سئو چیست؟
هر کسی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ یا سایت فعالیت جزئی داشته است، کم و بیش با اصطلاح سئو آشنا است. ما در این مطلب قصد داریم به شما آموزش دهیم سئو چیست و انواع آن کدامند. همچنین تمام مواردی که از نظر محتوایی و ساختاری لازم است در داخل سایت خود انجام دهید تا سایت شما مورد تایید الگوریتمهای گوگل قرار بگیرد نیز آموزش خواهیم داد. به عبارتی نکات مهم و کاربردی سئو درونصفحه را بیان خواهیم کرد تا اولین گام یادگیری سئو را با هم برداشته باشیم. اما قبل از آن باید با تعریف علمی سئو آشنا شویم.
یک مثال برای درک بهتر سئو
برای بیان سادهتر با یک مثال توضیح میدهیم. تصور کنید شما تولید کننده گلدانهای مسی هستید و برای فروش محصولاتتان یک سایت فروشگاهی تاسیس کردهاید. همچنین برای جذب مخاطبان بیشتر به سایتتان، مطالبی مرتبط با این محصول در سایت منتشر کردهاید. این در حالی است که شاید دهها و صدها سایت دیگر نیز مطالب مشابه مطالب شما در بسترهای انتشاری خود منتشر کردهاند. سوال اساسی اینجاست که چه معیار و ملاکی مشخص میکند کدام سایت در سرچهای مخاطبان و مشتریان گدانهای مسی باید در صفحه اول و رتبههای بالاتر قرار بگیرد؟ این ملاک و معیار دقیقا همان فعالیتهایی است که در راستا سئو انجام میگیرد.
حال که با تعریف و مفهوم سئو آشنا شدهاید بهتر است به بیان انواع سئو بپردازیم. البته سئو از منظرهای گوناگون قابل تقسیمبندی است اما این تقسیمبندی از نظر کارکرد و فعالیتهای سئو کلاه سفید صورت گرفته است.
انواع سئو
سئو درون صفحه seo on page
سئو برون صفحه seo off page
سئو فنی seo technical
در مقالات دیگر به صورت مفصل درباره سئو برون صفحه و سئو فنی پرداختهایم. اما در این مطلب قصد داریم سئو درون صفحه و نحوه انجام آن را بیان کنیم.
سئو درون صفحه چیست؟
برای انجام سئو سایت باید به تمامی موارد سئو به صورت یکپارچه نگاه کرد و تمامی موارد را به شکل موازی انجام داد. اما برای تسهیل در امر سئو و همچنین مشخص شدن وظایف افراد و تیمها، انواع سئو مطرح میشود.
1- پاسخ به نیاز مخاطب
زمانی که میخواهید یک مطلب را در سایت خود نشر دهید، قبل از هر چیز باید به نیاز مخاطب توجه کامل داشته باشید. یعنی اولا خود را جای مخاطب قرار دهید سپس بدانید هدف مخاطب از سرچ آن موضوع چیست. آیا با سرچ کردن یک کلمه کلیدی به دنبال خرید آن است و یا میخواهد درباره آن اطلاعات کسب کند یا صرفا به جهت کنجکاوی به سرچ آن موضوع پرداخته است. به همین دلیل باید با اشراف کامل بر نیاز مخاطبان، محتوا متناسب با خواسته وی تولید و منتشر کرد.
2- انتخاب صحیح کلمات کلیدی
وقتی شما در گام اول نیاز مخاطب را درک کردید میتوانید در گام بعدی بدانید با سرچ چه کلماتی به دنبال رفع آن نیاز است. البته این دانستن به معنی حدس زدن کلمات کلیدی نیست. برای یافتن کلمات کلیدی موثر باید از ابزارهای یافتن کلمات کلیدی استفاده کنید. این ابزارها بر اساس الگوهای رفتاری مخاطبان و روشهای علمی مانند میزان سرچ، کلمات کلیدی مهم را به شما معرفی میکند. همچنین میتوانید از کلمات کلیدی در مطالب بلاگ، عنوانهای مقالات، تگ متا، تگ آلت تصاویر، url ها و … استفاده کنید.
3- ارتباط داخلی موثر
یکی از مواردی که موتورهای جستجو مخصوصا گوگل برای آن ارزش زیادی قائل هستند، لینکسازی داخلی است. باید قبل از انجام سئو بدانید هر آنچیزی که به دریافت اطلاعات مورد نیاز مخاطب در بهترین کیفیت و سادهترین شکل ممکن منجر شود، مورد پسند الگوریتمهای موتورهای جستجو است. به همین دلیل لینکسازی داخلی به دلیل آنکه باعث میشود مخاطب به صورت ساده به مطالب بیشتری دسترسی پیدا کند، دارای اهمیت بالا برای گوگل است.
4- سرعت سایت
بالا بودن سرعت سایت در باز شدن و همچنین لود شدن محتواها، به امور فنی و کد نویسیهای صورت گرفته در سایت بستگی دارد. اما مواردی نظیر حجم محتوا، کیفیت محتوا تولیدی، تعداد لینکهای داخلی و خارجی در هر صفحه از نکاتی هستند که باید در سئو درون صفحه مورد بررسی قرار گیرند. به همین منظور لازم است قبل تولید هرگونه محتوا متنی، تصویری، ویدیویی و … با مسئول آیتی و فنی سایت در ارتباط باشید.
سرعت سایت به میزانی اهمیت دارد که طبق آمار اگر یک سایت تمامی نکات سئو داخلی، خارجی و فنی را رعایت کرده باشد اما سرعت بارگزاری صفحات آن بیشتر از 0.7 ثانیه طول بکشد، عملا در صفحه اول قرار نمیگیرد.
5- طراحی UI و UX
رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) از اصطلاحاتی است که مانند سرعت سایت هم به بخش فنی و هم به بخش سئو درون صفحه مرتبط است. اینکه مخاطبان پس از ورود به سایت با چه چیزی مواجه میشوند و روند بررسی سایت توسط آنها به چه صورت انجام میگیرد به این دو عامل بستگی دارد. رابط کاربری به فضای تعاملی بین مخاطب و سایت گفته میشود که بر طبق آن آیکونها و شکل ظاهری سایت طراحی میگردد. تجربه کاربری نیز همان تجربه یا حس مخاطب از این تعامل را بیان میکند. این دو اصطلاح به صورت مکمل کنار هم قرار میگیرند به گونهای که اگر رابط کاربری (مثلا قرارگیری صحیح لینکها در متن) به شکل مناسب انجام نگیرد مخاطب تجربه کاربری خوبی نخواهد داشت (منجر به حس سردرگمی در سایت میشود)
6- تولید محتوا مهمترین اصل سئو درون صفحه
آموزش سئو و تولید محتوا دو جز جدانشدنی از هم هستند. به عبارتی امکان ندارد که سئو درون صفحه به شکل کامل انجام بگیرد در حالی که توجهی به تولید محتوا و کیفیت آن نشود. تولید محتوا مبحث بسیار گسترده و جامعی دارد که در مقاله نکات تولید محتوا متنی به صورت مفصل به آن پرداختهایم اما به صورت مختصر به آن اشاره میکنیم:
- رعایت چگالی کلمات کلیدی در متن
- رعایت استاندارد میزان کارکترهای عنوان و تگ متا
- رعایت استاندارد میزان کلمات هر پاراگراف و متن
- بهینهسازی تصاویر با تگ آلت
- توجه به رعایت نکات نگارشی در محتوا متنی
- رعایت استاندارد حجم فایلهای بارگزاری شده
- استفاده درست و بجا از call-to-action
- استفاده از فهرست و منابع در محتوا متنی
- قرار دادن فایل و کتاب الکترونیک در انتها محتوا
7- توجه به تگ متا
به نوشتههای با فونت کوچکتر که در زیر عنوانهای سایت آورده میشود تگ متا میگویند. تگ متا مستقیما بر سئو سایت تاثیر ندارد. اما از آن جهت که مخاطب با خواندن آن ترغیب میشود بر روی عنوان کلیک کند و منجر به افزایش نرخ کلیک میشود، بسیار مهم است. اگر برای مطالب خود از تگ متا مناسب استفاده نکنیم، خود گوگل به صورت پیشفرض کلماتی را از محتوا سایت برای تگ متا انتخاب میکند که قطعا شکل مناسبی ندارد. برای درک بهتر در تصویر زیر نمونهای از تگ متا مناسب و نا مناسب را آوردهایم:
سخن پایانی
در این مطلب تلاش شد تا شما را بیشتر با مفهوم سئو و سئو داخلی آشنا کنیم. اما کار سئو داخلی در اینجا به پیان نمیرسد. سئو داخلی دارای ریزهکاریهایی است که اگر بخواهیم آنها را درک کنیم باید مقالات بیشتر و منابع به روز جهانی را مطالعه کنیم و بیشتر با مفهوم استراتژی محتوایی آشنا شویم. اما برای شروع و درک مفهوم سئو داخلی دانستن این موارد برای سئوکاران و مدیران، کاربردی است.
translate german to english
What do you mean?