مدلها و تمپلیت‌ها

ابزارهای سئو داخلی (20 سایت مهم)+ تمپلیت،چک لیست سئو و ویدیو

ابزارهای سئو درون صفحه
زمان مطالعه: 10 دقیقه

ابزارهای سئو داخلی (سئو درون صفحه)

در آخرین گام از سئو درون صفحه به خلاصه‌ای از آنچه در گام‌های قبلی بیان شد و همچنین به ابزارهای سئو درون صفحه پرداخته‌ایم. سئو نیز مانند سایر بخش‌های دیجیتال مارکتینگ نیازمند ابزارهایی برای اجرا می‌باشد که در این مطلب به معرفی 20 سایت مهم از ابزارهای سئو داخلی پرداخته‌ایم.

چنانچه گام قبلی سئو درون صفحه یعنی سئو تصاویر و ویدیو را مشاهده نکرده‌اید، می‌توانید از طریق لینک زیر آن را مشاهده نمائید.

تکنیک‌های سئو ویدیو و تصاویر + تمپلیت، چک لیست سئو و ویدیو

در دوره جامع آموزش سئو ابتدا به تعاریف و اقسام مختلف سئو پرداختیم و سپس به سراغ سئو درون صفحه رفتیم. در ادامه نیز بعد از معرفی ابزار سئو داخلی و جمع‌بندی آن، مبحث سئو بیرون صفحه (سئو خارجی) را بیان خواهیم کرد.

لازم است تا به جهت آشنایی بیشتر با ابزارهای سئو درون صفحه، ویدیو زیر را مشاهده نمایید.

ویدیو آموزشی ابزارهای سئو داخلی

ویدیو آموزش دوره آموزش سئو

دریافت مجموعه کامل آموزش سئو (SEO)

این مجموعه شامل 28 فایل از چکلیست‌ها، تمپلیت‌های سئو، فایل اکسل قابل ویرایش و همچنین 16 ساعت ویدیوی دوره جامع آموزش سئو (SEO) طبق موارد زیر است: (توضیحات بیشتر دوره)

1- کلیات و انواع سئو 2- سئو کلاه سفید 3- سئو درون صفحه (سئوی داخلی) 4- کلمات کلیدی در سئو 5- عنوان و تگ متا در سئو 6- سئو محتوای متنی 7- سئو ویدیو و تصاویر 8- ابزارهای سئو درون صفحه 9- سئو برون صفحه (سئوی خارجی) 10- لینک‌سازی خارجی 11- کامنت‌ مارکتینگ، شبکه‌ اجتماعی و رپورتاژ 12- ابزارهای سئو برون صفحه 13- سئوی فنی (سئوی تکنیکال) و دریافت گزارش 14- سرعت و امنیت سایت 15- ابزارهای سئوی فنی

می‌توانید این 15 گام را از دو روش زیر به‌طور کامل دریافت کنید:

سئو درون صفحه چیست؟

لازم است تا قبل از آشنایی با ابزارهای سئو درون صفحه با تعریف سئو درون صفحه آشنا شویم.

سئو درون صفحه یا سئو داخلی، فرآیند بهینه سازی اجزای مختلف فرانت و بک اند وب سایت شما است تا در موتورهای جستجو رتبه بندی بهتری را به دست آورد و ترافیک جدیدی ایجاد کند. اجزای سئوی درون صفحه شامل عناصر محتوا، عناصر معماری سایت و عناصر HTML است.

تعریف سئو درون صفحه

همان‌طور که در گام‌های قبلی ملاحظه کردید، سئو درون صفحه دارای تکنیک‌ها و روش‌های خاصی است که با انجام آن‌ها به ارتقای رتبه سایت کمک خواهیم کرد.

روش‌ها و تکنیک‌های سئو درون صفحه:

  • یافتن و استفاده از کلمات کلیدی در سئو

یافتن کلمات کلیدی مناسب برای هر کسب و کاری، جز مهم‌ترین اقدامات استراتژی محتوایی محسوب می‌شود. البته بسیاری از کسب و کارها با یک سرچ ساده در گوگل و بررسی سطحی، کلمات کلیدی خود را پیدا می‌کنند. اما برای انجام این کار لازم است تا از روش‌های کاربردی و اصولی استفاده شود. ما در دوره ترندیابی و تحقیق کلمه کلیدی به صورت مفصل به این موضوع پرداخته‌ایم و آموزش‌های لازم را در اختیار مخاطبان قرار داده‌ایم. اما قصد ما در دوره آموزش جامع سئو، پیدا کردن کلمات کلیدی نیست. بلکه قرار است نکات و اصول استفاده از کلمات کلیدی و نحوه استفاده از آن را به منظور بهبود و ارتقای رتبه سایت بیان کنیم. با استفاده از لینک زیر می‌توانید به گام چهارم از دوره جامع آموزش سئو یعنی استفاده از کلمات کلیدی در سئو مراجعه نمائید.

  • بهینه‌سازی عنوان و متا دیسکریپشن

برای خواندن کتاب یا مقاله، اولین چیزی که موجب جذب شما به آن کتاب یا مقاله می‌شود، عنوان آن است. به همین دلیل نوشتن عنوان جذاب و در عین حال اصولی (مطابق اصول سئو) کار ارزشمندی است که لازم است با نحوه انجام آن آشنا شوید.

عنوان‌های جذاب و گیرا، نصف راه جذب مشتری را هموار می‌کنند. خصوصا زمانی که تب رقابت بالا باشد. مانند فضای وب و در خیل عظیمی از مطالب و لینک‌های متعدد. پس کسب و کارهایی که برای محتوا، به خصوص تیتر یا عنوان آن محتوا برنامه خاصی نداشته باشند، عملا و در ابتدای امر از گردونه رقابت خارج می‌شوند. با استفاده از لینک زیر می‌توانید به گام پنجم از دوره جامع آموزش سئو یعنی بهینه سازی عنوان و متا دیسکریپشن مراجعه نمایید.

  • سئو محتوای متنی

به‌کارگیری کلمات کلیدی مناسب و یا استفاده از عناوین جذاب و اصولی، منجر به جذب مخاطب می‌شود. به عبارتی این تلاش‌ها باعث می‌شود تا محتوای ما (صفحات سایت) در چشم مخاطب قرار بگیرد. حال نوبت آن شده تا مخاطبان از مطالب و محتوای کسب و کار ما استفاده کنند و به عبارتی با محتوای ما درگیر شوند. پس لازم است تا محتوای ارائه شده (مخصوصا محتوای متنی) گره‌ای از مشکلات مخاطبان باز کند. همچنین محتوای متنی، یکی از منابع مهم برای ایندکس شدن مطالب است. سئو محتوای متنی روش‌های خاص خودش را می‌طلبد که به صورت کامل در گام ششم از دوره جامع آموزش سئو یعنی تکنیک‌های سئو محتوای متنی به آن پرداخته‌ایم.

  • سئو ویدیو و تصاویر

با توجه به اهمیت تصاویر و ویدیوها، در طی سالیان گذشته، الگوریتم‌های گوگل نیز توجه ویژه‌ای به این قالب‌های محتوایی داشته‌اند. این امر نیز از سلیقه و خواست مخاطبان نشات می‌گیرد. چرا که با توجه به پیشرفت امکانات تولید محتوای بصری و همچنین فراگیری کانال‌ها و بسترهای نشر این قالب‌ها (مثل یوتیوب، اینستاگرام، پینترست و …) عموم مردم علاقه بیشتری به این نوع از محتواها نشان داده‌اند. بارگذاری این دسته از محتواها در سایت نیز مانند محتوای متنی دارای تکنیک و روش‌های خاصی می‌باشد که می‌توانید از طریق گام هفتم دوره جامع آموزش سئو یعنی روش‌های سئو ویدیو و تصاویر آن را مطالعه نمائید.

سایر روش‌های سئو داخلی

تا به اینجای کار به 4 روش از روش‌ها و تکنیک‌های سئو درون صفحه اشاره کرده‌ایم. از سایر روش‌های سئو درون صفحه می‌توان به لینک‌دهی داخلی مناسب، بهبود سرعت سایت، بهینه‌سازی URL، استفاده از بلاگ غنی در سایت، بهبود UI و UX سایت و … اشاره کرد.

اما سوال اصلی اینجاست که استفاده از موارد بیان شده در سئو داخلی، به چه نحوی صورت می‌پذیرد؟ شاخص‌های اندازه‌‎گیری این روش‌ها چیست؟ چگونه می‌توان این امور را عیب‌یابی کرد؟ و در نهایت آیا برای پاسخ به این سوالات، ابزارهای مناسبی وجود دارد؟

به همین دلیل در ادامه به سراغ معرفی برخی از ابزارهای درون صفحه می‌رویم.

ابزارهای سئو داخلی (سئو درون صفحه)

  • گوگول سرچ کنسول

گوگول سرچ کنسول ابزاری است که می‌توان با استفاده از آن به بررسی وضعیت سایت در موتورهای جستجو پرداخت. گوگل سرچ کنسول به ما کمک می‌کند تا عیب‌ها و نواقص فنی و محتوایی سایتمان را بشناسیم سپس با ارائه راه‌حل‌های مناسب به رفع این مشکلات بپردازیم. گوگل سرچ کنسول به بهینه‌ سازی سایت برای خزش و ربات‌های گوگل و ایندکس شدن صفحات کمک می‌کند. در ادامه به کاربرد گوگل سرچ کنسول می‌پردازیم.

  • اطمینان از ایندکس شدن سایت در نتایج گوگل
  • بررسی و تنظیم نرخ خزش
  • بررسی نقشه سایت
  • دریافت هشدار از گوگل برای ایندکس، اسپم و سایر مشکلات مربوط به سایت
  • تعداد دفعات نمایش سایت شما در SERP
  • لیست کردن صفحات داخلی و خارجی پیوند داده شده به وب ‌سایت
  • آمار مربوط به زمان دسترسی به یک سایت خاص یا زمان ایندکس شدن یک سایت
  • بررسی و برطرف کردن مشکلات ایندکس شدن سایت
  • بهبود کارایی و کیفیت سایت برای کاربران
  • درخواست ری‌-ایندکس صفحات سایت
  • کشف صفحات مسدود شده با txt
  • عیب‌یابی مشکلات مربوط به AMP و قابلیت استفاده در تلفن همراه
  • بررسی سلامت فنی سایت
  • گوگل آنالیتیکس

تا به حال شده برای شما این سوال ایجاد شود که هر یک از کاربران با کدام کلمه کلیدی به سایت ما دسترسی پیدا کرده‌اند؟ و یا کدام‌یک از صفحات سایت بیشتر مورد توجه و ویزیت مخاطبان قرار گرفته است؟

گوگل آنالیتیکس که از مهم‌ترین ابزارهای سئو داخلی محسوب می‌شود به این پرسش‌ها پاسخ و رفتار کاربران را در سایت مورد بررسی قرار می‌دهد. با نصب گوگل آنالیتیکس اطلاعات طبقه‌بندی شده زیر را به دست می‌آورید.

Real-Time: تعداد صفحات دیده شده توسط کاربران، اطلاعاتی مثل نحوۀ ورود آن‌ها، صفحات فعال و … در این بخش قابل دسترسی است. مثلاٌ می‌توانید ببینید که در همین لحظه چند نفر در سایت شما هستند و چه کاری می‌کنند؟

Conversions : نرخ تبدیل به شما می‌گوید که چه تعداد از کاربران شما، هدف مشخص شده از قبل را تاچ کرده‌اند. مثلا زمانی که شما هدف سایت را تعداد فروش یک کالای خاص در نظر می‌گیرید، می‌توانید با تقسیم کردن تعداد فروش آن کالا بر تعداد کل کاربران ضربدر 100، نرخ تبدیل آن را به دست آورید. با این تعریف می‌توان گفت اگر 1000 نفر وارد سایت شما شده باشند و 80 نفر از آن‌ها محصول مورد نظر را خریده باشند، نرخ تبدیل شما 8% خواهد بود.

Acquisition : این بخش به شما می‌گوید که بازدیدکنندگان از چه طریقی جذب سایت شما شده‌اند و ترافیک ورودی شما از چه راه‌هایی است.

  • Page Speed Insights

این ابزار وضعیت سرعت سایت شما را بررسی می‌کند و در صورت مشکل راه‌حل‌های مورد نظر را پیشنهاد می‌دهد. مثلا زمانی که کدهای اشتباهی در سایت قرار بگیرند و یا محتوا با حجم بالا در سایت بارگزاری شود، سرعت سایت کاهش پیدا می‌کند. همین امر منجر می‌شود تا تمام زحمات بازاریابی شما از بین برود. چرا که مخاطبان صبر زیادی ندارند تا یک سایت به کندی آپلود شود و در صورت بروز این این مساله به سراغ منابع دیگر خواهند رفت. PageSpeed Insights در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.

سه ابزار دیگر نیز در زمینه سئو فنی (تکنیکال) از موارد شاخص به حساب می‌آیند. از این ابزار نیز می‌توانید برای پیدا کردن اشکالات فنی سایتتان کمک بگیرید:

structured data markup helper

schema markup generator

semrush backlink

  • Similar Web

سیمیلار وب از ابزارهای سئو داخلی است که علاوه بر آنالیز و بررسی سایت خودمان، می‌توان سایت رقبا را نیز مورد بررسی قرار داد. بررسی مخاطبان هدف از منظر سنی و جنسیت، تعداد صفحات بازدید شده، میانگین حضور افراد در سایت و … از مواردی است که می‌توان توسط این ابزار، آن‌ها را بررسی کرد.

  • یافتن و بررسی کلمات کلیدی

ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی کم نیستند اما در پایین با 5 ابزار کاربردی و مهم برای تحقیق کلمه آشنا می‌شوید:

Keyword Tool

Keyword Planner

Semrush

Moz

Ahrefs

شما با استفاده از ابزارهای مذکور می‌توانید کلمات کلیدی مهم را برای کسب و کار خود استخراج کنید. هر چه دقت به کار گیری کلمات کلیدی در مطالب شما افزایش پیدا کند، شانس جذب مخاطبان هدفتان افزایش پیدا می‌کند.

  • Yoast SEO Premium

یوآست سئو پریمیوم برای سایت‌های وردپرسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این ابزار سئو داخلی می‌توانید برای نحوه صحیح استفاده از کلمات کلیدی استفاده کنید. البته این تنها مورد استفاده از این ابزار نیست. این افزونه می‌تواند به بهینه‌سازی عنوان، متادیسکریپشن، بهینه‌سازی تصاویر، میزان خوانایی متن و … نیز کمک کند. به صورت خلاصه، نصب افزونه یوآست سئو پریمیوم از مهم‌ترین افزونه‌های سایت‌های وردپرسی می‌باشد.

  • Screaming frog

Screaming frog از ابزارهای مهم و کاربردی در زمینه بهینه‌سازی لینک‌های داخلی و خارجی هست. با استفاده از این ابزار می‌توانید نقص‌های موجود در لینک‌های سایتتان را شناسایی و بر طرف کنید.

از جمله امکانات ابزار Screaming Frog می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • شناسایی پیوندهای شکسته، خطاها و تغییر مسیرها در سایت
  • تجزیه و تحلیل عنوان صفحات و داده‌های متا
  • بررسی دستور زبان و املا
  • بررسی داده‌های ساختاریافته و اعتبارسنجی
  • ایجاد XML Sitemaps
  • کشف صفحات داپلیکیت یا تکراری
  • پیکربندی خزش‌ها
  • امکان ادغام با Google Analytics
  • امکان ادغام با Page Speed Insight
  • People also ask

با استفاده از سایت People also ask می‌توانید عنوان‌های سوالی مناسبی را با سرچ کلمات کلیدی به دست آورید. این سایت از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند. اما با وارد کردن کلمات کلیدی مورد نظرتان به زبان انگلیسی می‌توانید نموداری درختی از سوالات و دغدغه‌های مخاطبان را ببینید و بر اساس آن دست به نوشتن عنوان و تولید محتوا بزنید. به عبارتی این سایت، ایده و دید مناسبی به شما در خصوص تولید محتوا و عنوان‌سازی می‌دهد.

در همین راستا دو ابزار دیگر نیز می‌تواند در این امر به شما کمک کنند:

answer the public

headline analyzer

در انتها باید بگوییم که

سعی کردیم تا در گام هشتم از دوره جامع آموزش سئو به معرفی ابزارهای سئو داخلی بپردازیم. همچنین جمع‌بندی نسبت به مطالب بیان شده تا به اینجای کار داشته باشیم. قطعا سئو درون صفحه ریزه‌کاری‌های فراوانی دارد که با تمرین و جزئی نگری بیشتری باید به آن پرداخته شود. اما در همین چند گام گذشته نیز مطالب مهم و کاربردی بیان شد. به همین دلیل اینجا پایان کار نیست و سئو یک سایت فقط صرفا با رفع مشکلات داخلی و بهینه‌کردن سئو درون صفحه به سرانجام نمی‌رسد.

ما در گام‌های بعدی به سراغ سئو خارجی (سئو برون صفحه) رفته‌ایم و به مواردی نظیر لینک‌سازی خارجی، کامنت مارکتینگ، رپورتاژ و … پرداخته‌ایم. مواردی که لازم است تا خارج از سایت به آن بپردازیم تا منجر به افزایش ورودی سایت شود و به آگاهی از برند کسب و کارمان کمک کند. از طریق لینک زیر می‌توانید با اولین گام سئو خارجی و به عبارتی با نهمین گام دوره جامع آموزش سئو آشنا شوید.

سئو برون‌ صفحه یا سئو خارجی (Off Page Seo) چیست؟+ چک لیست و تمپلیت

سایر گام‌ها و تمپلیت‌های سئو (SEO)

شما در این مطلب با گام هشتم “دوره جامع آموزش سئو (SEO)” یعنی جمع بندی سئو درون صفحه و معرفی ابزارهای سئو داخلی آشنا شدید. همچنین می‌توانید سایر گام‌های دوره جامع آموزش سئو را از طریق لینک‌های زیر مطالعه و تمپلیت‌های مرتبط را دریافت کنید.

  • گام یک: کلیات و انواع سئو +تمپلیت‌
  • گام دو: سئو کلاه سفید+تمپلیت‌
  • گام سه: سئو درون صفحه (سئو داخلی)+تمپلیت‌
  • گام چهار: کلمات کلیدی در سئو+تمپلیت‌
  • گام پنج: عنوان و تگ متا در سئو+تمپلیت
  • گام شش: سئو محتوای متنی+تمپلیت
  • گام هفت: سئو ویدیو و تصاویر+تمپلیت
  • عکس-تیک-سبز گام هشت: ابزارهای سئو درون صفحه+تمپلیت
  • گام نه: سئو برون صفحه (سئو خارجی)+تمپلیت
  • گام ده: لینک‌سازی خارجی و انواع لینک+تمپلیت
  • گام یازده: کامنت‌، سوشال و رپورتاژ+تمپلیت
  • گام دوازده: ابزارهای سئو برون صفحه+تمپلیت
  • گام سیزده: سئو فنی یا سئو تکنیکال +تمپلیت
  • گام چهارده: سرعت و امنیت سایت+تمپلیت
  • گام پانزده: ابزارها و جمع‌بندی سئو فنی+تمپلیت

دریافت مجموعه کامل سئو

“””نکته مهم: از طریق لینک‌های بالا می‌توانید به سایر گام‌های دوره جامع آموزش سئو دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت تمام فایل‌ها، تمپلیت‌ها و ویدیوهای 15 گام بالا (دوره جامع آموزش سئو) از طریق دکمه زیر اقدام کنید.”””

دوره آموزشی سئو داخلی

دوره جامع آموزش سئو شامل دروس سئو داخلی، سئو خارجی و سئو فنی می‌باشد که می‌توانید برای تهیه فایل‌ها و ویدیوهای آموزشی آن به کادر آبی رنگ در اواسط صفحه مراجعه کنید. اما علاقه مندان به حوزه سئو داخلی می‌توانند از طریق لینک زیر، فقط دروس سئو داخلی را تهیه کنند. (توضیحات بیشتر دوره سئو داخلی)

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “ابزارهای سئو داخلی (20 سایت مهم)+ تمپلیت،چک لیست سئو و ویدیو

  1. محمد گفت:

    مطلب سئو خارجی رو هم خوندم. چندتا از این ابزارها رو هم توی سئو خارجی گفتین. متوجه نشدم

    1. پشتیبانی سندلوس گفت:

      سلام وقت بخیر
      متوجه سوالتون نشدم
      اگر منظورتون سئو داخلی هست بله ابزارها و سایت‌ها معمولا جامع هستند و هم داخلی و هم سئو خارجی رو بررسی می کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *