شبکه اجتماعی رقبا
لازم نیست که حتما برای کسب و کارتان شبکه اجتماعی داشته باشید تا شبکههای اجتماعی رقبا را بررسی کنید. مثلا اگر شما تولیدی پوشاک دارید و به شکل سنتی فعالیت میکنید و در هیچ شبکه اجتماعی خاصی فعالیت ندارید، باز هم لازم است تا شبکههای اجتماعی رقبا در حوزه پوشاک را بررسی کنید. نه به این علت که حتما قصد ورود به فضای آنلاین را دارید، بلکه به این علت که با ذائقه مخاطبانتان بیشتر آشنا میشوید. بنابراین بررسی شبکههای اجتماعی رقبا، ارتباطی به فعال بودن یا نبودن شما در فضای آنلاین ندارد.
در گام قبلی به بررسی ظاهر و صفحات سایت رقبا پرداختیم. در این گام قصد داریم تا بیان کنیم که شبکههای اجتماعی رقبا را به چه صورت مورد تحلیل قرار دهیم.
همانطور که عنوان شد، بررسی شبکههای اجتماعی رقبا مانند اینستاگرام، باعث دید گرفتن بهتر نسبت به موارد زیر میشود:
- شناخت مخاطبان و سلیقه آنها که همین مساله در قیمتگذاری، نوع بستهبندی و حتی تولید محصول اثرگذار است.
- شناخت بهتر بازار و کشش آن.
ویدیو آموزشی تحلیل شبکههای اجتماعی رقبا
ویدیو معرفی دوره جامع تحلیل رقبا
دریافت مجموعه کامل تحلیل رقبا
این مجموعه شامل 36 فایل از تمپلیتها و فایل اکسل قابل ویرایش و همچنین 39 ویدیوی از دوره تحلیل رقبا طبق موارد زیر است: (توضیحات بیشتر دوره)
1- شناسایی رقبا 2- اطلاعات عمومی رقبا 3- تحلیل محصول یا محتوای رقبا در (4p) 4- تحلیل برندینگ رقبا 5- اطلاعات عمومی رقبا در فضای آنلاین 6- بررسی ظاهر و صفحات سایت رقبا 7- بررسی شبکههای اجتماعی رقبا 8- آنالیز نمونه رقبای خارجی 9- بوم استراتژی محتوایی شبکههای اجتماعی 10- بوم استراتژی محتوایی سایت 11- تحلیل و مقایسه جامع رقبا
میتوانید این 11 گام را از سه روش زیر بهطور کامل دریافت کنید:
به چه مواردی در تمپلیت بررسی شبکههای اجتماعی رقبا پرداخته میشود؟
البته این پایان کار نیست. چرا که صرفا دانستن این اطلاعات به خودی خود نمیتواند تاثیری در تدوین استراتژی محتوایی کسب و کار شما بگذارد.
در ادامه تمپلیتی برای دستهبندی و بررسی شبکههای اجتماعی رقبا تهیه شده است که در این زمینه به شما کمک میکند. تحلیل و خروجی این تمپلیت میتواند به نقشه راه محتوایی کسب و کار شما کمک کند. با این حال تکمیل این تمپلیت، گام بلندی برای شروع آشنایی شما با محتوای شبکههای اجتماعی رقبا محسوب میشود.
در تمپلیت بررسی شبکههای اجتماعی رقبا، موارد زیر بررسی میشوند. (البته میتوان سایر شبکههای اجتماعی را نیز به این لیست زیر اضافه کرد)
- تعداد فالوئر اینستاگرام: البته باید توجه داشت که تعداد دنبالکنندگان شبکههای اجتماعی در هر حوزه را با همان حوزه مقایسه کنیم. در شبکههای اجتماعی هر چه موضوع عمومیتر باشد طرفداران بیشتری دارد. مثلا نباید حوزههای پوشاک را با حوزههای نفتی در تعداد فالوئر مقایسه کرد.
- تاریخ آخرین پست اینستاگرام: با این پارامتر، پویا بودن پیج اینستاگرام و تازگی آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
- تعداد پست در سه ماه اخیر: با این پارامتر نیز پویا بودن پیج اینستاگرام و تازگی آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
- کیفیت پستهای اینستاگرام: از لحاظ کیفیت تصاویر و قالب کلی پیج
- دسته بندی هایلایت اینستاگرام: از جهت کامل بودن و شفافیت در پاسخگویی به نیاز مخاطبان.
- میانگین تعداد کامنتهای سه پست آخر: برای بررسی میزان تعامل مخاطبان با پیج، میانگین کامنتهای پستهای اخر بررسی میشود. بررسی کامنتهای یک پست، عدد مناسبی از میزان تعامل نمیدهد و ممکن است به علت مسابقه، جایزه و… خطای زیادی داشتهباشد. به همین دلیل میانگین کامنت سه پست آخر مورد بررسی قرار میگیرد.
- تعداد اعضای کانال تلگرام
- کیفیت محتوای تلگرام
- تعداد دنبالکنندگان لینکدین
- کیفیت پستهای لینکدین
- تعداد دنبال کنندگان توییتر
- کیفیت پستهای توییتر
تمپلیت بررسی شبکههای اجتماعی رقبا
در انتها باید بگوییم که
همانطور که عنوان شد بررسی شبکههای اجتماعی رقبا دید بسیار مناسبی را درباره مخاطبان و بازار ایجاد میکند. در این تمپلیت با اندازهگیری و نمرهدهی کیفی و کمی و مقایسه رقبای مختلف، به روابط معناداری دست پیدا میکنید.
بررسی شبکههای اجتماعی رقبا، پایان کار تحلیل رقبا داخلی در فضای آنلاین است. در گام بعدی قصد داریم تا با بررسی نمونههای خارجی، آموزش تحلیل رقبا را کاملتر کنیم و رقبا را از منظرهای دیگر مورد تحلیل قرار میدهیم. برای مشاهده این درس، روی لینک زیر بزنید.
سایر گامها و تمپلیتهای تحلیل رقبا
شما در این مطلب با گام هفتم تحلیل رقبا یعنی بررسی شبکههای اجتماعی رقبا آشنا شدید. همچنین میتوانید سایر گامهای تحلیل رقبا را از طریق لینکهای زیر مطالعه و تمپلیتهای مرتبط را دریافت کنید.
دریافت مجموعه کامل دوره تحلیل رقبا
“””نکته مهم: از طریق لینکهای بالا میتوانید به سایر گامهای دوره آموزش تحلیل رقبا دسترسی داشته باشید. ضمنا برای دریافت تمام فایلها، تمپلیتها و ویدیوهای 11 گام بالا از طریق دکمه زیر اقدام کنید.”””
سلام . سلام در تحلیل شبکه های اجتماعی ، شبکه های اجتماعی خارجی هم بررسی میشن. اونایی که محصول یا خدمت مشابه ما دارن یا فقط ایرانی ها منظورمون هست؟
سلام وقت شما بخیر
بله اگر در تصمیمگیری شما نقش داشته باشند مورد بررسی قرار میگیرند اما در فضای کسب و کاری ما عملا رقبای خارجی معنایی ندارند
البته در تحلیل نمونه های خارجی به صورت جداگانه، نمونه های خارجی رو مورد برررسی قرار دادیم