندهد. کم نیستند محصولات و کسب و کارهایی که مسیرهای بازاریابی و فروش را درست می‌روند، اما نمی‌توانند به موفقیت برسند و شکست می‌خورند.

مسیر موفقیت شما

تحقیقات بازار

در قدم اول طراحی محصول باید تحقیقات بازار به نحوی صورت گیرد که راهگشای مراحل بعدی باشد. این تحقیقات باید شامل تحقیقات میدانی (مصاحبه، پرسشنامه و …) و تحقیقات بازار آنلاین باشد. از مزایای تحقیقات بازار دیجیتال، آگاه شدن از ذائقه و نیاز مشتریان، شناخت ذهنیت مخاطب، و بهینه‌کردن مدل‌های کسب و کار است.

بررسی‌های نمونه داخلی و خارجی

محیط متحول و بازار رقابتی عصر حاضر، طراحی محصولات را تحت‌الشعاع قرار داده است. بنابراین سازمان‌ها اگر بخواهند در چنین محیطی به حیات خود ادامه دهند، ناچارند تا در طراحی محصولات منطبق با خواسته مشتری از رقبای خود عقب نمانند. لذا در چنین محیط پر رقابتی بررسی نمونه‌های مشابه خارجی برای ایده گرفتن، حائز اهمیت می‌باشد.

بررسی و تحلیل مخاطبان

تجزیه و تحلیل مخاطبان فرآیند جمع‌آوری هرچه بیشتر اطلاعات در مورد مخاطبان شما است تا بدانید پرسونا هدف شما چه کسانی هستند و به چه چیزی اهمیت می‌دهند. شناخت مخاطب هدف، تحلیل پرسونا و بازاریابی اولین‌گام‌ها در طراحی محصول به شمار می‌روند.

برنامه بازاریابی و برندینگ

در محیط رقابتی کسب و کار امروزی، ایجاد و تقویت برند شما به همراه توسعه یک برنامه بازاریابی که شرکت یا محصول شما را در ذهن مصرف کننده معتبر نشان دهد، حیاتی است. بازاریابی برند (Brand marketing) بینشی در مورد طراحی بصری و تصمیم گیری استراتژیک مورد نیاز برای به دست آوردن سهم بازار و وفاداری مصرف کننده است.

چرخه حیات کاربری محصول

چرخه حیات کاربری محصول، مدت زمانی است که یک محصول برای اولین بار به مصرف کنندگان معرفی می‌شود تا زمانی که از بازار حذف شود. اگر برای محصول خود، چرخه عمر در نظر نگیرید، زمان و منابع کسب و کارتان به هدر می‌رود. این چرخه باید طوری طراحی شود که از سود مازاد یک محصول قدیمی برای طراحی محصول جدید استفاده کنید.

تقسیم بندی بازار

تقسیم بندی بازار یک اصطلاح بازاریابی است که به جمع‌آوری خریداران احتمالی در گروه‌ها یا بخش‌های بازار که  نیازهای مشترک دارند، اشاره دارد. بخش بندی بازار، کسب و کارها را قادر می‌سازد تا دسته‌های مختلفی از مصرف‌کنندگان را هدف قرار دهند که برایشان در الویت هستند. در این مرحله ابتدا باید بازار را از جوانب مختلف مانند سن، جنسیت، رفتار خرید، کنش‌های رفتاری و … تقسیم نمود سپس با توجه به استراتژی سازمان، بخشی از آن را هدف گرفت.

طراحی کمینه محصول

طراحی کمینه محصول به معنی طراحی حداقل محصول قابل ارائه است. Minimum Viable Product (MVP) به بنیانگذاران ایده‌های مختلف کمک می‌کند با حداقل تلاش و هزینه، یک نمونه قابل قبول از محصول مورد نظر خود را جهت بازخورد گرفتن از مشتریان و سرمایه گذاران تهیه کنند. گروه مشاوران سندلوس با طراحی یک mvp هدفمند سعی می‌کند تا ریسک‌های احتمالی در تولید انبوه را به حداقل برساند.

طراحی سایت و پلتفرم

باید برای فروش محصولات، برندینگ و دیده‌شدنتان، یک بستر مناسب انتخاب کنید. به هر میزان که بتوانید مطالب ارزشمندتر و محصولات با کیفیت‌تری در این پلتفرم قرار دهید، احتمال دیده‌شدن و یا به عبارتی سئو سایتتان افزایش خواهد یافت. طراحی سایت کار دشواری نیست اما مدیریت آن و همچنین تولید محتوا ارزشمند پس از طراحی امری دشوار است که باید به صورت کاملا حرفه‌ای پیاده‌سازی شود.

استراتژی‌های ورود به بازار

سازمان‌ها از استراتژی‌های ورود به بازار، برای طیف وسیعی از رویدادها، از جمله راه اندازی محصولات یا خدمات، معرفی محصول فعلی به بازار جدید و حتی راه اندازی مجدد شرکت یا نام تجاری استفاده می‌کنند. طراحی استراتژی ورود به بازار به یک استارتاپ کمک می کند تا دلیل راه اندازی محصولش را مشخص کند، بفهمد که محصول برای چه کسانی است و پس از آن برنامه‌ای برای تعامل با مشتری و ترغیب آن‌ها برای خرید محصول یا استفاده از خدمات ایجاد کند. اگر استراتژی ورود به بازار درست طرح‌ریزی نشود عملا سایر امور کسب و کاری با مشکل رو به رو می‌شود.

تبلیغات و اسکیل کردن

دغدغه اصلی اکثر استارتاپ‌ها توجه صرف به محصول است. در صورتی که بازاریابی و فروش آن به مراتب کار دشوارتر و مهم‌تری از آن است. دلیل اینکه استارتاپ‌ها نمی‌توانند بیشتر عمر کنند و خود را در بازار پر رقابت حفظ کنند این هست که توانایی اسکیل کردن و تبدیل شدن به اسکیل آپ  (scaleup) ندارند. اگر به دنبال راه اندازی کسب و کاری می‌باشید و نسبت به رشد و اسکیل آپ شرکت خود جدی هستید، بهتر است با تعریف دقیق آن بیشتر آشنا شوید. اسکیل آپ در واقع یکی از مراحل رشد کسب و کار می‌باشد که پس از استارت‌ آپ قرار می‌گیرد. مرحله‌ی اسکیل آپ به زمانی اطلاق می‌گردد که کسب و کار کاملا پتانسیل رشد پیدا کرده، به سوددهی رسیده است و درآمدی به مراتب بالاتر از هزینه‌های جاری دارد.

تشکیل و آموزش تیم

گام آخر، نقطه شروع تمامی کسب و کارهاست و از قضا مهمترین آن هم محسوب می‌شود. تشکیل تیم حرفه‌ای، تقویت روحیه تیمی، یادگیری جمعی، اعتماد به اعضا تیم و … همه از مواردی است که اگر به خوبی صورت گیرد می‌تواند تضمین‌کننده موفقیت یک کسب و کار شود. تجربه گروه مشاوران سندلوس این کمک را به شما می‌کند تا با انتخاب صحیح اعضا تیم و آموزش آنان و همچنین آموزش نحوه همکاری اعضا با هم، شما را بیش از پیش به موفقیت نزدیک کند.

طراحی محصول

تعرفه و هزینه طراحی محصول

تعرفه خدمات طراحی محصول متناسب با ایده، بازار، اهداف و بودجه شما تعیین می‌شود. برای دریافت پروپوزال یا مشاوره اختصاصی خودتان از روش‌های زیر استفاده کنید.

برخی از برندهایی که به ما اعتماد کرده‌اند:

سوالات متداول در حوزه طراحی محصول

تحلیل مخاطب چیست و چرا مهم است؟

پاسخ سوال

شما زمانی می‌توانید محصول خود را بفروشید که یک مزیت رقابتی نسبت به رقبا داشته باشد. این مزیت رقابتی حاصل نمی‌شود مگر با شناخت دقیق مخاطب و آنالیز رقبا. اصل مهم در فروش از طریق بسترهای دیجیتال، شناخت رفتار مصرف کنندگان، تحلیل دیتا، تعیین سفر مشتری و تحلیل رقبا است. برای موفقیت در فروش، اخرین موردی که باید به آن توجه کنید نظر خودتان است.

آیا می‌شود بدون mvp هم وارد بازار شد؟

پاسخ سوال

mvp مزیت های زیادی دارد، این روش به شما کمک می‌کند، بدون اینکه مجبور باشید هزینه یک شکست کامل را بپردازید، شناخت بیشتری از بازار، مشتریان و سرمایه گذاران به دست آورید،. MVP درواقع حل مسائل پیچیده با راه‌حل‌های ساده است. با این روش، متقاضیان اولیه محصول و بازار هدفمان را به راحتی شناسایی کرده و بازخورد سریع‌تری در مورد محصول یا خدمات خود اخذ می‌کنیم. با توجه به توضیحات زیر، پاسخ به این سوال را به خود شما واگذار می‌کنیم.

چرا به یک استراتژی ورود به بازار نیاز دارید؟

پاسخ سوال

استفاده از یک استراتژی خوب اما کند بهتر از نداشتن استراتژی ورود به بازار است. برای ورود به بازار باید پتانسیل‌های درونی سازمان، ضعف‌ها، تهدیدات، فرصت‌ها، امکان دسترسی به مشتریان و تمامی مواردی که یک کسب و کار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، مورد بررسی قرار دهید. این کار به ظاهر ساده است اما پیچیدگی‌ها و تخصص‌های مورد نیاز خود را می‌طلبد. این شاید همان چیزی باشد که سازمان‌های نوپا پس از گذشت چندماه با آن رو به رو می‌شوند اما نمی‌توانند برای غلبه بر آن راهی پیدا کنند.

مطالب مرتبط

4 دیدگاه در “طراحی محصول

  1. fatame rahil گفت:

    تک تک این مواردی که گفتین برای طراحی محصول باید انجام بگیره یا یه تعدادی از اون رو میشه انتخاب کرد؟ چون من واقعا نیازی به برندینگ و طراحی سایت ندارم.

    1. admin-sandeloos گفت:

      سلام. این شمای کلی از خدمت طراحی محصول هست که به صورت جامع بیان شده. شما هر کدوم از این خدمات که مد نظرتون باشه رو اعلام بفرمائید. همکاران بررسی می‌کنند و متناسب با نیاز شما، راهکارهای لازم رو معرفی می‌کنند. برای این کار میتونید واتس آپ پیام بدید یا با شماره ثابت مجموعه تماس بگیرید.

  2. کمیل گفت:

    من اولش تصور کردم منظورتون از طراحی محصول، طراحی محصول صنعتی است

    1. admin-sandeloos گفت:

      سلام و وقت به خیر. بیشتر افراد در نگاه اول، طراحی محصول رو طراحی محصول فیزیکی می‌بینند. در صورتی که محصولات دیجیتال و خدماتی هم طراحی محصول دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *