مدلها و تمپلیت‌ها

بهینه‌‌ سازی عنوان و متا دیسکریپشن+تمپلیت،چک لیست سئو و ویدیو

چک لیست عنوان و متا دیسکریپشن در سئو
زمان مطالعه: 8 دقیقه

بهینه سازی عنوان و متادیسکریپشن در سئو

بهینه ‌سازی عنوان و متا دیسکریپشن از نکات مهم و ارزشمند در سئو محسوب می‌شود. در گام قبلی به صورت مفصل درباره اهمیت کلمات کلیدی در سئو صحبت و تمپلیت آن را نیز معرفی کردیم. اکنون قصد داریم در گام پنجم از مبحث جامع سئو، در خصوص عنوان نویسی، بهینه‌سازی عنوان و بهینه‌سازی متا دیسکریپشن (تگ توضیحات) صحبت کنیم.

 بر خلاف تصورات عموم که عنوان‌نویسی کار ساده و راحتی است، اما نوشتن عنوان دارای پیچیدگی و ظرافت‌های خاصی می‌باشد. بهینه ‌سازی عنوان یکی از نکات مهم برای سئو درون صفحه (سئو داخلی) محسوب می‌شود و لازم است که با دقت فراوانی این کار انجام شود. چرا که عنوان مانند ویترین یک مغازه، اولین چیزی است که مخاطب در مواجه با محتوا، با آن رو به رو می‌شود.

بهینه سازی عنوان برای سئو

دقیقا به همین دو دلیل است که باید توجه ویژه‌ای به عنوان‌نویسی و بهینه‌سازی عنوان داشت.

متادیسکریپشن یا تگ توضیحات متا نیز از مواردی است که شاید به صورت مستقیم بر سئو تاثیر نداشته باشد اما می‌تواند با قانع کردن مخاطب برای کلیک کردن روی عنوان، تاثیر زیادی در سئو شدن سایت شما داشته باشد.

در ادامه بخشی از ویدیو آموزشی بهینه‌سازی عنوان و بهینه‌سازی متا دیسکریپشن را مشاهده می‌کنید.

ویدیو آموزشی بهینه سازی عنوان و متا دیسکریپشن برای سئو

ویدیو معرفی دوره آموزش سئو

دریافت مجموعه کامل آموزش سئو (SEO)

این مجموعه شامل 28 فایل از چکلیست‌ها، تمپلیت‌های سئو، فایل اکسل قابل ویرایش و همچنین 16 ساعت ویدیوی دوره جامع آموزش سئو (SEO) طبق موارد زیر است: (توضیحات بیشتر دوره)

1- کلیات و انواع سئو 2- سئو کلاه سفید 3- سئو درون صفحه (سئوی داخلی) 4- کلمات کلیدی در سئو 5- عنوان و تگ متا در سئو 6- سئو محتوای متنی 7- سئو ویدیو و تصاویر 8- ابزارهای سئو درون صفحه 9- سئو برون صفحه (سئوی خارجی) 10- لینک‌سازی خارجی 11- کامنت‌ مارکتینگ، شبکه‌ اجتماعی و رپورتاژ 12- ابزارهای سئو برون صفحه 13- سئوی فنی (سئوی تکنیکال) و دریافت گزارش 14- سرعت و امنیت سایت 15- ابزارهای سئوی فنی

می‌توانید این 15 گام را از دو روش زیر به‌طور کامل دریافت کنید:

بهینه‌سازی عنوان به چه صورت انجام می‌گیرد؟

همان‌طور که در بالا گفته شد، عنوان اولین چیزی است که مخاطب با آن رو به رو می‌شود. به همین دلیل یک عنوان خوب باید دارای ویژگی‌هایی باشد که مخاطب را ترغیب کند تا بر روی عنوان سایت شما کلیک نماید.

در زیر به چند ویژگی برای ساختن عنوان خوب و بهینه‌سازی عنوان سایت اشاره کرده‌ایم:

1- استفاده از کلمات کلیدی در عنوان

زمانی که شما در سایت خود عنوان را قرار می‌دهید، یکی از خطاهایی که یواست سئو (در صورت وردپرسی بودن سایت‌) از شما می‌گیرد، قرار ندادن کلمه کلیدی کانونی در عنوان است. دقت داشته باشید که در صورت مقدور بودن، کلمه کلیدی کانونی در اول عنوان قرار بگیرد.

2- عنوان را مبهم ننویسید

این که عنوان شما کمی دارای ابهام باشد تا حس کنجکاوی را در مخاطب ایجاد کند اشکالی ندارد. اما بیش از اندازه مبهم بودن عنوان منجر به عدم کلیک مخاطب روی عنوان می‌شود. سعی کنید در عین ایجاد ابهام در عنوان، شفافیت و صادق بودن نیز در آن رعایت شود.

3- عنوان کوتاه و یا بیش از اندازه بلند ننویسید

طول استاندارد عنوان باید بین 50 تا 60 کارکتر باشد. یکی از خطاهای رایج که منجر به افت سئو سایت می‌شود، استفاده از عنوان‌هایی با بیش از 60 کارکتر است.

4- استفاده از صفات تفضیلی در عنوان

واژگانی مانند بیشترین، بهترین، کامل‌ترین، ساده‌ترین، آخرین، با کیفیت‌ترین و … می‌توانند تاثیر زیادی بر مخاطب بگذارند و نرخ کلیک را افزایش دهند.

5- استفاده از پرانتز، براکت، + و …

هر گونه علائمی که منجر به جلب توجه و تمرکز مخاطب به عنوان شود، می‌توانید در عنوان استفاده کنید. دقت داشته باشید که استفاده از این علائم نباید بیش از حد باشد.

6- عنوان‌های سوالی همیشه جذاب هستند

عنوان‌های سوالی که مخاطبان را به فکر فرو برد یا آنان را به چالش بکشاند، همیشه برای مخاطبان جالب و مورد توجه بوده است. برای این کار می‌توانید از واژگان آیا، چگونه، چه طور، چرا و … در ابتدای عنوان استفاده کنید. با استفاده از سایت AlsoAsked می‌توانید عناوین سوالی خوبی به دست آورید.

7- استفاده از آمار، ارقام، سال و تاریخ در عنوان

یکی از راه‌هایی که می‌تواند محتوای شما را بروز نشان دهد، استفاده از سال و تاریخ در عنوان است. همچنین ارائه آمار و ارقام در عنوان، شما را متخصص و صاحب نظر در خصوص مطلب ارائه شده نشان می‌دهد.

8- رعایت برند در محتوا در نوشتن عنوان

در خصوص برندینگ و برند در محتوا به صورت یک فصل جداگانه و در قالب 10 گام و به صورت مفصل در دروس قبلی توضیح داده‌ایم. اما لازم است تا در اینجا نیز به این موضوع اشاره شود. یکی از مواردی که شما را نسبت به رقبا متمایز می‌کند و منجر به ارتباط بهتر شما با مخاطب می‌شود، رعایت برند در محتوا در نوشتن عنوان است. زمانی که شما شخصیت برند خود را تعریف کردید، لازم است تا برندینگ خود را در محتوای منتشر شده و به خصوص در عنوان آن نیز رعایت کنید.

9- عنوان را جذاب و جامع بنویسید

بر روی تک تک کلمات و کارکترهای عنوان خود تفکر کنید. شما باید حداکثر در 60 کارکتر عنوانی را بنویسید که هم جذاب و گیرا باشد و هم تمامی مطالب را در خود جای داده باشد. همچنین مخاطب باید از عنوان شما به این درک برسد که محتوای شما تمامی آن چیزی را که به دنبال آن بوده در خود جای داده است.

در پایین تمامی موارد مهم برای بهینه‌سازی عنوان به صورت چک‌لیست قرار داده شده است. با استفاده از تمپلیت بهینه‌سازی عنوان، به سادگی و با سرعت بالا، عناوین سایت خود را از منظر الگوریتم‌های گوگل و سایر موتورهای جستجو، مورد بررسی قرار دهید. چک لیست بهینه سازی عنوان و متادیسکریپشن به شما کمک می‌کند تا در هنگام نوشتن عنوان، موردی را از قلم نیاندازید.

تمپلیت بهینه‌سازی عنوان

چک‌لیست عنوان و متادیسکریپشن

تا اینجای کار، کم و بیش با ترفندهای عنوان‌نویسی آشنا شدید. اما لازم است تا نکات بیشتر و مثال‌های گوناگون را نیز آموزش ببینید. برای این کار می‌توانید ویدیو کامل آموزشی بهینه‌سازی عنوان و توضیحات متا را که لینک آن در کادر آبی رنگ قرار داده شده است، مشاهده نمایید. همچنین می‌توانید سایر ویدیوهای آموزشی سئو و تمپلیت‌های آن‌ها را نیز از طریق لینک‌های قرار داده شده در آن قسمت دریافت نمایید.

بهینه سازی متا دیسکریپشن یا تگ توضیحات (Meta Description)

متا دیسکریپشن توصیفی کوتاه از محتوای سایت است که منجر می‌شود مخاطب، اطلاعات بیشتری درباره محتوای یک صفحه به دست آورد. این توضیح با عنوان متفاوت و از آن نیز بلندتر است. در هنگام سرچ یک موضوع در گوگل، متا دیسکریپشن به صورت توضیح و کمرنگ‌تر، در پایین عناوین ظاهر می‌شود.

توضیحات متا دیسکریپشن باید خلاصه‌ای از محتوای صفحه باشد و کلمه کلیدی کانونی نیز در آن قرار بگیرد. البته به دلیل محدودیتی که در تعداد کاراکترهای آن وجود دارد، نیازی نیست که تمامی سرفصل‌های یک محتوا در آن گنجانده شود. فقط کافیست اطلاعات کاربردی و مهمی که مخاطب با دیدن آن ترغیب می‌شود تا روی لینک کلیک کند، در آن آورده شود.

دقت داشته باشید متا دیسکریپشن مستقیما تاثیری بر سئو سایت ندارد، اما به دلیل آنکه کمک می‌کند تا مخاطب با شناخت بیشتری روی عنوان کلیک کند، می‌تواند تاثیر غیر مستقیمی روی ورودی و سئو سایت داشته باشد.  در زیر نمونه‌ای از متادیسکریپشن را مشاهده می‌کنید.

نمونه متا دیسکریپشن

تمپلیت متا دیسکریپشن

بهینه‌سازی متادیسکریپشن نیز مانند سایر شاخص‌های گوگل شاید تاثیر کوچکی در سئو سایت داشته باشد، اما همین تاثیرات کم در کنار هم، امتیاز نهایی سئو سایت را می‌سازند. به همین دلیل برای سرعت بخشیدن به سئو، مانند تمپلیت‌های دیگر، برای متادیسکریپشن نیز یک چک لیست طراحی شده تا صاحبان کسب و کار و یا مدیران سئو بتوانند به سرعت و به سادگی، نکات بهبود متادیسکریپشن هر صفحه را چک کنند و در صورت عدم رعایت نکات، به تصحیح آن‌ها بپردازند.

در ادامه به توضیح هر یک موارد مهم در تگ متا دیسکریپشن پرداخته شده است:

1- استفاده از کلمه کلیدی کانونی در متا دیسکریپشن

دقت داشته باشید حتما باید در متادیسکریپشن از کلمه کلیدی کانونی استفاده شود. در صورتی که متن تگ توضیحات از حالت طبیعی خارج نشود، می‌توان از کلمات کلیدی ثانویه نیز استفاده شود. همچنین تگ توضیحات را به شکلی نگارش کنید که کلمه کلیدی در اول جمله قرار بگیرد.

2- طول تگ توضیحات

تگ توضیحات حداکثر باید بین 150 تا 160 کاراکتر باشد (حروف و فاصله‌ها بین کلمات، هر کدام یک کاراکتر محسوب می‌شوند). در غیر این صورت ادامه توضیحات به صورت نقطه‌چین به مخاطب نمایش داده می‌شود.

3- انتقال ارزش

مخاطب باید با خواندن تگ توضیحات، ترغیب شود تا روی لینک کلیک کند. به همین دلیل باید تگ توضیحات، ارزش پیشنهادی کسب و کار شما را به مخاطب منتقل کند. یک یا دو جمله قانع‌کننده می‌تواند موجب این انتقال شود.

4- فقط از حروف و اعداد استفاده کنید

از به‌کار بردن علائم و کاراکترهایی مانند @#$%& در توضیحات متا اجتناب کنید و فقط از حروف و اعداد استفاده نمائید.

5- نداشتن غلط املائی

بعد از عنوان، اولین محتوایی که مخاطبان با محتوای شما رو به رو می‌شوند، تگ توضیحات است. به همین دلیل این تگ نباید غلط املائی داشته باشد.

برای سهولت در بهبود تگ توضیحات، موارد مذکور به صورت چک‌لیست در تمپلیت بهینه سازی عنوان و متا دیسکریپشن آورده شده است. همچنین به طور مثال در این تمپلیت پنج ستون برای محتوا قرار گرفته که شما می‌توانید عنوان یا شماره محتواهای سایت خود را به صورت مجزا برای هر صفحه در ستون‌های کناری آن قرار دهید. سپس تگ توضیحات هر صفحه را بررسی نمائید و در صورت تایید برای هر محتوا، تیک تایید قرار دهید.

اما در آخر باید بگوییم که:

شما در این گام یعنی گام پنجم دوره جامع آموزش سئو با بهینه‌سازی عنوان و متادیسکریپشن آشنا شدید. همچنین برای سادگی کار، به تمپلیت‌های بهینه‌سازی عنوان و متادیسکریپشن نیز دسترسی پیدا کرده‌اید. این اولین قدم برای شروع تولید محتوای متنی سئو شده بود و لازم است تا با یادگیری اصول تولید محتوای متنی، گام بزرگی در جهت قرار دادن سایت خود در دید مخاطبان هدف بردارید. به همین دلیل در گام ششم از دوره جامع آموزش سئو به سراغ سئو محتوای متنی می‌رویم و در آنجا به صورت جامع و کامل به اصول نوشتن محتوای متنی می‌پردازیم. با رعایت این نکات است که کم کم می‌توانیم سئو داخلی (سئو درون صفحه) را به سرانجام برسانیم و نتیجه دلخواه را از آن کسب کنیم.

30 تکنیک مهم سئو محتوای متنی + تمپلیت، چکلیست سئو و ویدیو 

سایر گام‌ها و تمپلیت‌های سئو (SEO)

شما در این مطلب با گام پنجم “دوره جامع آموزش سئو (SEO)” یعنی بهینه سازی عنوان و متا دیسکریپشن آشنا شدید. همچنین می‌توانید سایر گام‌های دوره جامع آموزش سئو را از طریق لینک‌های زیر مطالعه و تمپلیت‌های مرتبط را دریافت کنید.

  • گام یک: کلیات و انواع سئو +تمپلیت‌
  • گام دو: سئو کلاه سفید+تمپلیت‌
  • گام سه: سئو درون صفحه (سئو داخلی)+تمپلیت‌
  • گام چهار: کلمات کلیدی در سئو+تمپلیت‌
  • عکس-تیک-سبز گام پنج: عنوان و تگ متا در سئو+تمپلیت
  • گام شش: سئو محتوای متنی+تمپلیت
  • گام هفت: سئو ویدیو و تصاویر+تمپلیت
  • گام هشت: ابزارهای سئو درون صفحه+تمپلیت
  • گام نه: سئو برون صفحه (سئو خارجی)+تمپلیت
  • گام ده: لینک‌سازی خارجی و انواع لینک+تمپلیت
  • گام یازده: کامنت‌، سوشال و رپورتاژ+تمپلیت
  • گام دوازده: ابزارهای سئو برون صفحه+تمپلیت
  • گام سیزده: سئو فنی یا سئو تکنیکال +تمپلیت
  • گام چهارده: سرعت و امنیت سایت+تمپلیت
  • گام پانزده: ابزارها و جمع‌بندی سئو فنی+تمپلیت

دریافت مجموعه کامل سئو

“””نکته مهم: از طریق لینک‌های بالا می‌توانید به سایر گام‌های دوره جامع آموزش سئو دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت تمام فایل‌ها، تمپلیت‌ها و ویدیوهای 15 گام بالا (دوره جامع آموزش سئو) از طریق دکمه زیر اقدام کنید.”””

دوره آموزشی سئو داخلی

دوره جامع آموزش سئو شامل دروس سئو داخلی، سئو خارجی و سئو فنی می‌باشد که می‌توانید برای تهیه فایل‌ها و ویدیوهای آموزشی آن به کادر آبی رنگ در اواسط صفحه مراجعه کنید. اما علاقه مندان به حوزه سئو داخلی می‌توانند از طریق لینک زیر، فقط دروس سئو داخلی را تهیه کنند. (توضیحات بیشتر دوره سئو داخلی)

نوشته های مشابه

6 دیدگاه در “بهینه‌‌ سازی عنوان و متا دیسکریپشن+تمپلیت،چک لیست سئو و ویدیو

  1. راضیه خلیلی گفت:

    یکی از کامل ترین و مفهوم ترین درس هایی بود که برای عنوان سازی دیدم. چون در دوره های مختلف تولید محتوا شزکت کرده بودم ولی اینجوری به موضوع نپرداخته بودن. … ممنون از همه دوستانی که برای تهیه این دوره ها زحمت کشیدن.

    1. پشتیبانی سندلوس گفت:

      سلام وقت بخیر
      ممنون از لطف شما
      موفق باشید و در گروه پیگیر باشید که آپدیت های جدید هم از دست ندید

  2. محمد جواد گفت:

    سلام دوست عزیز. من میخوام تولید محتوای متنی سایتم رو به کسی بدم. جز وظایفش هست که برای هر محتوا متادیسکریپشن هم بنویسه؟

    1. پشتیبانی سندلوس گفت:

      سلام وقت بخیر
      عموما بهتره که نوشته بشه
      چون ایشون اشراف بیشتری به محتوا دارند
      جز کلمات تولیدی حساب می‌شود.

  3. mani گفت:

    perfect

    1. پشتیبانی سندلوس گفت:

      سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *